Η επιστροφή των εφήμερων εστιατορίων

Μετά από μερικά χρόνια απουσίας, η τάση των «pop up» εστιατορίων επιστρέφει και αστέρες του διεθνούς γαστρονομικού τερέν πραγματοποιούν μαζί με την μπριγάδα τους συναρπαστικές guest εμφανίσεις σε απρόσμενους προορισμούς.

Noma

Μπορεί η εστίαση να έχει πληγεί από καταιγισμό προβλημάτων τα τελευταία χρόνια με τους μετα-πανδημικούς ισολογισμούς να εκτινάσσονται στα ύψη ωστόσο κορυφαία εστιατόρια επαναφέρουν στο προσκήνιο την τάση του "pop-up" που ομολογουμένως είχε λείψει στους απανταχού foodies. Παρόλο λοιπόν που η μεταφορά ολόκληρου εστιατορικού project σε νέα (προσωρινή) στέγη δεν είναι ό,τι ευκολότερο, οι σεφ τολμούν και ιδού ορισμένα φωτεινά πρόσφατα –συναρπαστικά- παραδείγματα:

"Mirazur Beyond Borders" -Σίδνεϊ (10/3 - 9 /4/2023)

Mauro Colagreco
© Matteo Carassale

Ο τριάστερος Mauro Colagreco, μεταφέρει το "Mirazur", που το 2019 σκαρφάλωσε στην κορυφή της περίφημης λίστας των "World’s 50 Best restaurants", στο εστιατόριο "The Gantry", στο λιμάνι του Σίδνεϊ. Το pop-up θα σερβίρει τα περίφημα "Lunar" μενού του Mirazur, τα οποία τρέχουν παράλληλα με τους κύκλους της σελήνης (10 - 19 Μαρτίου, 21 - 26 Μαρτίου, 28 Μαρτίου - 2 Απριλίου, 4 - 9 Απριλίου).

Διαβάστε Επίσης

Ο Colagreco θα χρησιμοποιήσει επίσης τη φημισμένη μαγειρική του δημιουργικότητα για να σερβίρει νέα πιάτα βασισμένα σε τοπικά υλικά. Τον Colagreco θα ακολουθήσει ο head chef του, Luca Mattioli, μαζί με αρκετά ακόμα μέλη της ομάδας της κουζίνας, των sommelier αλλά και η "αγρονόμος" του, Silvina Dayer. Κρατήσεις στο chefworldtour.com

Ο χώρος του Noma
@nomacph

Διαβάστε Επίσης

"Noma Kyoto" - Κιότο (15/3 – 20/5 2023)


Μόλις έσκασε η "βόμβα" της ανακοίνωσης του δαιμόνιου σεφ René Redzepi ότι το σπουδαίο τριάστερο "Noma" στην Κοπεγχάγη ετοιμάζεται να κλείσει για να μεταβεί στο επόμενο στάδιο μεταμόρφωσής του και πως από το 2023 θα "υπάρξει το τέλος του όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα", δημιουργήθηκε θύελλα δημοσιευμάτων διεθνώς που μιλούσαν για το τέλος του fine dining. Πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο διακήρυτταν ότι, αν το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο δεν μπορούσε να διατηρήσει ένα επιχειρηματικό μοντέλο, τότε δεν υπήρχε ελπίδα για κανέναν άλλον. Ο Redzepi όμως μάλλον θα διαψεύσει το δυστοπικό αυτό σενάριο με pop-ups σε όλο τον κόσμο, εστιάζοντας παράλληλα και στα "Noma Projects".

Διαβάστε Επίσης

Το pop-up στο Κιότο είναι το πρώτο μιας μακράς, ελπίζουμε, σειράς συναρπαστικών γαστρονομικών εμφανίσεων όπου το "πλήρωμα" του φημισμένου εστιατορίου παίρνει στα χέρια του νέα υλικά ανακαλύπτοντας-και αποκαλύπτοντας περισσότερες πτυχές δημιουργικής μαγειρικής τους μετάφρασης. Το εν λόγω pop-up έχει βέβαια εξαντληθεί, αλλά υπάρχει διαθέσιμη λίστα ακύρωσης αν εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του εστιατορίου.

"Ana in Slon" - Λιουμπλιάνα (Φεβρουάριος έως Απρίλιος 2023)

Ana in Slon

Η Σλοβένα σούπερ σταρ σεφ Ana Roš αφήνει την άγρια φύση του Kobarid και έρχεται στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Λιουμπλιάνα, για ένα τρίμηνο pop-up στο "Hotel Slon". Το θέμα του εν λόγω pop up είναι "rock & roll", με έμφαση -όπως επισημαίνει η σεφ- στην χαλαρή ατμόσφαιρα, ωραίες μουσικές και εξαιρετικές γεύσεις. Τα πιάτα θα βασίζονται στο κρέας, το ψάρι και τα λαχανικά, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά που προσφέρει η Σλοβενία, προερχόμενα από τη φημισμένη αγορά φρούτων και λαχανικών της πόλης και επιλεγμένους τυροκόμους. Οι κρατήσεις είναι διαθέσιμες μέσω του λογαριασμού στο Instagram @anainslon.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.