Το "Sushi Lunchi" μπήκε σπίτι του

H δημοφιλής ghost kitchen του lockdown απέκτησε δική της στέγη, προσθέτοντας μία ακόμη ενδιαφέρουσα γευστική πινέζα στο αθηναϊκό κέντρο.

Το νέο εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, Sushi Lunchi © Λεωνίδας Τούμπανος

Πίσω στο φθινόπωρο του 2015, ο Αντώνης Δρακουλαράκος σύστηνε στο κοινό της Αθήνας το "Sushimou", με το μικροσκοπικό εστιατόριο της οδού Σκούφου να ξεχωρίζει αμέσως για όλους τους σωστούς λόγους: Στις λιγοστές θέσεις περιμετρικά της μπάρας-κουζίνας, απολάμβανες εξαιρετικό σασίμι και νιγκίρι, με μία essence από τα πέριξ της ψαραγοράς Tsukiji του Τόκιο σε ένα αθηναϊκά κοσμοπολίτικο περιβάλλον - όλα τα παραπάνω ασφαλώς και ισχύουν ακόμη όπως άλλωστε μαρτυρά η εμπειρία που κάθε βράδυ προσφέρει το εστιατόριο αλλά και η επί σειρά ετών βράβευσή του με Top Notch από τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων. Και έπειτα ήρθε η πανδημία και όπως όλα τα εστιατόρια αναγκάστηκε να παραμείνει κλειστό για ένα σημαντικό διάστημα. "Όταν δεν μπορεί να έρθει ο πελάτης σε σένα, πας εσύ σε αυτόν" ήταν η βασική ιδέα/εναλλακτική, που γέννησε τελικά το "Sushi Lunchi".

Το νέο εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, Sushi Lunchi 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τα sushi bowls του έγιναν αστραπιαία γαστρονομικό σουξέ της καραντίνας, μεταφέροντας εκτός "Sushimou" κάτι από τις γεύσεις και την αίσθηση του εστιατορίου, με τη δράση να συνεχίζεται και μετά το πέρας του lockdown. Η εστίαση άνοιξε και πάλι, η όποια κανονικότητα επανήλθε και το "Sushi Lunchi" ένιωθε κάπως πιεσμένο στον ίδιο χώρο με τον μεγάλο του αδερφό. 

Το νέο εστιατόριο Sushi Lunchi του Αντώνη Δρακουλαράκου 15
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο εστιατόριο Sushi Lunchi του Αντώνη Δρακουλαράκου 12
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο εστιατόριο Sushi Lunchi του Αντώνη Δρακουλαράκου 14
© Λεωνίδας Τούμπανος

Κάτι που δε θα συνεχίσει να ισχύει καθώς εδώ και λίγες ημέρες (από τις αρχές Μαΐου) απέκτησε το δικό του αυτόνομο χώρο, προσφέροντας πια και την dine-in εμπειρία, παράλληλα με τις προϋπάρχουσες του takeaway και του delivery. Η μέχρι πρότινος ghost kitchen μετουσιώθηκε σε μία άνετη μπάρα (συν τους πάγκους του εξωτερικού πλαισίου) και έναν ευχάριστο minimal χώρο με χαρακτηριστικές λεπτομέρειες (maneki-neko, δεντράκι Μπονσάι), στον οποίο πρωταγωνιστεί -φυσικά- το chirashi-don. 

Το νέο εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, Sushi Lunchi 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, Sushi Lunchi 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, Sushi Lunchi 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τα μπολάκια με ξιδάτο ρύζι, αγγούρι και ωμό ψάρι είναι εκείνα που καταλμβάνουν τη μερίδα του λέοντος στο μενού, σε διάφορες -12 συνολικά- παραλλαγές. Λαβράκι, τόνος, σολομός, γαρίδες και χέλι συμπλέουν μαζί με το προαναφερθέν ρύζι αλλά και με μαυρομάτικα φασόλια και ενταμάμε σε μία εκδοχή, σερβιρισμένα μαζί με το δίπολο τζίντζερ/γουασάμπι, τραγανό νόρι και soy sauce.

Το νέο εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, Sushi Lunchi 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γαρίδες με πάνκο, κροκέτες μπακαλιάρου και μερικές ακόμη επιλογές αποτελούν τα έξτρα, από τα οποία δε θα δυσκολευτούν να σε κερδίσουν τα deep fried μάγουλα και πετσούλες από λαβράκι.

Κερασάκι στην τούρτα, ένα από τα πιο ιδιαίτερα επιδόρπια που θα βρεις στο αθηναϊκό κέντρο, βασισμένο σε μία ιδέα που ο Αντώνης Δρακουλαράκος είχε καιρό στο μυαλό του: Δε γίνεται να φύγεις από εδώ δίχως να δοκιμάσεις την παγωμένη γλυκιά λιχουδιά - το παγωτό μηχανής βανίλια/ τσάι μάτσα.

Το νέο εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, Sushi Lunchi 9
© Λεωνίδας Τούμπανος


Info

Βουλής 45, Σύνταγμα

Τηλ. 6908 831200, 210 3255356

Ανοιχτά Δευτ. - Σάβ. 12.00 - 23.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η δυνατή ελληνική γαστρονομική σκηνή του Λονδίνου

Μετρώντας αντίστροφα για την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στις 13 Ιουνίου, στην οποία ο αστεράτος σεφ του Λονδίνου Ασημάκης Χανιώτης θα δημιουργήσει το μενού, ρίχνουμε τους προβολείς στη αγγλική πρωτεύουσα, όπου η ελληνική γαστρονομία κερδίζει την εκτίμηση των Βρετανών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
02/06/2023

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2023: Χειροκροτάμε την ελληνική κουζίνα με ταυτότητα αλλά και τα υποψήφια εστιατόρια

Το φετινό σαφάρι σε ολόκληρη την επικράτεια για τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας που έρχονται στις 13/6, έφερε στο φως εξαιρετικά παραδείγματα τόσο προς μίμηση όσο και προς αποφυγή. Ας δούμε λοιπόν ξανά όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χαρίζουν στην εθνική μας κουζίνα την ξεχωριστή ταυτότητα που οφείλει να έχει και μαζί τους φετινούς υποψηφίους για βράβευση.

Η μπύρα Mythos ανήκει σε όλους

Μια νέα καινοτόμα επικοινωνιακή καμπάνια μας συστήνει από την αρχή την αγαπημένη μπύρα που υπάρχει παντού δίπλα μας!

Τρία spots για ιταλικές απολαύσεις με Lurisia

Το premium ιταλικό νερό των 'Αλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακωρύχου, είναι ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φίνες γαστρονομικές στιγμές στην πόλη.

Στη Θηρασιά, για τα κρασιά του "Μικρά Θήρα"

Τρεις σημαντικές προσωπικότητες του κρασιού ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν το πρώτο οινοποιείο, στο μικρό νησί-αντικατοπτρισμό της Σαντορίνης.

Στον κήπο του "Nikkei Floresta"

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κολωνακίου ανανεώνει χώρο και μενού, για ένα ακόμη αξέχαστο καλοκαίρι.

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "Ananias Rotisserie"

Στο διανθισμένο χάρτη με τις διαδρομές για κρεατοφαγικούς προορισμούς το εστιατόριο "Ananias Rotisserie" στο Μαρούσι προσφέρει στους λάτρεις του κρέατος μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία.