Εστιατόρια: Οι πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις του 2023

Γευστικά κόνσεπτ και απολαυστικά μέρη της Αθήνας που έκαναν λίγο νοστιμότερη τη ζωή μας, το έτος που μας χαιρετά.

Νέα εστιατόρια που άνοιξαν στην Αθήνα το 2023

Νέα εστιατόρια στην Αθήνα, περισσότερα ίσως από ποτέ, είχε (και) το 2023, που σιγά σιγά ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει. Ξεχωρίζουμε τις πιο ηχηρές αφίξεις του έτους, εκείνες που συζητήθηκαν η κάθε μία για τους δικούς της λόγους και σίγουρα είχαν κάτι να πουν και, πολύ περισσότερο, να φέρουν στο τραπέζι. Μέρη σαν τα παρακάτω.

'Άκρα'

Ο Γιάννης Λουκάκης και ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης έφεραν ένα νέο αλλά τόσο δικό τους ιδιοσυγκρασιακό κόνσεπτ στα πέριξ της πλατείας Προσκόπων. Μαγειρική με προχωρημένες τεχνικές αλλά και αυθορμητισμό, εναλλαγές γλυκού-αλμυρού και λοιπά μπιστρονομικά δαιμόνια στην πόλη, σε μια ευχάριστη, φωτεινή ατμόσφαιρα.

'Wine is Fine'

Wine is fine

Οι Γάλλοι Rafael Wallon-Brownstone και Τhomas Brengou, μαζί με τον Σταύρο Χρυσαφίδη, σεφ από τους Nomade et Sauvage, έφτιαξαν ένα μαγαζί στη νοοτροπία μιας cave à manger απ’ αυτές που χαλάνε κόσμο στο Παρίσι. Fun και φρεσκάδα γαλλικής κοπής δίπλα στα πόμολα και τις κιγκαλερίες της οδού Βύσσης, με φαγητό που φέρει τη σφραγίδα αυθεντικού παριζιάνικου νεο-μπιστρό.

'Ex Machina'

Το εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, στο Παγκράτι, έγινε σουξέ πολύ προτού ανοίξει. Βλέπεις, το μαγειρικό background του ταλαντούχου σεφ-πατρόν (πια) και το γενικότερο coolness του, συνδυαστικά με το ρεύμα της high-end μπιστρονομίας που ολοένα και περισσότερο παγιώνεται στην πόλη, προσέθεσαν πόντους ανυπομονησίας. Και οι προσδοκίες επιβεβαιώθηκαν, πανηγυρικά και γευστικά, με πιάτα όπως η ορφανή μακαρονάδα με σάλτσα κακαβιάς να έχουν ήδη γίνει viral.

'Makris Athens'

Κάτω από την Ακρόπολη και απέναντι από την Αρχαία Αγορά, το Makris Athens στήνει ένα πολυδιάστατο μωσαϊκό γεύσεων, που πατά στιβαρά στο τρίπτυχο "εντοπιότητα - βιωσιμότητα - haute Cuisine". Tο ελληνικό fine dining τού σήμερα και όλα τα παρακλάδια του εντάσσονται στη γενικότερη κοσμοθεωρία του εστιατορίου και στο δημιουργικό ραντάρ του εξαιρετικού σεφ Πέτρου Δήμα.

Διαβάστε Επίσης

'PracSitelle'

To all day bar restaurant, στη γωνία της Πραξιτέλους ακριβώς πριν την πλατεία Καρύτση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των πολύ δραστήριων Ηλία Ανθίδη και Σπύρου Κερκύρα, που επέλεξαν τον ισόγειο χώρο του ξενοδοχείου "Belle Epoque Suites" για αυτό το κομψό σποτ, με τα ανοιχτόκαρδα χρώματα, τον 'κήπο' σε τοίχους και κολόνες, το πολύ ταιριαστό μουσικό χαλί και την κουζίνα που μιλά άπταιστα ιταλικά. Για την τελευταία και κυρίως για όσα βγαίνουν από αυτήν, φροντίζει ο σεφ Βασίλης Παύλος (που γνωρίζουμε από το "42"), με το μενού να κάνει focus στην πίτσα (και την pinsa) και την pasta, δίχως όμως να περιορίζεται εκεί. 

