Η επιστροφή των εφήμερων εστιατορίων

Μετά από μερικά χρόνια απουσίας, η τάση των «pop up» εστιατορίων επιστρέφει και αστέρες του διεθνούς γαστρονομικού τερέν πραγματοποιούν μαζί με την μπριγάδα τους συναρπαστικές guest εμφανίσεις σε απρόσμενους προορισμούς.

Noma

Μπορεί η εστίαση να έχει πληγεί από καταιγισμό προβλημάτων τα τελευταία χρόνια με τους μετα-πανδημικούς ισολογισμούς να εκτινάσσονται στα ύψη ωστόσο κορυφαία εστιατόρια επαναφέρουν στο προσκήνιο την τάση του "pop-up" που ομολογουμένως είχε λείψει στους απανταχού foodies. Παρόλο λοιπόν που η μεταφορά ολόκληρου εστιατορικού project σε νέα (προσωρινή) στέγη δεν είναι ό,τι ευκολότερο, οι σεφ τολμούν και ιδού ορισμένα φωτεινά πρόσφατα –συναρπαστικά- παραδείγματα:

"Mirazur Beyond Borders" -Σίδνεϊ (10/3 - 9 /4/2023)

Mauro Colagreco
© Matteo Carassale

Ο τριάστερος Mauro Colagreco, μεταφέρει το "Mirazur", που το 2019 σκαρφάλωσε στην κορυφή της περίφημης λίστας των "World’s 50 Best restaurants", στο εστιατόριο "The Gantry", στο λιμάνι του Σίδνεϊ. Το pop-up θα σερβίρει τα περίφημα "Lunar" μενού του Mirazur, τα οποία τρέχουν παράλληλα με τους κύκλους της σελήνης (10 - 19 Μαρτίου, 21 - 26 Μαρτίου, 28 Μαρτίου - 2 Απριλίου, 4 - 9 Απριλίου).

Διαβάστε Επίσης

Ο Colagreco θα χρησιμοποιήσει επίσης τη φημισμένη μαγειρική του δημιουργικότητα για να σερβίρει νέα πιάτα βασισμένα σε τοπικά υλικά. Τον Colagreco θα ακολουθήσει ο head chef του, Luca Mattioli, μαζί με αρκετά ακόμα μέλη της ομάδας της κουζίνας, των sommelier αλλά και η "αγρονόμος" του, Silvina Dayer. Κρατήσεις στο chefworldtour.com

Ο χώρος του Noma
@nomacph

Διαβάστε Επίσης

"Noma Kyoto" - Κιότο (15/3 – 20/5 2023)


Μόλις έσκασε η "βόμβα" της ανακοίνωσης του δαιμόνιου σεφ René Redzepi ότι το σπουδαίο τριάστερο "Noma" στην Κοπεγχάγη ετοιμάζεται να κλείσει για να μεταβεί στο επόμενο στάδιο μεταμόρφωσής του και πως από το 2023 θα "υπάρξει το τέλος του όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα", δημιουργήθηκε θύελλα δημοσιευμάτων διεθνώς που μιλούσαν για το τέλος του fine dining. Πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο διακήρυτταν ότι, αν το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο δεν μπορούσε να διατηρήσει ένα επιχειρηματικό μοντέλο, τότε δεν υπήρχε ελπίδα για κανέναν άλλον. Ο Redzepi όμως μάλλον θα διαψεύσει το δυστοπικό αυτό σενάριο με pop-ups σε όλο τον κόσμο, εστιάζοντας παράλληλα και στα "Noma Projects".

Διαβάστε Επίσης

Το pop-up στο Κιότο είναι το πρώτο μιας μακράς, ελπίζουμε, σειράς συναρπαστικών γαστρονομικών εμφανίσεων όπου το "πλήρωμα" του φημισμένου εστιατορίου παίρνει στα χέρια του νέα υλικά ανακαλύπτοντας-και αποκαλύπτοντας περισσότερες πτυχές δημιουργικής μαγειρικής τους μετάφρασης. Το εν λόγω pop-up έχει βέβαια εξαντληθεί, αλλά υπάρχει διαθέσιμη λίστα ακύρωσης αν εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του εστιατορίου.

"Ana in Slon" - Λιουμπλιάνα (Φεβρουάριος έως Απρίλιος 2023)

Ana in Slon

Η Σλοβένα σούπερ σταρ σεφ Ana Roš αφήνει την άγρια φύση του Kobarid και έρχεται στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Λιουμπλιάνα, για ένα τρίμηνο pop-up στο "Hotel Slon". Το θέμα του εν λόγω pop up είναι "rock & roll", με έμφαση -όπως επισημαίνει η σεφ- στην χαλαρή ατμόσφαιρα, ωραίες μουσικές και εξαιρετικές γεύσεις. Τα πιάτα θα βασίζονται στο κρέας, το ψάρι και τα λαχανικά, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά που προσφέρει η Σλοβενία, προερχόμενα από τη φημισμένη αγορά φρούτων και λαχανικών της πόλης και επιλεγμένους τυροκόμους. Οι κρατήσεις είναι διαθέσιμες μέσω του λογαριασμού στο Instagram @anainslon.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η σεφ Ελένη Σαράντη είναι πολύ περισσότερα απ’ αυτό που φαίνεται

Επικεφαλής της all-female κουζίνας του "Lost Athens", αλλά και υπεύθυνη όλων των γεύσεων των ξενοδοχείων "Selina" στην Ελλάδα, η Ελένη Σαράντη ξεκίνησε από το fine dining για να μεσουρανήσει στο fine comfort, αποδεικνύοντας ότι και στον κόσμο των κουζινών, δεν είναι όλα όπως φαίνονται.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
23/03/2023

Πού θα φας τον μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα

Μπακαλιάροι για κάθε γούστο, για να τιμήσεις το επίσημο πιάτο της εθνικής γιορτής.

Food & wine pairing με νεοκοσμίτικα κρασιά στο "Classico bistro"

Μια βραδιά όπου κρασιά από την Νότιο Αφρική, την Καλιφόρνια και τη Χιλή θα συνδυαστούν με ειδικά σχεδιασμένα πιάτα ενός μενού γευσιγνωσίας 5 σταδίων.

Το "Λαϊκόν" είναι το οινομαγειρείο της καρδιάς μας

Φαγάκι μέγκλα, τσίλικο και μερακλίδικο...

Τελικά, πώς μπορείς να ανακαλύψεις τα πιο cool μαγαζιά της πόλης;

Ναι, το πολύ αγαπημένο σου app efood φροντίζει και γι' αυτό.

Πιάτα-ποιήματα στα εστιατόρια της Αθήνας

Ποιος είπε πως η αθηναϊκή γεύση δεν μπορεί να βρει θέση στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης;