"Dry & Raw Kolonaki": Beats, ατμόσφαιρα και ελληνικό wagyu στο Κέντρο

Ο Δρακούλης επιστρέφει στο Κέντρο για να δώσει δεύτερη ζωή σε ένα ιστορικό στέκι της κωλονακιώτικης πιάτσας, παντρεύοντας την αγάπη του για την clubbing κουλτούρα με την έφεσή του στο κορυφαίο κρέας.

Drakoulis Kolonaki

Το σημείο δεν είναι άγνωστο: το "Central" παλιότερα, το "Rock n Roll" αργότερα, και το "Kalon" εσχάτως, μας είχαν όλα με τους λόγους του δελεάσει να κατέβουμε τα σκαλάκια που οδηγούν στην απλόχωρη – καίτοι κατάτι χαμηλοτάβανη σάλα – για να αφεθούμε σε σενάρια διασκέδασης συνυφασμένα με τη σύγχρονη ταυτότητα του Κολωνακίου. Ούτε όμως κι ο νέος του ένοικος είναι νέος στη γειτονιά: ο Στράτος Δρακούλης είχε φέρει την κορυφαία κρεατοφαγική του πρόταση στην περιοχή πριν από λίγα χρόνια, έχοντας αφήσει το στίγμα του λίγο πιο πέρα, στην οδό Σκουφά.  Τότε, στο κατώφλι του 2019, το ποδαρικό του brand Drakoulis στην κολωνακιώτικη σκηνή είχε γίνει με μεγαλύτερη φανφάρα, βέβαια, με το πολυτελές διώροφο που στέγαζε το "Dry & Raw at Law" να ποντάρει στην εξτραβαγκάντσα του διακόσμου, θυσιάζοντας κομμάτι απ’ τη μυστηριακή ατμόσφαιρα με την οποία μας πρωτοσύστησε το εστιατορικό του όραμα ο Δρακούλης.

Drakoulis Kolonaki

Τώρα, όμως, η επιστροφή του στη γειτονιά του Κέντρου γίνεται με τρόπο που ταιριάζει γάντι στην εστιατορική ταυτότητα του "Dry & Raw", με το χώρο να αγκαλιάζει τον επισκέπτη με αύρα που θα θύμιζε σχεδόν speakeasy, αν δεν υπήρχε το όμορφο al fresco καθιστικό στο πεζοδρόμιο να προδίδει ότι εδώ μέσα κάτι πολύ ενδιαφέρον συμβαίνει.

Drakoulis Kolonaki

Χωροταξικά, η σάλα μοιάζει να παίρνει τη σκυτάλη από εκεί που την άφησαν οι προηγούμενοι ένοικοι, με βασικά σημεία να έχουν πια "κλειδώσει" μετά τις τόσες χρήσεις. Δύσκολα, για παράδειγμα, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί καλύτερο σημείο για το μεγάλο bar, φρεσκαρισμένο με εντυπωσιακό μάρμαρο, κι αντίστοιχα το DJ booth απολαμβάνει ολοκληρωτική εποπτεία της κύριας σάλας, η οποία δονείται συχνά με μυστηριακά beats, μια και με line up σχεδόν καθημερινών sets, ο Δρακούλης πραγματώνει εδώ στο έπακρο το όνειρό του για deep house εστιατορική εμπειρία υψηλών οκτανίων.

Drakoulis Kolonaki

Χαρακτήρα επιβλητικό δίνει στο χώρο ο φωτιζόμενος τοίχος από τούβλα ορυκτού άλατος στα μετόπισθεν, δημιουργώντας μια άτυπη πριβέ περιοχή, αφιερωμένη στους προσκυνητές του κρέατος, με βωμό τους όπως πάντα τα butcher’s blocks μπροστά στα ψυγεία ωρίμανσης - εκεί, δηλαδή, όπου βρίσκεται και το κλου της υπόθεσης Drakoulis.

Drakoulis Kolonaki

Εδώ, άλλωστε, εντοπίσαμε και το πρώτο ελληνικής εκτροφής Wagyu, που έρχεται κατευθείαν απ’ τη Βέροια κι αποτελεί τον καρπό κόπων επταετίας, με συνεχείς διασταυρώσεις και βελτιώσεις, χάρη στις οποίες η Κεντρική Μακεδονία εισέρχεται σε ένα διεθνές ταμπλό ανώτερου κρεατοφαγικού επιπέδου πλέον. Την πρώτη γνωριμία μας με το σπουδαίο αυτό κρέας την κάναμε μέσα από ένα δαντελένιο καρπάτσιο από το νουά του μοσχαριού, με το στακάτο δάγκωμα και την ελαστική του ζωηράδα να προδίδουν σπουδαία υφή, και τη γεύση του να κερδίζει σπιρτάδα χάρη στο μετρημένο ντρεσάρισμα.

Drakoulis Kolonaki

Η εντυπωσιακή του επίγευση κατατρόπωσε, δε, το strip loin από Black Angus της εμβληματικής αυστραλέζικης φάρμας Rangers Valley, το οποίο δοκιμάσαμε σε άψογο σίτεμα και ψήσιμο, που έδωσαν μπουκιά ζουμερή και τρυφερή, αλλά λειψή σε βάθος και διάρκεια γεύσης, ενώ κάθε άλλο παρά αμελητέα πέρασαν για άλλη μια φορά τα συναρπαστικά ωμά και οι signature κρεατοπαρασκευές του "Dry & Raw": το ταρτάρ από αυστραλέζικο wagyu, για παράδειγμα, με kimchi, wasabi mayo, σιρόπι σφένδαμου και σχοινόπρασο, παραμένει ένα από τα καλύτερα που μπορεί να χαρεί κανείς στην Αθήνα, ενώ στα ζεστά, τα beef tacos από Black Angus, με chili con carne και guacamole, μας γοήτευσαν με την πικάντικη αψάδα τους αρκετά περισσότερο απ’ ότι τα τρυφερά και βουτυράτα σιγομαγειρεμένα short ribs από Wagyu, που λυγάνε απ’ το βάρος του καραμελώματός τους.

Drakoulis Kolonaki

+ Ανυπομονούμε να γνωριστούμε καλύτερα με τα ελληνικής εκτροφής Wagyu που θα φέρνει κατ’ αποκλειστικότητα σε όλο και μεγαλύτερη ποικιλία και όλο κι ανώτερη ποιότητα η ομάδα του Drakoulis.

- Αν και η wine list έχει τα θέλγητρά της, η επιλογή του Miraval ως ροζέ ροής που πετύχαμε στην επίσκεψή μας, αφήνει δυσάρεστη nouveau riche επίγευση χωρίς καμία επαφή με το καλοφαγικό tempo του μενού.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Dry & Raw by Drakoulis

Πλ. Φιλικής Εταιρείας 14, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.