'NiDo'

NiDo

Το ζεστό και αλέγκρο gastrobar είναι ένα project που τριγυρνούσε για πολύ καιρό στο μυαλό του Νίκου Θωμά. Mαζί με την Αλεξάνδρα Γασπαρινάτου, τον Τριαντάφυλλο Λούζη, τον Γιώργο Γασπαρινάτο και με τη βοήθεια της υπόλοιπης ομάδας του −επίσης αξιόλογου− Simul βάζουν το barfood σε γαστρονομική τροχιά, συνοδεία εκλεκτών κρασιών και cocktails.

'Gloria Gati'

Το νέο ιταλικό εστιατόριο Gloria Gati στην πλατεία Καρύτση
@gloria.gati

Η μικρή αδερφή της δημοφιλούς Ιταλο-Γλυφαδιώτισσας 'Vittoria Gati' άνοιξε τις πόρτες της πολύ πρόσφατα στην πλατεία Καρύτση και στο χώρο που κάποτε φιλοξενούσε το 'Shakespeare'. Υπηρετεί το κόνσεπτ της ιταλικής brasserie σε έναν urban chic πανέμορφο χώρο, που έχει επιμεληθεί η Zisis Papamichos Architects & Partners. Η κουζίνα πατά σε στιβαρές ιταλικές βάσεις με ενδιαφέροντα twists -συναντάς όλα τα κλασικά φαβορί της- ενώ η λίστα κρασιών μοιράζεται σε ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα. Πολύ καλά cocktails από τον Μιχάλη Αυγεράκη στο μπαρ και εξαιρετικό σέρβις. 

'Gallina'

Gallina

Το wine bistro του φιλότεχνου γκουρμέ Φίλιππου Τσαγκρίδη στο Κουκάκι ξεχωρίζει καταρχάς για τον χώρο του, με ένα combo μπορντό μαρμάρινων τραπεζιών, ξύλου, designάτων επίπλων και υπέροχου χειροποίητου μωσαϊκού. Έπειτα υπάρχει η κουζίνα του, υπό την επιμέλεια του βραβευμένου Παύλου Κυριάκη, με ένα μιξ πρώτης ύλης και τεχνικής, στο τριεθνές Ελλάδα - Γαλλία - Σκανδιναβία.

'Tanpopo'

Ο Σωτήρης Κοντιζάς επεκτείνει εδώ και μερικούς μήνες το Nolan-verse (μετά τα "Nolan", "Sweet Nolan" και "Proveleggioς"), με ένα feelgood σποτ στην Αριστείδου, που τοποθετεί το ράμεν στο επίκεντρο της γαστρονομικής προσοχής.

Διαβάστε Επίσης

'Gorlomi'

Η fine comfort ιταλική πρόταση που συναντά πια κανείς στο Κολωνάκι και τον χώρο που κάποτε φιλοξενούσε το Messiah σε υποδέχεται σε έναν εξαιρετικά φροντισμένο χώρο, που θα χαρακτήριζε αμέσως κάποιος κλασικό και κλασάτο. Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin για τη δουλειά του στο Pelagos του Four Seasons, Luca Piscazzi, επιμελείται ένα περιεκτικό μενού ιταλιάνικων σπεσιαλιτέ που πατούν στις στιβαρές βάσεις της γευστικής κουλτούρας της γείτονος.

'Lisa Athens'

Μια αρκετά σοβαρή πιτσαρία, που αρκείται να αυτοσυστηθεί ως "contemporary pizza" έσκασε από τις αρχές του περασμένου φθινοπώρου στην Κυψέλη. Ο Σταύρος Τσάμης προσαρμόζει τη ναπολιτάνικη φιλοσοφία σε μια λίγο πιο γκουρμέ κατάσταση, σε πίτσες ευφάνταστες, λεπτές, με μαζεμένο κορνιτσιόνε και ιδιαίτερα toppings.

