Οδηγός Εστιατορίων

Τα nice n easy παίζουν "Lyra"

Το καινούργιο μέλος της gourmet & bio healthy οικογένειας είναι ένα σύγχρονης αντίληψης ελληνικό εστιατόριο στην Πλάκα.

lyra

Λίγο καιρό μετά την έλευση του "Amorous" στην Κηφισιά, τα nice n easy μας παρουσιάζουν την νέα τους πρόταση που αυτήν τη φορά βρίσκεται κεντρικά, και πιο συγκεκριμένα στην Πλάκα. Το "Lyra" που άνοιξε τις πόρτες του πριν λίγες ημέρες, εμπνέεται από την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται και είναι ένα σύγχρονης αντίληψης ελληνικό εστιατόριο, που συνδυάζει τα παραδοσιακά και τα πιο μοντέρνα στοιχεία τόσο στην ατμόσφαιρα όσο και στις γεύσεις του. Στα ορεκτικά φιγουράρουν για παράδειγμα λουκάνικο με κρέμα στραπατσάδας και φρέσκια ρίγανη ή χταπόδι σχάρας με πουρέ ρεβιθιού, λιαστή τομάτα και βολβούς, ενώ η συνέχεια φέρνει στο τραπέζι κοντοσούβλι κοτόπουλο με σκόρδο, πάπρικα και ψητές ντομάτες, σουβλάκια προβατίνας με σάλτσα chimichurri και άλλα. Όπως πάντα δεν λείπουν τα πιάτα για τους vegan και τους vegetarian της παρέας, ενώ η δράση ξεκινά από νωρίς και συνεχίζεται μέχρι πιο αργά με signature cocktails που ετοιμάζονται στη μπάρα του εστιατορίου και ζωντανή μουσική καθημερινά (20.00-23:00). 

Περισσότερες πληροφορίες

Lyra

Λυσίου 12, Πλάκα
  • Εστιατόρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταξιδεύοντας γαστρονομικά στις θάλασσες της Ελλάδας

Η αγαπή για την Ελλάδα και τη θάλασσα "επιβιβάζουν" καθημερινά στα εστιατόρια "Ε/Γ Ταξιδεύοντας" στη συνοικία Ευγενεία στο Κερατσίνι και "Ε/Γ Ταξιδεύοντας Βόρεια" στη Νέα Ερυθραία τους λάτρεις της ψαροφαγίας.

26/05/2022

Το "Βασίλαινας" σαλπάρει για Αντίπαρο

To αθηναϊκό εστιατόριο που πρόσφατα τιμήθηκε με το "Βραβείο Κοινού" των Χρυσών Σκούφων, βάζει πλώρη για Αντίπαρο.

Ο Μιχάλης Ράμμος ανανεώνει το "Burrattino"

Η αγαπημένη ιταλιάνικη αυλή της οδού Μητροπόλεως αλλάζει προφίλ, ζωηρεύει τα vibes και φρεσκάρει τις γεύσεις της, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη καλοφαγική εμπειρία από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Χαραλαμπόπουλος-Ποιμενίδης φέρνουν "Theion" άρωμα Ελλάδας στο Γκίλντφορντ

Με την μπαγκέτα στην κουζίνα στα χέρια του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου και τον Ανέστη Ποιμενίδη δεξί του χέρι, το εστιατόριο "Theion" των Αντώνη Δεναξά και Γιάννη Θεοδώρου περνά στη νέα εποχή του.

"Italian job" με co-stars Σκουλά-Saccheri στο "Ortigia"

Το "αλάνι" του street food και ένας εναλλακτικός ζεν πρεμιέ της ιταλικής κουζίνας συμπράττουν στα βόρεια ενώνοντας τη μαγειρική τους "τρέλα".

H "Cookoovaya" πετάει για Σεν Τροπέ

... και φωλιάζει εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου Airelles Saint-Tropez, Pan Deï Palais.

H "Ψαροπούλα" σε νέα εποχή

Καινούργια σελίδα γυρίζει η ιστορική ψαροταβέρνα της Καλλιθέας, που επιστρέφει οσονούπω ριζικά ανανεωμένη ως "Psaropoula Fish Meze" με μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις διά χειρός Γιάννη Λιόκα.