Και εγένετο "Mezze Athens" στην Μητροπόλεως

Δεύτερο πόστο για το νόστιμο concept του Ομίλου Καστελόριζο, που μετά τη Γλυφάδα σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και στο κέντρο.

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως

Ο Όμιλος Καστελόριζο, μετά τη Γλυφάδα, αποφάσισε να φέρει και στο κέντρο της πόλης του στεριανούς και θαλασσινούς μεζέδες του "Mezze", δημιουργώντας ένα μεζεδοπωλείο που παντρεύει το μοντέρνο με την παράδοση, στον ιστορικά πιο κοσμοπολίτικο δρόμο της πόλης. Έτσι, στην καρδιά της Αθήνας και την οδό Μητροπόλεως, βρίσκει κανείς πια το "Mezze Athens". 

Μετά το "Mezze Glyfada", "Mezze Athens"

Το "Mezze Glyfada", με ιστορία σχεδόν δέκα ετών, αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή για τις ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις και τις σύγχρονες γαστρονομικές παραλλαγές. Πλέον, ένα αντίστοιχο νέο στέκι συναντάται και σε μία από τις πιο κεντρικές γειτονιές της πρωτεύουσας, φιλοδοξώντας να αναβιώσει τα  παραδοσιακά αθηναϊκά μεζεδοπωλεία με μια μοντέρνα ματιά. Ένας λιτός και φιλόξενος χώρος, δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου ALDESIGN, με διακοσμητικές πινελιές και εικαστικές παρεμβάσεις οι οποίες προσδίδουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα σε ένα αρμονικό περιβάλλον που θα σε χαλαρώσει και θα σε κάνει να αισθανθείς άνετα και οικεία.

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως 2

Η μέρα στο "Mezze Athens" ξεκινά νωρίς το πρωί, με τα αρώματα των καβουρδισμένων κόκκων καφέ και του τσαγιού να ταιριάζουν απόλυτα με τις λαχταριστές επιλογές του πρωινού μενού που ετοιμάζεται με μεράκι και αγάπη. Από το πρωί λοιπόν έως τις 12.00, πέρα από τα κλασσικά μπορείς να δοκιμάσεις μοναδικές προτάσεις, όπως το ελληνικό πρωινό με αυγά, απάκι, τοματίνια, ελιές, γραβιέρα, φέτα, κατίκι, ψητές πιπεριές και φρυγανισμένο ψωμί, το "πειραγμένο" αγγλικό πρωινό, τα all time classic pancakes με γλυκό κουταλιού ενώ, αν σου αρέσει να ανακαλύπτεις νέες vegan γεύσεις, μην παραλείψεις το 'Mini rice bowl' και την "αμαρτωλή" Crème Brûlée ρυζόγαλο. 

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως 3

Το μεσημέρι, το σκηνικό των γεύσεων αλλάζει. Ο χώρος γεμίζει με έντονες μυρωδιές μπαχαρικών, ζουμερών κρεάτων και γευστικών θαλασσινών και τα τραπέζια με μεζέδες "στη μέση", κρασί, μπύρα, ρακί ή ούζο. Ο executive σεφ Βασίλης Καφαλούκος εμπνέεται από την ελληνική παράδοση και φιλοξενία και μέσα από τα πιάτα του, συστήνει ξανά παραδοσιακές γεύσεις και τον "μεζέ", με το δικό του μοναδικό και σύγχρονο τρόπο.

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως 4

Οι φημισμένες σούβλες με κοτόπουλο ή μοσχαράκι γάλακτος για τους καλοφαγάδες, τα πεντανόστιμα ορεκτικά, και μαγειρευτά όπως οι ρουστίκ χυλοπίτες ντομάτας με μοσχαράκι κοκκινιστό, σπετζερικό, πεκορίνο και λάδι τρούφας, η μεγάλη ποικιλία από φρέσκα θαλασσινά όπως το καβούρι-παϊδάκι, τον γύρο τόνου και το μαρινάτο φαγκρί για τους λάτρεις της Μεσογείου αλλά και πρωτότυπα πιάτα από την ελληνική εκδοχή της σεβιτσερία είναι προτάσεις που τραβούν το ενδιαφέρον. 

Ο σεφ του "Mezze Athens" δημιουργεί επίσης ένα μοναδικό μενού με πιάτα ημέρας από καλοδιαλεγμένες πρώτες ύλες που προμηθεύεται από την τοπική αγορά.

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως 1


Info

Μητροπόλεως 12-14, Αθήνα,
Τηλ. 210 3312300
Ανοιχτά καθημερινά από τις 08.00 (08.00-12.00 breakfast/ 12.00-01.00 κουζίνα)

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.