'Terroirist'

wine bar Terroirist στο Χαλάνδρι

Το "Terroirist" άνοιξε τις πόρτες του τις πρώτες ημέρες του περασμένου Μαρτίου και στεγάζεται εντός μίας παλιάς μονοκατοικίας από τη δεκαετία του 1960, που αναμορφώθηκε με πολύ όμορφο τρόπο. Με βασικό motto το "in vino veritas", φιλοδοξεί να αποκαλύψει τη δική του οινική αλήθεια σε κάθε φίλο του κρασιού ή οποιονδήποτε φιλοδοξεί να γίνει τέτοιος. Η εκ της αμπέλου εμπειρία συνταιριάζεται με απολύτως συμβατά πιάτα στη λογική του μοιράσματος και της λειτουργικής επένδυσης στην εποχικότητα των πρώτων υλών, που επιμελείται ο σεφ Άκης Καψιμάλης.

'Dear Manouka'

Dear Manouka με Άγγελο Μπακόπουλο 11
Ελευθέριος Κρουσώνας

Το funky bar resto στον πεζόδρομο της Ηρώνδα, στα σύνορα του Παγκρατίου με το Μετς, επανασυστήθηκε στους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας και τους πάσης φύσεως foodies, υπό τη δημιουργική ματιά του βραβευμένου σεφ Άγγελου Μπακόπουλου (με μια ευχάριστα καλοστεκούμενη κουζίνα και στοιχεία από την Ελλάδα και τον κόσμο, δίνοντας έμφαση στην άριστη πρώτη ύλη), καθώς και μέσα από τις νέες πόσιμες προτάσεις του head bartender Γιάννη Πισσά.

'Sushi Lunchi'

Το νέο εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, Sushi Lunchi 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

H δημοφιλής κουζίνα του lockdown από τον Αντώνη Δρακουλαράκο απέκτησε δική της στέγη τον προηγούμενο Μάιο, προσθέτοντας μία ακόμη ενδιαφέρουσα γευστική πινέζα στο αθηναϊκό κέντρο. Η μέχρι πρότινος ghost kitchen μετουσιώθηκε σε μία άνετη μπάρα (συν τους πάγκους του εξωτερικού πλαισίου) και έναν ευχάριστο minimal χώρο με χαρακτηριστικές λεπτομέρειες (maneki-neko, δεντράκι Μπονσάι), στον οποίο πρωταγωνιστεί -φυσικά- το chirashi-don. 

Διαβάστε Επίσης

'Esthio'

Esthio
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο πολυτάλαντος σεφ Έλβι Δημήτρης Ζύμπα επιλέγει το Κουκάκι για το νέο του εστιατόριο. Εκεί ακριβώς τοποθετεί τις βαλκανικές κουζίνες στο γαστρονομικό του μικροσκόπιο και σερβίρει πιάτα τους με μια fine-comfort μαγειρική προσέγγιση.

'Okra'

Εστιατόριο Okra στο Μοναστηράκι_3

Στο new age bistro του αθηναϊκού κέντρου σού προσφέρουν για καλωσόρισμα μια απρόσκοπτη θέα της Ακρόπολης και της Πλάκας, που την αγκαλιάζει, πριν περάσουν στα υπόλοιπα ατού. Ελληνική μπιστρονομία, εποχική και νόστιμη, υπό τον σεφ Γιώργο Ζαχείλα, καλή επιλογή κρασιών σε μια λίστα που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Καραμπίνη.

'Wild Poppies'

Ένα από τα νεότερα bar restaurants της Αθήνας (αφίχθη στα τέλη Νοεμβρίου) είναι βαμμένο στο ζωηρό κόκκινο της παπαρούνας και βαδίζει σε εξωτικά γευστικά μονοπάτια, με σεφ τον βραβευμένο Σπύρο Μαυροειδή. Ο κατάλογος βαδίζει στα γνώριμα για εκείνον εξωτικά μονοπάτια, δένοντας την Ταϋλάνδη με την Κίνα και την Ιαπωνία σε ένα πανασιατικό fusion με γύρω στα 25 πιάτα που προορίζονται κατά κύριο λόγο για τη μέση του τραπεζιού.

