Η Japanese pub του Άρη Βεζενέ είναι free as a "Birdman"

Πιο ήσυχη ελέω συνθηκών αλλά και με ανανεωμένη την εκλεκτή κολεξιόν της σε γιαπωνέζικα σουβλάκια yakitori, nigiri μοσχαριού και όχι μόνο βρήκαμε την Japanese pub του Άρη Βεζενέ στην καρδιά της πόλης.

birdman

Είχα να βρεθώ στο "Birdman" από την προ της πανδημίας εποχή, τότε δηλαδή που συνωστιζόμασταν χωρίς ενοχές στην τεράστια μπάρα προκειμένου να απολαύσουμε τα σπέσιαλ yakitori, τα καλά ποτά, τις βελούδινες μουσικές και το εν γένει αλλιώτικο στιλάκι εξόδου που κόμιζε η πολυσυζητημένη γιαπωνέζικη pub του Άρη Βεζενέ στην καρδιά της πόλης. Ο ίδιος αργά το βράδυ σε ένα πέταγμα του από το "Vezene" μου το περιγράφει ως "μια γωνιά της πόλης που ξέρεις ότι είναι πάντα εκεί και σε περιμένει". 

Για να είμαι ειλικρινής, μου έλειψε αυτός ο παλμός της ευωχίας εκείνο το βράδυ που ξαναβρέθηκα εκεί, καθώς ήταν περισσότερες οι παρέες στα τραπέζια που βγαίνουν στα πεζοδρόμια μπροστά από τις δύο εισόδους του μαγαζιού παρά μέσα σε αυτό. Ουδέν κακόν αμιγές καλού βέβαια, μια και στην παρούσα φάση χαίρεσαι με περισσότερη άνεση το φαγητό στη μπάρα του "Birdman", το οποίο συν των χρόνω έχει εξελιχθεί έχοντας πάντα σαν αφετηρία το πάθος του Βεζενέ για τα σπέσιαλ κρεατικά, τις πρωτότυπες κοπές και τα σιτέματα, που τα αγκαλιάζει με μια ολιστική φιλοσοφία η οποία δεν επιτρέπει σε τίποτα να πάει χαμένο. Που και που ιαπωνικά και μη αρτύματα μπαίνουν διακριτικά στο παιχνίδι, όμως σε κάθε περίπτωση το καλό κρέας πρωταγωνιστεί. 

birdman2

 

Το Birdman tataki είναι εξαιρετικό, με λεπτές φέτες από Wagyu rump steak πλεγμένες σαν αρχαιοελληνικό περιδέραιο και ραντισμένες με λάδι ponzu και λάιμ που το φωτίζουν. Το ίδιο και τα διαφόρων ειδών μοσχαρίσια nigiri που πρώτα και κύρια σερβίρονται με πολύ καλό ρύζι που επιτρέπει στο εκλεκτό τους φορτίο να λάμψει. Η ενότητα του κοτόπουλου είναι πραγματική ακτινογραφία του δημοφιλούς πουλερικού, προσφέροντας σε yakitori τόσο το μπούτι, το στήθος και τη φτερούγα όσο και την πετσούλα με καπνιστή ponzu, αλλά και την καρδιά με ιαπωνική σος tare για τους ρέκτες του είδους.

Ανάμεσα στα πολλά και διαφορετικά που δοκίμασα ακόμα "καρφιτσωμένα" σε γιαπωνέζικα σουβλάκια θα ξεχωρίσω τις πράσινες πιπεριές για την απίθανη καψαλισμένη τους γλύκα, το Wagyu chuck flap με την ιδανική αίσθηση λίπους και δροσιάς από τη βινεγκρέτ σέλερι, όπως επίσης και τις γαρίδες που φυλακίζουν στους χυμούς τους όλη τη γεύση της θάλασσας. 

birdman3


Το περίφημο smash burger του "Birdman" αλλά και τα γιαπωνέζικα σάντουιτς sando ανήκουν στις πιο comfort επιλογές του καταλόγου, παρουσιάζουν ωστόσο την ίδια στιγμή δύο από τα πλέον δημοφιλή street food εδέσματα της εποχής στην ιδανική τους εκδοχή, με άψογους συνδυασμούς και αναλογίες υλικών, κάνοντας σε με κάθε μπουκιά να αδημονείς για την επόμενη. Σημειώστε τέλος, πως δυσεύρετα καλούδια κάνουν συχνά πυκνά τις εμφανίσεις τους στις προτάσεις ημέρας, για τις οποίες θα σας ενημερώσει το προσωπικό του μαγαζιού που περιποιείται με γνώση και σβελτάδα. 

(+) Τα καλοφτιαγμένα highballs της μπάρας προσφέρουν δροσιστική και ελαφριά συνοδεία στις γεύσεις αξιοποιώντας την πλούσια συλλογή από premium γιαπωνέζικα spirits και όχι μόνο που φιγουράρουν στον κατάλογο. 

(-) Τα σουβλάκια από λεπτό διάφραγμα Wagyu με shiso dressing ήταν κάπως άτονα και χωρίς το γευστικό βάθος των υπολοίπων. 

Περισσότερες πληροφορίες

Birdman

Βουλής 35, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.