Και εγένετο "Mezze Athens" στην Μητροπόλεως

Δεύτερο πόστο για το νόστιμο concept του Ομίλου Καστελόριζο, που μετά τη Γλυφάδα σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και στο κέντρο.

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως

Ο Όμιλος Καστελόριζο, μετά τη Γλυφάδα, αποφάσισε να φέρει και στο κέντρο της πόλης του στεριανούς και θαλασσινούς μεζέδες του "Mezze", δημιουργώντας ένα μεζεδοπωλείο που παντρεύει το μοντέρνο με την παράδοση, στον ιστορικά πιο κοσμοπολίτικο δρόμο της πόλης. Έτσι, στην καρδιά της Αθήνας και την οδό Μητροπόλεως, βρίσκει κανείς πια το "Mezze Athens". 

Μετά το "Mezze Glyfada", "Mezze Athens"

Το "Mezze Glyfada", με ιστορία σχεδόν δέκα ετών, αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή για τις ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις και τις σύγχρονες γαστρονομικές παραλλαγές. Πλέον, ένα αντίστοιχο νέο στέκι συναντάται και σε μία από τις πιο κεντρικές γειτονιές της πρωτεύουσας, φιλοδοξώντας να αναβιώσει τα  παραδοσιακά αθηναϊκά μεζεδοπωλεία με μια μοντέρνα ματιά. Ένας λιτός και φιλόξενος χώρος, δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου ALDESIGN, με διακοσμητικές πινελιές και εικαστικές παρεμβάσεις οι οποίες προσδίδουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα σε ένα αρμονικό περιβάλλον που θα σε χαλαρώσει και θα σε κάνει να αισθανθείς άνετα και οικεία.

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως 2

Η μέρα στο "Mezze Athens" ξεκινά νωρίς το πρωί, με τα αρώματα των καβουρδισμένων κόκκων καφέ και του τσαγιού να ταιριάζουν απόλυτα με τις λαχταριστές επιλογές του πρωινού μενού που ετοιμάζεται με μεράκι και αγάπη. Από το πρωί λοιπόν έως τις 12.00, πέρα από τα κλασσικά μπορείς να δοκιμάσεις μοναδικές προτάσεις, όπως το ελληνικό πρωινό με αυγά, απάκι, τοματίνια, ελιές, γραβιέρα, φέτα, κατίκι, ψητές πιπεριές και φρυγανισμένο ψωμί, το "πειραγμένο" αγγλικό πρωινό, τα all time classic pancakes με γλυκό κουταλιού ενώ, αν σου αρέσει να ανακαλύπτεις νέες vegan γεύσεις, μην παραλείψεις το 'Mini rice bowl' και την "αμαρτωλή" Crème Brûlée ρυζόγαλο. 

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως 3

Το μεσημέρι, το σκηνικό των γεύσεων αλλάζει. Ο χώρος γεμίζει με έντονες μυρωδιές μπαχαρικών, ζουμερών κρεάτων και γευστικών θαλασσινών και τα τραπέζια με μεζέδες "στη μέση", κρασί, μπύρα, ρακί ή ούζο. Ο executive σεφ Βασίλης Καφαλούκος εμπνέεται από την ελληνική παράδοση και φιλοξενία και μέσα από τα πιάτα του, συστήνει ξανά παραδοσιακές γεύσεις και τον "μεζέ", με το δικό του μοναδικό και σύγχρονο τρόπο.

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως 4

Οι φημισμένες σούβλες με κοτόπουλο ή μοσχαράκι γάλακτος για τους καλοφαγάδες, τα πεντανόστιμα ορεκτικά, και μαγειρευτά όπως οι ρουστίκ χυλοπίτες ντομάτας με μοσχαράκι κοκκινιστό, σπετζερικό, πεκορίνο και λάδι τρούφας, η μεγάλη ποικιλία από φρέσκα θαλασσινά όπως το καβούρι-παϊδάκι, τον γύρο τόνου και το μαρινάτο φαγκρί για τους λάτρεις της Μεσογείου αλλά και πρωτότυπα πιάτα από την ελληνική εκδοχή της σεβιτσερία είναι προτάσεις που τραβούν το ενδιαφέρον. 

Ο σεφ του "Mezze Athens" δημιουργεί επίσης ένα μοναδικό μενού με πιάτα ημέρας από καλοδιαλεγμένες πρώτες ύλες που προμηθεύεται από την τοπική αγορά.

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως 1


Info

Μητροπόλεως 12-14, Αθήνα,
Τηλ. 210 3312300
Ανοιχτά καθημερινά από τις 08.00 (08.00-12.00 breakfast/ 12.00-01.00 κουζίνα)

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένας "Πρίγκιπας" που γίνεται βασιλιάς της γεύσης

Το δημοφιλές σποτ των Εξαρχείων μεγαλώνει και εξελίσσεται, παραμένοντας μία θαυμάσια πρόταση για πριν και μετά από την πλησιέστερη θεατρική παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
27/03/2023

Bio Festival 2023: Τα πάντα για τα βιολογικά προϊόντα στην Τεχνόπολη

Βιολογικά προϊόντα φαγητού και ποτού, ομορφιάς και υγείας αλλά και μια σειρά από ομιλίες και workshops θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ που τιμά τη βιολογική παραγωγή.

Δυο νέες αγαπημένες γεύσεις από τη Nespresso Professional

Αρώματα βανίλιας και καραμέλας γεμίζουν την καθημερινότητά μας, με τις νέες αρωματικές γεύσεις Caffé Vanilio και Caffé Caramello, που εξελίσσουν δυο παλιά αγαπημένα φαβορί ραφινάροντας τη γευστική τους απόλαυση.

Η Nico Lazaridi καλωσορίζει τα μονοποικιλιακά κρασιά Cavalieri

Ένα ολοκαίνουριο κρασί από Merlot και η νέα εσοδεία για το Assyrtiko έρχονται να εμπλουτίσουν την οικογένεια μονοποικιλιακών οίνων Cavalieri.

Τι ετοιμάζεις στο "Chicken Picnic", Παύλο Κυριάκη;

Το επιτυχημένο project που κάνει γευστικό focus στο κοτόπουλο ενώνει τις δυνάμεις του με τον βραβευμένο σεφ.

Ο Ερβέ Προνζάτο είναι πλέον fusion και ανοίγει ένα νέο street-φουντάδικο στα Πετράλωνα

Ο πολυβραβευμένος Γάλλος σεφ, πολιτογραφημένος στη γαστρονομική Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, δηλώνει ενθουσιωδώς κοσμοπολίτης, λατρεύει το street food και ανοίγει στα Πετράλωνα το ψαγμένο street-φουντάδικο "Hawker".