'Vinoteca Athens'

Scala Vinoteca

Στα σκαλάκια της Αναγνωστοπούλου, σε ένα πλάτωμα της πράσινης γραμμής ανάμεσα στη Νεάπολη και το Κολωνάκι το 'Vinoteca Athens' φέρνει πάλι κάτι από 'Scala Vinoteca' στην πόλη, στον γνώριμο χώρο με το ξύλο και τα μπουκάλια στους τοίχους. Το μενού πατάει κυρίως στην κυκλαδίτικη κουζίνα και βασίζεται στις τοπικές πρώτες ύλες, με πιάτα που προσφέρονται για sharing. To υπογράφει ένας εκ των πρώτων ιδιοκτητών, ο Κωστής Σενδόνας. Το wine pairing αναλαμβάνει και πάλι ο Παναγιώτης Μπαρμπίτσας.

'Beastalis'

Ένα από τα πιο φρέσκα κρεατοφαγικά κόνσεπτ της πόλης εμφανίστηκε στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού και σε ένα ιστορικό κτίσμα της Γλυφάδας που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1920. Ο σεφ-πατρόν Γιάννης Μπασταλής κάνει πράξη και στα ΝΠ τα όσα έμαθε για το καρνιβορικό ευ τρώγειν σε steakhouses, με τεχνικές αργού ψησίματος και καπνίσματος.

'Σεράμικο'

Το εστιατόριο Σεράμικο στον Κεραμεικό

Το διάσημο "Σέμπρικο" της Θεσσαλονίκης κατέβηκε στην Αθήνα και έπιασε πόστο στη ζωηρή πιάτα του Κεραμεικού ως μια ανοιχτόκαρδη γαστροταβέρνα, με προσεγμένες γεύσεις, φιλικές τιμές και ζεστή ατμόσφαιρα.

'Ora by Ettore Botrini'

Έκτορας Μποτρίνι Ora

Στο μοντέρνο, κλασάτο εστιατόριο του διάσημου ξενοδοχειακού brand 'One&Only Aesthesis', η Αθηναϊκή Ριβιέρα αποκτά νέα λάμψη. O Έκτορας Μποτρίνι παίζει ελληνοϊταλικά στην κουζίνα, με λεπτομέρειες που προσδίδουν φινέτσα στο οικείο.

Διαβάστε Επίσης

'OX'

Το νέο κρεατοφαγικό εστιατόριο στη σκιά του (πρώην) Χίλτον στήνει τα τραπέζια του σε έναν μινιμαλιστικά κομψό χώρο, με industrial στοιχεία και γήινους τόνους. Στην κουζίνα του, ο βραβευμένος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου ποντάρει στη νοστιμιά της απλότητας και επαναπροσδιορίζει την παραδοσιακή ψησταριά, με προτάσεις που κυμαίνονται από τζιγεροσαρμάδες, τζατζίκι, πασά κεφτέ και κοκορέτσι μέχρι χοιρινή μπριζολοπανσέτα, παϊδάκια προβάτου και T-bone μοσχίδας.

'Αορίτης'

Το κρητικό εστιατόριο Αορίτης του Σήφη Μανουσέλη 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η γευστική κουλτούρα της Κρήτης αναδύεται με το ένα πόδι στην παράδοση και το άλλο στο σήμερα, χάρη σε αυτό το ζεστό εστιατόριο που θυμίζει παλιό αρχοντικό της μεγαλονήσου. Στην κουζίνα, Σήφης Μανουσέλης και Γιώργος Φουντουλάκης κεντάνε, με must taste αντικριστό, τηγανητό κουνέλι και κοκκινιστό σύζουμο ρίφι με μακαρόνια.

