'Αλεξ Βασιλάτου και Γρηγόρης Κίκης στη λίστα 30 Under 30 του Forbes

Δύο αληθινά αστέρια της γεύσης στους 30 πιο επιδραστικούς νέους κάτω των 30 ετών για το 2025.

'Αλεξ Βασιλάτου και Γρηγόρης Κίκης στη λίστα 30 Under 30 του Forbes

Το απόγευμα της Πέμπτης και στο μεγάλο event που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής έγινε γνωστή η λίστα της ελληνικής έκδοσης του Forbes με τους 30 πιο επιδραστικούς νέους κάτω των 30 ετών για το 2025. Μεταξύ άλλων αξιόλογων προσώπων και σε ένα εύρος που εκτείνεται από το σε τομείς όπως το επιχειρείν και τις επιστήμες έως την κοινωνική συνεισφορά, την καινοτομία και τον αθλητισμό, βρέθηκαν και δύο 'καυτά' ονόματα από το χώρο της γεύσης. 

Πρωτοπόροι κάτω των 30

Η Αλεξάνδρα Βασιλάτου -για τους φίλους 'Αλεξ, όπως άλλωστε τιτλοφορείται και το εστιατόριό της- δημιούργησε ένα από τα πιο viral φαγάδικα της Αθήνας τα τελευταία χρόνια, καθώς αυτό ακριβώς είναι το "Alex the Fresh Pasta Bar".

Η Αλεξάνδρα Βασιλάτου

'Εκανε όνομα και τρομερό γκελ για τα φρέσκα ζυμαρικά που σέρβιρε - πρώτα στην πλατεία Δεξαμενής και έπειτα στην οδό Μασσαλίας- μυώντας άπαντες στο θείο δώρο που ονομάζεται pasta, μέσα από φροντισμένες συνταγές και πολλές signature προτάσεις.

Ο Γρηγόρης Κίκης, λίγο πριν τα 29 του χρόνια, αποτελεί μία μοναδική περίπτωση καθώς, πέρα από το νόστιμο φαγητό που δημιουργεί, έχει μπόλικα παράσημα στο βιογραφικό του. Βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και συνιδιοκτήτης του περίφημου "Hervé" (καθώς και του πολύ αξιόλογου "Upon", στο Παλαιό Φάληρο αλλά και του θαυμάσιου street food "Hanky Panky", στα Πετράλωνα), έγινε δύο χρόνια πριν ο νεότερος 'Έλληνας μάγειρας που τιμήθηκε ποτέ με αστέρι Michelin (στα 27 του έτη).

Γρηγόρης Κίκης Upon
Αλέξανδρος Αλεξανδρής

Το 2022  ήταν ο μεγάλος νικητής του S.Pellegrino Young Chef Academy Regional Competition (South-East Europe & Mediterranean), που διεξήχθη στο Ζάγκρεμπ, στο διαγωνισμό που αναδεικνύει τα νέα μαγειρικά ταλέντα διεθνώς. 

Στην εκδήλωση παρουσιάζονται κάθε χρόνο οι πιο επιδραστικοί νέοι ηλικίας κάτω των 30 ετών. Το 2024, αποτέλεσε μια χρονιά-ορόσηµο για την τεχνολογική πρόοδο και τη βιωσιµότητα, με όλες τις παρουσίες στη λίστα αυτή να έχουν την προοπτική να εξελιχθούν σε νέους ηγέτες, που βρίσκονται στην αιχµή των εξελίξεων, προετοιµάζοντας το αύριο.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/10/2025

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.

Ο Βεργιώτης που ξέρει από καλό κρέας

Δοκιμάσαμε τις γεύσεις του εστιατορίου που έχει χτίσει τη φήμη του γύρω από το σωστά ψημένο, εκλεκτό κρέας και ανακαλύψαμε γιατί αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε κρεατοφάγο που σέβεται τον εαυτό του.

Η Τρελή Ροδιά: Η νέα άφιξη στα Άνω Πετράλωνα όπου θα φας καλά και φθηνά

Η νέα γαστροταβέρνα των Πετραλώνων είναι ένας ιδανικός γευστικός προορισμός. Δοκιμάσαμε ορισμένα highlights του μενού και ιδού όλα όσα ξεχωρίσαμε.

12 με Τόνο

Ένα μικροσκοπικό στέκι με μεγάλα κότσια, στην εκτός ραντάρ πιάτσα της Νέας Ερυθραίας, μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Matcha Latte: Tο trend της εποχής και πού θα το βρεις στην Αθήνα

Τι είναι το φιστικί ρόφημα που έχει κατακλύσει το feed σου και πού μπορείς να το δοκιμάσεις στην πόλη μας;