Ο Γρηγόρης Κίκης ανάμεσα στους καλύτερους νέους σεφ του πλανήτη

Ο 27χρονος μάγειρας και συνιδιοκτήτης του "Hervé" ήταν ο μεγάλος νικητής του S.Pellegrino Young Chef Academy Regional Competition.

Ο Γρηγόρης Κίκης © @its_the_duke_dude

Ο Γρηγόρης Κίκης ήταν ο μεγάλος νικητής του S.Pellegrino Young Chef Academy Regional Competition (South-East Europe & Mediterranean), που διεξήχθη στο Ζάγκρεμπ. Ο 27χρονος σεφ και restaurateur (συνιδιοκτήτης του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Hervé") ήταν αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά και το μεγάλο βραβείο (Βραβείο "S.Pellegrino Young Chef Academy") στο διαγωνισμό που αναδεικνύει τα νέα μαγειρικά ταλέντα διεθνώς, εξασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή του στον παγκόσμιο τελικό, που θα λάβει χώρα σε έναν περίπου χρόνο στο Μιλάνο.

Επίσης, ήταν ο νικητής και του πρώτου βραβείου -από τα συνολικά 4 που δόθηκαν- της βραδιάς, Fine Dining Lovers Food for Thought Award, το οποίο αφορά την ιστορία κάθε πιάτου και τις σκέψεις του δημιουργού του για τα υλικά.

S.Pellegrino Young Chef Academy 2
© @its_the_duke_dude
Γρηγόρης Κίκης, Νίκος Κωνσταντίνου, Μαρία Ζώγα

Αξίζει να αναφερθεί πως μεταξύ των 10 υποψηφίων της ζώνης για τη νοτιοανατολική Ευρώπη και Μεσόγειο, υπήρχε μία ακόμη πολύ αξιόλογη ελληνική συμμετοχή: Αυτή της Μαρίας Ζώγα, που καθοδηγούμενη από τον μέντορά της, Νίκο Κωνσταντίνου, παρουσίασε ένα θαλασσινό πιάτο εμπνευσμένο από τα παιδικά της χρόνια και την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Πρέβεζα.

Στην επόμενη γενιά των μεγάλων σεφ

Το S.Pellegrino Young Chef Academy είναι ουσιαστικά ένα οικοσύστημα αναγνώρισης, εκπαίδευσης και σύνδεσης του κόσμου της γαστρονομίας με την επόμενη γενιά των κορυφαίων σεφ του πλανήτη. Σημαντικό κομμάτι του είναι ο ετήσιος διαγωνισμός  που απευθύνεται σε νέους chefs -ηλικίας έως και 30 ετών- οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία, αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις και παγκόσμια αναγνώριση, μέσα από ένα πιάτο που δημιουργούν αποκλειστικά για το θεσμό και το παρουσιάζουν ενώπιον μίας κριτικής επιτροπής αποτελούμενης από σημαντικά πρόσωπα του κόσμο της γεύσης.

S.Pellegrino Young Chef Academy 1
© @its_the_duke_dude
Ο Γρηγόρης Κίκης προετοιμάζει τα πιάτα του, πριν την παρουσίαση.

Ο Γρήγορης Κίκης, καθοδηγούμενος καθόλη τη διάρκεια της προετοιμασίας του από τον μέντορά του, Παύλο Κυριάκη, παρουσίασε μία δική του fine dining εκδοχή του κλασικού μπακαλιάρου-σκορδαλιά, συνδέοντας μάλιστα το πιάτο με την ελληνική συνήθεια του κυριακάτικου τραπεζιού. 

"Είχα αρκετή πίστη στον εαυτό μου και είμαι πολύ χαρούμενος για το τελικό αποτέλεσμα. Ήρθα εδώ για να μαγειρέψω και αυτό είναι που με βοήθησε πολύ να χαλαρώσω από το μεγάλο άγχος που είχα καθόλη τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία που απόλαυσα, όπως πιστεύω και όλοι οι υπόλοιποι σεφ, ενώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους για τη δουλειά τους" ανέφερε ο Γρήγορης Κίκης μετά τις βραβεύσεις του, το βράδυ της 8ης Νοεμβρίου στο "α" και τον Μπάμπη Δούκα, που βρέθηκε στο Ζάγκρεμπ για να παρακολουθήσει από κοντά το διαγωνισμό.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Κόλλιας" & "Ψαράκια και Θαλασσινά" γράφουν μαζί νέα σελίδα στη Γλυφάδα

Τα δύο δυνατά ονόματα της θαλασσινής γαστρονομίας εγκαινίασαν με δυναμισμό τη συνεργασία τους σ’ ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια των νοτίων προαστίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
06/12/2022

Το "Pelagos" υποδέχεται τον Jan Konetzki

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ο πολυβραβευμένος σομελιέ ενισχύει ένα ξεχωριστό wine dinner του Luca Piscazzi.

Η "κλασική μαγειρική του αύριο" στο νέο βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα

Η συλλογή των βιβλίων του γνωστού σεφ εμπλουτίζεται με τη νέα του έκδοση "Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο", που θα παρουσιάσει στον "Ιανό".

Η παλιά ταβέρνα ζει στις γειτονιές του Πειραιά

Θα το έλεγες και μια ευκαιρία για ζωντανή περιήγηση στην ιστορία της ταβέρνας-οινοπαντοπωλείου και της ταβέρνας-κουτουκιού, που άγνωστο για πόσο ακόμα θα υπάρχει.

"Ami gastrotheque", γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist

Το concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμόζεται στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας και αφήνει υποσχέσεις.

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.