'Ortsag'

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ-πατρόν του 'CTC' Αλέξανδρος Τσιοτίνης αποφάσισε να φτιάξει ένα πιο χαλαρό μαγαζί, κόντρα στο γαστρονομικό πρωτότοκο project του και παράλληλα πολύ κοντά (κυριολεκτικά και μεταφορικά) σε αυτό. Αρκέστηκε λοιπόν στο να αντιστρέψει τη λέξη 'gastro', να σκεφτεί μερικές νόστιμες ιδέες και κάπως έτσι γεννήθηκε το 'Ortsag'. Το NextGen street food εστιατόριο είναι αποτέλεσμα της συνέργειας του ΑΤ με τον chef de cuisine του 'CTC' Χρήστο Ρήγα και τον προκάτοχό του, Κώστα Μπαρούτη. Αγαπά τα burgers, γι΄αυτό και θα βρεις 5 εξ' αυτών στο μικρό και μετρημένο μενού.

'Atole'

Ο αυτοδημιούργητος σεφ-πατρόν Δημήτρης Αφεντάκης καταθέτει τη δική του πρόταση για τη μεξικάνικη κουζίνα και την αγκαλιάζει με fine dining περιτύλιγμα, σε αυτό το καλόβολο εστιατόριο που προσγειώθηκε το περασμένο καλοκαίρι στα σύνορα του Κολωνακίου με τα Εξάρχεια.

'Το Ρίνι'

Ρίνι

Ανάμεσα από το Αρχαιολογικό Μουσείο, την Πατησίων, την πλατεία Αιγύπτου και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, η νεαρή σεφ Μαρίνα Χρονά, μαζί με τον Νίκο Τσιλίδη, παρουσιάζουν ένα comfort μπιστρο-μαγερείο. Σε έναν άκρως φιλόξενο και μίνιμαλ χώρο, η κουζίνα επενδύει στην απλότητα, την εποχικότητα και τη value for money φιλοσοφία, με πιάτα που έχουν ελληνικό πρόσημο.

'Ταβέρνα των Φίλων'

Οι Γιάννης Μούσιος και Γιώργος Κοντορίζος έχουν αναλάβει την παλιά ταβέρνα του Κολωνού και την επανασυστήνουν στο κοινό, μέσα από ένα κόνσεπτ που πατά στην παράδοση και μία γαστρο-καφενειακή κουζίνα, μαζί με value for money κρασιά από τον ντόπιο αμπελώνα.

'Mezze Athens'

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως 4

Το αδερφάκι του φημισμένου σποτ των νοτίων, 'Mezze Glyfada', αφίχθη τον περασμένο Ιανουάριο και έχει αντίστοιχο κόνσεπτ. Αναβιώνει τα  παραδοσιακά αθηναϊκά μεζεδοπωλεία με μια μοντέρνα ματιά, σε ένα λιτό και φιλόξενο χώρο, με διακοσμητικές πινελιές και εικαστικές παρεμβάσεις οι οποίες προσδίδουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα σε ένα αρμονικό περιβάλλον που θα σε χαλαρώσει και θα σε κάνει να αισθανθείς άνετα και οικεία.

'Alpino Cucina Italiana'

Το νέο εστιατόριο Alpino στο Μικρολίμανο
@alpino_cucina_italiana

Όταν ένα εστιατόριο μετρά μισό αιώνα ιστορίας, έχει σίγουρα κάτι να πει. Όταν υπηρετεί την αυθεντική ιταλική γευστική κουλτούρα και μάλιστα φέρει την πιστοποίηση Ospitalità Italiana, πιθανότατα έχει να πει περισσότερα. Όταν δε, έχει δημιουργήσει γενιές πιστών, πολλοί εκ των οποίων το επισκέπτονται από παιδιά, τότε με βεβαιότητα ξέρεις πως μιλάμε για ένα αληθινό σουξέ. Τικάροντας τα κουτάκια όλων των παραπάνω προδιαγραφών, το 'Alpino Cucina Italiana' έχει κατορθώσει να χτίσει το δικό του μύθο αρχικά στο Παλαιό Φάληρο, που εκτείνεται από το 1973 έως σήμερα, έπειτα στο Χαλάνδρι. Και συνεχίζεται στο Μικρολίμανο. Το τρίτο κατάστημα 'Alpino Cucina Italiana' είναι γεγονός στην Ακτή Δηλαβέρη, με τις γνώριμες ιταλικές γεύσεις, σε ένα κομψό και άνετο χώρο.

