Ο Γρηγόρης Κίκης ανάμεσα στους καλύτερους νέους σεφ του πλανήτη

Ο 27χρονος μάγειρας και συνιδιοκτήτης του "Hervé" ήταν ο μεγάλος νικητής του S.Pellegrino Young Chef Academy Regional Competition.

Ο Γρηγόρης Κίκης © @its_the_duke_dude

Ο Γρηγόρης Κίκης ήταν ο μεγάλος νικητής του S.Pellegrino Young Chef Academy Regional Competition (South-East Europe & Mediterranean), που διεξήχθη στο Ζάγκρεμπ. Ο 27χρονος σεφ και restaurateur (συνιδιοκτήτης του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Hervé") ήταν αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά και το μεγάλο βραβείο (Βραβείο "S.Pellegrino Young Chef Academy") στο διαγωνισμό που αναδεικνύει τα νέα μαγειρικά ταλέντα διεθνώς, εξασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή του στον παγκόσμιο τελικό, που θα λάβει χώρα σε έναν περίπου χρόνο στο Μιλάνο.

Επίσης, ήταν ο νικητής και του πρώτου βραβείου -από τα συνολικά 4 που δόθηκαν- της βραδιάς, Fine Dining Lovers Food for Thought Award, το οποίο αφορά την ιστορία κάθε πιάτου και τις σκέψεις του δημιουργού του για τα υλικά.

S.Pellegrino Young Chef Academy 2
© @its_the_duke_dude
Γρηγόρης Κίκης, Νίκος Κωνσταντίνου, Μαρία Ζώγα

Αξίζει να αναφερθεί πως μεταξύ των 10 υποψηφίων της ζώνης για τη νοτιοανατολική Ευρώπη και Μεσόγειο, υπήρχε μία ακόμη πολύ αξιόλογη ελληνική συμμετοχή: Αυτή της Μαρίας Ζώγα, που καθοδηγούμενη από τον μέντορά της, Νίκο Κωνσταντίνου, παρουσίασε ένα θαλασσινό πιάτο εμπνευσμένο από τα παιδικά της χρόνια και την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Πρέβεζα.

Στην επόμενη γενιά των μεγάλων σεφ

Το S.Pellegrino Young Chef Academy είναι ουσιαστικά ένα οικοσύστημα αναγνώρισης, εκπαίδευσης και σύνδεσης του κόσμου της γαστρονομίας με την επόμενη γενιά των κορυφαίων σεφ του πλανήτη. Σημαντικό κομμάτι του είναι ο ετήσιος διαγωνισμός  που απευθύνεται σε νέους chefs -ηλικίας έως και 30 ετών- οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία, αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις και παγκόσμια αναγνώριση, μέσα από ένα πιάτο που δημιουργούν αποκλειστικά για το θεσμό και το παρουσιάζουν ενώπιον μίας κριτικής επιτροπής αποτελούμενης από σημαντικά πρόσωπα του κόσμο της γεύσης.

S.Pellegrino Young Chef Academy 1
© @its_the_duke_dude
Ο Γρηγόρης Κίκης προετοιμάζει τα πιάτα του, πριν την παρουσίαση.

Ο Γρήγορης Κίκης, καθοδηγούμενος καθόλη τη διάρκεια της προετοιμασίας του από τον μέντορά του, Παύλο Κυριάκη, παρουσίασε μία δική του fine dining εκδοχή του κλασικού μπακαλιάρου-σκορδαλιά, συνδέοντας μάλιστα το πιάτο με την ελληνική συνήθεια του κυριακάτικου τραπεζιού. 

"Είχα αρκετή πίστη στον εαυτό μου και είμαι πολύ χαρούμενος για το τελικό αποτέλεσμα. Ήρθα εδώ για να μαγειρέψω και αυτό είναι που με βοήθησε πολύ να χαλαρώσω από το μεγάλο άγχος που είχα καθόλη τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία που απόλαυσα, όπως πιστεύω και όλοι οι υπόλοιποι σεφ, ενώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους για τη δουλειά τους" ανέφερε ο Γρήγορης Κίκης μετά τις βραβεύσεις του, το βράδυ της 8ης Νοεμβρίου στο "α" και τον Μπάμπη Δούκα, που βρέθηκε στο Ζάγκρεμπ για να παρακολουθήσει από κοντά το διαγωνισμό.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.