To "Wild Poppies" μόλις ξεφύτρωσε στη Σταδίου

Το πιο καινούργιο bar restaurant της πόλης είναι βαμμένο στο ζωηρό κόκκινο της παπαρούνας και βαδίζει σε εξωτικά γευστικά μονοπάτια, με σεφ τον βραβευμένο Σπύρο Μαυροειδή. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

wildpoppies1

Η ταμπέλα που μόλις άναψε στη Σταδίου 7 γράφει πάνω "Wild Poppies" και με κατευθύνει να χωθώ ξανά στο βάθος της χαρακτηριστικής στοάς όπου κάποτε κατοικούσε το "Far East" του Συντάγματος, αργότερα το "Kitty Kat" και τα τελευταία χρόνια το "Dybbuk". Πρώτο βράδυ λειτουργίας όμως είναι ακόμα νωρίς, κι έτσι περιεργάζομαι σχεδόν μόνος το ολοκαίνουργιο αυτό bar restaurant που προέκυψε από την ένωση των δυνάμεων της παλαιάς και νεότερης γενιάς της οικογένειας Πιτσιλή ("Rock&Roll", "Balthazar", "Dopios") με την πολυπληθή ομάδα που μας έχει δώσει μαγαζιά-σουξέ σαν το "Poco a Poco" και το "Forte" του Κολωνακίου. 

wildpoppies2

Η μπάρα-πραγματική παγόδα που ακολουθεί το μαγαζί από την πρώτη εποχή του, παραμένει ασφαλώς -και ευτυχώς- στη θέση της, βαμμένη όμως πλέον σε ζωηρό πετρόλ χρώμα που προσφέρει ζεστασιά στο χώρο. Το ίδιο και το ζωηρό κόκκινο της παπαρούνας (αγγλιστί poppy) που σχεδόν κυριαρχεί, ντύνοντας τους περισσότερους τοίχους αλλά και τους βελούδινους καναπέδες σε στιλ λόντζας, που αγκαλιάζονται από αναπαυτικά βελούδινα πολυθρονάκια σε διάφορα γήινα χρώματα. Ο DJ, σε ρόλο "θεού" στο επίκεντρο του χώρου, ανεβάζει τη διάθεση με μουσική σε ένταση προς το υψηλό, αλλά η ποιότητα του ήχου είναι κρυστάλλινη και δεν δυσκολεύει την επικοινωνία. 

wildpoppies3

Η σχέση, τώρα, του βραβευμένου σεφ Σπύρου Μαυροειδή με τα αδέρφια Πιτσιλή πηγαίνει πίσω στο χρόνο, και ως εκ τούτου αποδέχτηκε αμέσως την πρόταση να αναλάβει την κουζίνα του "Wild Poppies". Ο κατάλογος βαδίζει στα γνώριμα για εκείνον εξωτικά μονοπάτια, δένοντας την Ταϋλάνδη με την Κίνα και την Ιαπωνία σε ένα πανασιατικό fusion με γύρω στα 25 πιάτα που προορίζονται κατά κύριο λόγο για τη μέση του τραπεζιού. Χαίρομαι, ανάμεσα τους, την χλιαρή σαλάτα Nam Tok με πεντανόστιμο strip loin μοσχαριού, φύλλα shiso και κρεμμύδι, τα αφράτα bao buns με τραγανό κοτόπουλο, ταϋλανδέζικη sweet chili σος και πικάντικο λάχανο kimchi, το πρωτότυπο sushi roll με λαβράκι και φλογοβόλο katsuobushi που δροσίζεται γλυκά με ντομάτα και κινόα. 

wildpoppies4

Εκτιμώ τις καλοζυγισμένες εντάσεις, την εξωτική τους κάψα που καθόλου δεν ντρέπεται να εκδηλωθεί αλλά και την ωραία παρέα που κάνουν με τα signature κοκτέιλ που δημιουργεί ο bar manager Μάριος Μαρμαράς σε αρμονία με τις γεύσεις, όπως το πολύ καλό Sakura, που είναι ένα Martini σε perfect jap serve με ανάλαφρο χειροποίητο βερμούτ από σάκε. Την ώρα που φεύγω, το πιο καινούργιο μαγαζί της πόλης είναι κιόλας γεμάτο, σημάδι πως έχει φτιαχτεί με τα υλικά της επιτυχίας που οι δημιουργοί του γνωρίζουν καλά. 

"Wild Poppies", Σταδίου 7 (εντός στοάς), Σύνταγμα, 2103233334. Τιμή: € 35 – 45.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.