Διαβάστε Επίσης

'Zohos'

Το εστιατόριο ελληνικής κουζίνας Zohós στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens

Το νέο εστιατόριο του 'Electra Palace Athens' βάζει στο επίκεντρο τη γη και τη θάλασσα της Ελλάδας, ανατρέχοντας σε μαγειρικές ρίζες. O executive chef Σάκης Βενέτης μαζί με τον chef de cuisine Χάρη Αντωνόπουλο, αντλούν έμπνευση από τη φύση της χώρας μας, ερμηνεύουν δημιουργικά το γενικότερο πνεύμα του μεζέ και ραφινάρουν τη συνήθεια του κυριακάτικου οικογενειακού τραπεζιού, με πιάτα που ποντάρουν σε προσεκτικά διαλεγμένες πρώτες ύλες από μικροπαραγωγούς, κτηνοτρόφους και ψαράδες. Όλα εδώ προσεγγίζονται με την ιδιαίτερη φροντίδα που επιτάσσει ο σεβασμός στην παράδοση αλλά και σύγχρονες τεχνικές, σε ένα γενικότερο πλαίσιο zero waste και nose-to-tail φιλοσοφίας.

'Ρακί Μεζέ Athens'

Ρακί Μεζέ

Στο πάλαι ποτέ 'Osterman' και σε ένας μαγευτικής αισθητικής χώρο, το 'Raki Meze Athens' ανήκει στα μαγαζιά που απολαμβάνεις αυτές τις λίγες ώρες ανάπαυλας από την καθημερινότητα, ακριβώς επειδή προσφέρει όλο το πακέτο: μεζέδες περιωπής, γλυκόπιοτα αποστάγματα για τα τσουγκρίσματα και ωραίες μουσικές για να σιγομουρμουρά η παρέα όσο τσιμπολογά.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Prac•sitele

Πραξιτέλους 7, Αθήνα
  • Εστιατόρια

Tanpopo

Αριστείδου 1, Αθήνα
  • Ethnic κουζίνες

Mezze Athens

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

NiDo

Λεβέντη 5, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Terroirist

Θουκυδίδου 12, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Wine is Fine

Βύσσης 6, Aθήνα
  • Εστιατόρια

Sushi Lunchi

Βουλής 45, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Ρακί Μεζέ

Πλ. Αγίας Ειρήνης 10, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Άκρα

Αμύντα 12, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Esthio

Δημητρακοπούλου 7, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Atole

Γριβαίων 3, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Makris Athens

Άστιγγος 10 & Ερμού 119, Θησείο
  • Εστιατόρια

Gallina

Μάρκου Μπότσαρη 49, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Ex Machina

Εμπεδοκλέους 34, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Σεράμικο

Μεγάλου Αλεξάνδρου 109-111, Κεραμεικός
  • Εστιατόρια

Lisa

Φωκίωνος Νέγρη 25, Κυψέλη
  • Εστιατόρια

Ρίνι (To)

Ρεθύμνου 8, κέντρο
  • Εστιατόρια

Gorlomi

Πλουτάρχου 9 και Καρνεάδου, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Zohós

Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20 (ξεν. «Electra Palace Athens»), κέντρο
  • Εστιατόρια

Αορίτης Κρήτης Θύμησες

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

OX Athens

Χατζηγιάννη Μέξη 9, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Alpino Cucina Italiana

Ακτή Δηλαβέρη 1, Μικρολίμανο
  • Ethnic κουζίνες

Ortsag

Κεραμεικού 93-95, Κεραμεικός
  • Εστιατόρια

Gloria Gati

Πλατεία Καρύτση 6, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Ora by Ettore Botrini

Λ. Ποσειδώνος Αστέρια Γλυφάδας (Ξεν. One&Only Aesthesis)
  • Εστιατόρια

Okra

Μητροπόλεως 82, Μοναστηράκι
  • Εστιατόρια

Wild Poppies

Σταδίου 7 (εντός στοάς), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Vinoteca Athens

Σίνα 50 & Αναγνωστοπούλου, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.