Τα ελληνικά εστιατόρια της La Liste Mediterranean 2023

7 εκπρόσωποι της εστιατορικής σκηνής της χώρας βραβεύτηκαν στον έγκριτο θεσμό, ξεχωρίζοντας σε μία νέα κατηγορία που κάνει focus στη Μεσόγειο.

Το εστιατόριο του Scorpios στη Μύκονο που μπήκε στη La Liste Mediterranean

H La Liste αποτελεί εδώ και χρόνια έναν πολυσυλλεκτικό παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων και ζαχαροπλαστείων, απευθυνόμενη σε ένα κοινό που λατρεύει να ταξιδεύει και να δοκιμάζει. Ετησίως, δημοσιεύει τη δική της κατάταξη με τα 1.000 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου (από γαστρονομικά εστιατόρια και ενδιαφέροντα μπιστρό μέχρι κρυμμένα διαμαντάκια και αυθεντικά μέρη), αντλώντας στοιχεία από περισσότερες από 1.000 πηγές - σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οδηγοί όπως οι Michelin, Zagat και Gault & Millau, καθώς επίσης και από αξιόπιστες κριτικές σε έγκυρα Μέσα -μεταξύ αυτών το Αθηνόραμα και ο θεσμός των Χρυσών Σκούφων- και στήλες γαστρονομίας διεθνούς εμβέλειας, τα οποία επεξεργάζεται βάσει αλγορίθμου.

Ελληνικά εστιατόρια στην La Liste 2
© Mediatome

Ελληνικά εστιατόρια στην La Liste 1
© Mediatome

Για τη φετινή λίστα -τα αποτελέσματα της οποίας έγιναν γνωστά πριν μερικές ημέρες στο ιστορικό ξενοδοχείο Hermitage, στο Μονακό- εγκαινίασε μεταξύ άλλων και τα ειδικά βραβεία LA LISTE Mediterranean Special Awards 2023, που επιβραβεύουν τους σεφ και τα εστιατόρια των χωρών της Μεσογείου. Εκείνους δηλαδή που τιμούν τη μεσογειακή γαστρονομική παράδοση και συνεισφέρουν στην ενίσχυση της σκηνής της περιοχής.

Διαβάστε Επίσης

Ανάμεσα στα βραβευμένα spots της εν λόγω κατηγορίας υπήρξαν και μερικά ελληνικά -όλα πολυσυζητημένα για διαφορετικούς λόγους το καθένα- μέρη. Τα μυκονιάτικα σουξέ "Scorpios" και "Nammos" αναδείχθηκαν Best Party Spot και Best Mediterranean Glam αντίστοιχα, με το δεύτερο μάλιστα να αποσπά και το βραβείο του Best Mediterranean Festive Spirit. Tο "Ergon" των αδερφών Δούζη τιμήθηκε με το Innovation Award, ενώ το "Pharaoh" του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη, του ταξιδιωτικού και γαστρονομικού δημοσιογράφου Φώτη Βαλλάτου, του βαρύτονου Δημήτρη Πλατανιά και του wine expert Πέρι Παναγιωτακόπουλου αναδείχθηκε η άφιξη της χρονιάς.

Στην κυρίως λίστα, με τα 1.000 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, βρίσκουμε 3 κορυφαία ελληνικά γαστρονομικά ινστιτούτα. Το βραβευμένο με One to Watch από το θεσμό των Χρυσών Σκούφων και με δύο αστέρια Michelin "Delta", με La Liste score 90.50, και τα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin "Σπονδή" (90.00) και "Βαρούλκο" (80.00).

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
04/11/2025

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.

Στο Cookie Spot για κορυφαία cookies και εξαιρετικό καφέ

Στο μέρος που κανείς δε σταμάτησε ποτέ στο ένα μπισκότο, υπάρχει και εξίσου θελκτικός καφές.

To διαφορετικό από τα συνηθισμένα brunch της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για... "Bottomless Brunch + Βeats".