Ο καλύτερος νέος σεφ του πλανήτη

Ο Πορτογάλος Nelson Freitas ήταν ο νικητής του σημαντικού γαστρονομικού διαγωνισμού S.Pellegrino Young Chef Academy 2023.

S.Pellegrino Young Chef Academy 2023 @spyoungchefacademy

Ο Nelson Freitas, εκπροσωπώντας τις Ιβηρικές χώρες, είναι ο νικητής του σημαντικού γαστρονομικού διαγωνισμού S.Pellegrino Young Chef Academy για το 2023. Ο Freitas αναδείχθηκε καλύτερος σεφ του κόσμου κάτω των 30, κατακτώντας τον τίτλο ανάμεσα από 14 άλλους πάρα πολύ αξιόλογους φιναλίστ (ανάμεσά τους και ο εξαιρετικά ταλαντούχος Γρηγόρης Κίκης - συνιδιοκτήτης του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Hervé", μαζί ασφαλώς με τον Ερβέ Προνζάτο) που προέκυψαν από τους regional finals, έναν χρόνο πριν και συγκεντρώθηκαν στο Μιλάνο τα βράδια της 4ης και 5ης Οκτωβρίου για τον πολυαναμενόμενο μεγάλο τελικό.

S.Pellegrino Young Chef Academy 2023 1
@spyoungchefacademy

Ο νεαρός σεφ, με την υποστήριξη του μέντορά του Filipe Carvalho (του εστιατορίου 'Fifty Seconds' στη Λισαβόνα) κατάφερε να πείσει με το πιάτο του την κριτική επιτροπή των Pía León, Riccardo Camanini, Hélène Darroze, Vicky Lau και Nancy Silverton, με το signature dish του: Τραγανό μπαρμπούνι με αχινό και σπιτικό μαύρο σκόρδο.

Προφανώς, το νικητήριο πιάτο αντλεί έμπνευση από την πατρίδα του σεφ, την Πορτογαλία, τον ωκεανό και τη θαλασσινή γευστική κουλτούρα της περιοχής. Τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά σύμφωνα πάντοτε με τους κριτές ήταν η τέλεια θερμοκρασία, η αισθητική του επίδραση, τα χρώματα και το κοντράστ, καθώς επίσης και η γεύση του. 

S.Pellegrino Young Chef Academy 2023 2
@spyoungchefacademy

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής στο Μιλάνο, δόθηκαν ακόμη τρία βραβεία: Το S.Pellegrino Award for Social Responsibility που κέρδισε ο (επίσης Πορτογάλος) Artur Gomes, το Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy που απονεμήθηκε στον Κινέζο He-Sen Liu και το Fine Dining Lovers Food for Thought Award με το οποίο τιμήθηκε ο Ian Goh από τη Σιγκαπούρη.

Στην επόμενη γενιά των μεγάλων σεφ

Το S.Pellegrino Young Chef Academy είναι ουσιαστικά ένα οικοσύστημα αναγνώρισης, εκπαίδευσης και σύνδεσης του κόσμου της γαστρονομίας με την επόμενη γενιά των κορυφαίων σεφ του πλανήτη. 

Σημαντικό κομμάτι του είναι ο ετήσιος διαγωνισμός  που απευθύνεται σε νέους chefs -ηλικίας έως και 30 ετών- οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία, αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις και παγκόσμια αναγνώριση, μέσα από ένα πιάτο που δημιουργούν αποκλειστικά για το θεσμό και το παρουσιάζουν ενώπιον μίας κριτικής επιτροπής αποτελούμενης από σημαντικά πρόσωπα του κόσμο της γεύσης.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.