Τα ελληνικά εστιατόρια της La Liste Mediterranean 2023

7 εκπρόσωποι της εστιατορικής σκηνής της χώρας βραβεύτηκαν στον έγκριτο θεσμό, ξεχωρίζοντας σε μία νέα κατηγορία που κάνει focus στη Μεσόγειο.

Το εστιατόριο του Scorpios στη Μύκονο που μπήκε στη La Liste Mediterranean

H La Liste αποτελεί εδώ και χρόνια έναν πολυσυλλεκτικό παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων και ζαχαροπλαστείων, απευθυνόμενη σε ένα κοινό που λατρεύει να ταξιδεύει και να δοκιμάζει. Ετησίως, δημοσιεύει τη δική της κατάταξη με τα 1.000 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου (από γαστρονομικά εστιατόρια και ενδιαφέροντα μπιστρό μέχρι κρυμμένα διαμαντάκια και αυθεντικά μέρη), αντλώντας στοιχεία από περισσότερες από 1.000 πηγές - σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οδηγοί όπως οι Michelin, Zagat και Gault & Millau, καθώς επίσης και από αξιόπιστες κριτικές σε έγκυρα Μέσα -μεταξύ αυτών το Αθηνόραμα και ο θεσμός των Χρυσών Σκούφων- και στήλες γαστρονομίας διεθνούς εμβέλειας, τα οποία επεξεργάζεται βάσει αλγορίθμου.

Ελληνικά εστιατόρια στην La Liste 2
© Mediatome

Ελληνικά εστιατόρια στην La Liste 1
© Mediatome

Για τη φετινή λίστα -τα αποτελέσματα της οποίας έγιναν γνωστά πριν μερικές ημέρες στο ιστορικό ξενοδοχείο Hermitage, στο Μονακό- εγκαινίασε μεταξύ άλλων και τα ειδικά βραβεία LA LISTE Mediterranean Special Awards 2023, που επιβραβεύουν τους σεφ και τα εστιατόρια των χωρών της Μεσογείου. Εκείνους δηλαδή που τιμούν τη μεσογειακή γαστρονομική παράδοση και συνεισφέρουν στην ενίσχυση της σκηνής της περιοχής.

Διαβάστε Επίσης

Ανάμεσα στα βραβευμένα spots της εν λόγω κατηγορίας υπήρξαν και μερικά ελληνικά -όλα πολυσυζητημένα για διαφορετικούς λόγους το καθένα- μέρη. Τα μυκονιάτικα σουξέ "Scorpios" και "Nammos" αναδείχθηκαν Best Party Spot και Best Mediterranean Glam αντίστοιχα, με το δεύτερο μάλιστα να αποσπά και το βραβείο του Best Mediterranean Festive Spirit. Tο "Ergon" των αδερφών Δούζη τιμήθηκε με το Innovation Award, ενώ το "Pharaoh" του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη, του ταξιδιωτικού και γαστρονομικού δημοσιογράφου Φώτη Βαλλάτου, του βαρύτονου Δημήτρη Πλατανιά και του wine expert Πέρι Παναγιωτακόπουλου αναδείχθηκε η άφιξη της χρονιάς.

Στην κυρίως λίστα, με τα 1.000 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, βρίσκουμε 3 κορυφαία ελληνικά γαστρονομικά ινστιτούτα. Το βραβευμένο με One to Watch από το θεσμό των Χρυσών Σκούφων και με δύο αστέρια Michelin "Delta", με La Liste score 90.50, και τα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin "Σπονδή" (90.00) και "Βαρούλκο" (80.00).

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.