Δρακούλης και Κατριβέσης σε εκρηκτικό συνδυασμό

Ο νεοαφιχθείς στο «Drakoulis» Δημήτρης Κατριβέσης αποδίδει τιμές στο σπάνιο γιαπωνέζικο Wagyu, αλλά βάζει στο μενού και άλλα αστέρια.

Δρακούλης και Κατριβέσης σε εκρηκτικό συνδυασμό

Άλλη φάση ξημέρωσε για το κρέας στην πόλη με την καινούργια συνεργασία του ψαγμένου χασάπη Στράτου Δρακούλη και του εξπρεσιονιστή σεφ Δημήτρη Κατριβέση, που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Αιχμή του δόρατος αυτήν την περίοδο είναι το Matsusaka, ένα από τα πιο σπάνια γιαπωνέζικα κρέατα, που κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του στην Ευρώπη και του οποίου ο Δρακούλης έχει την αποκλειστική αντιπροσωπεία. Τo Matsusaka, ένα από τα τρία κρέατα της συνομοταξίας του Kobe, θεωρείται σπανιότερο από τον διά­σημο αδερφό του, αφού προέρχεται αποκλειστικά από αγελάδες και όχι από αρσενικά ζώα, ενώ μόλις 2.500 αγελάδες είναι διαθέσιμες κάθε χρόνο.

Για να το τιμήσει, ο Κατριβέσης έφτιαξε μια πρόταση από σπέσιαλ πιάτα με την αφεντιά του. Όπως καταλαβαίνετε οι τιμές τους καίνε λιγάκι (από € 26 έως € 88), αλλά εδώ μπαίνει το ουσιαστικό δίλημμα της κρεατοφαγίας στις μέρες μας. Να φας μία φορά το μήνα ένα σούπερ εκλεκτό κρέας για την εμπειρία ή να το παραλείψεις λόγω τιμής. Εγώ σας προτείνω να μπείτε μια φορά στον πειρασμό και στη συνέχεια να αποφασίσετε για τη στρατηγική σας.

Δρακούλης και Κατριβέσης σε εκρηκτικό συνδυασμό - εικόνα 1

Υπόψη δε ότι στο Matsusaka ακόμη και τα θεωρούμενα δεύτερα κομμάτια είναι πρώτης τάξεως. Μια λεπτή φετούλα από το καπάκι του στρογγυλού, λόγου χάρη, γραμμωμένη σαν μάρμαρο από το φανταστικό λιπάκι του, που μοσχοβολάει και αφήνει γλύκα και κρεατένια δύναμη πάνω στη γλώσσα. Το ανοιχτό nigiri με τη χάρη του, σερβιρισμένο αφαιρετικά πάνω σε φύκι nori, συνδυάζεται εξαιρετικά με το πολύ καλό ρύζι και την αιχμηρή δροσιά του shiso. Το καρπάτσιο από στρογγυλό και πάλι είναι σούπερ ντελικάτο. Το tataki από τη σπάλα (chuck) έχει αρρενωπή σκληράδα αλλά και τρυφερότητα και νοστιμιά στο βάθος. Εξαιρετικό, με μια υπνωτιστική νοστιμάδα, είναι το σάντουιτς Katsu Sando με τηγανητή πικάνια Matsusaka.

Βεβαίως μπορείτε να δοκιμάσετε κι ένα steak από το ίδιο premium κρέας. Ο παντογνώστης χασάπης, ο κ. Δημήτρης εξ Αυστραλίας, όταν του ζητήσαμε μια άλλη επιλογή, μας πρότεινε ένα συγκινητικό striploin από αυστραλιανό Wagyu, που έχει στο σιτηρέσιό του μεταξύ άλλων κι ελληνικές ελιές! Άλλες σπεσιαλιτέ που δεν πρέπει να χάσετε είναι η beef marmelade με ξίδι κερασιού, μαριναρισμένο κρεμμύδι, κομματάκια φουαγκρά, αλάτι βανίλιας, το μεδούλι με πιπεριά Chipotle, ταμάρινθο και homemade μαύρο σκόρδο αλλά κι ένα από τα καλύτερα κριθαρότα στην Ελλάδα με σιγομαγειρεμένο Wagyu, που η σχεδόν καραμελωμένη umami νοστιμιά του κεντιέται με παρμεζάνα, μελιτζάνα, miso και εστραγκόν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.