Vitello: Εκεί που τα "καλά παιδιά" τρώνε ιταλο-αμερικανικά

Μια ενδιαφέρουσα γαστρονομική συμμαχία των σεφ Ηλία Σκουλά και Pino Saccheri έρχεται στο νέο εστιατόριο του ομίλου Βουλγαράκη στο Παλαιό Φάληρο.

Vitello

Μια κουβέντα με τον Ηλία Σκουλά για τη γεύση καταλήγει σχεδόν πάντα σε κινηματογραφικά blockbusters. Τα "Καλά Παιδιά" λοιπόν θα μπορούσε να λέγεται το νέο εστιατορικό concept όπου ο ανατρεπτικός σεφ και ο αλέγκρος Ιταλός Pino Saccheri συνεργάζονται σε ένα μενού με ιντριγκαδόρικες ιταλο-αμερικανικής έμπνευσης μαγειρικές ερμηνείες. 

Το γευστικό σενάριο του νέου χώρου που άνοιξε στις 21/12, περιλαμβάνει προτάσεις, αμερικανικού format με ιταλικά και μεσογειακά υλικά. Στα highlights, τα υβριδικά burgers, τα λεγόμενα "Gismo", όπου η ζύμη πίτσας αντικαθιστά το κλασικό ψωμί και γεμίζουν με κεφτέδες ή ραγού, αλλά και τα πληθωρικά Italian-American burgers, με μπιφτέκι των 200 γρ. από Black Angus και ονόματα που ενίοτε "παίζουν" με την προέλευση των συστατικών τους. Θα βρείτε επίσης μια σύντομη αλλά περιεκτική επιλογή κρεατικών όπως τα spare ribs που γλασάρουν με δική τους σάλτσα μήλου και ψήνουν για 4.5 ώρες στον φούρνο και το σουβλιστό πικάντικο κοτόπουλο "alla Diavola". Ο Saccheri, που είναι και ο Executive chef των εστιατορίων του ομίλου Βουλγαράκη, υπογράφει τις αέρινες πίτσες που παρουσιάζει σε εντελώς ιταλικές εκδοχές, με καλής ποιότητας επιλεγμένα υλικά, αυθεντικές, κλασικές, απείραχτες. 

Ζησιμοπούλου 41, Παλαιό Φάληρο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
03/02/2023

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

Για το Super Bowl 2023 πάμε "Hard Rock Cafe Athens"

To "Hard Rock Cafe Athens" γιορτάζει το μεγαλύτερο αθλητικό event της Αμερικής, με ένα ειδικά διαμορφωμένο Tailgate μενού.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει γευστικά μαθήματα εξωστρέφειας

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο κ. Σωτήρης Μπάτος, Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλά στο "α" για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και της μακεδονικής κουζίνας.

Όλυμπος Νάουσα/ Θεσσαλονίκη

Το πιο εμβληματικό ίσως εστιατόριο της Ελλάδας, το γαστρονομικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, επανέρχεται μετά το κλείσιμό του το 1994 με φινέτσα και αρχοντιά. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Τασιούλα τέρπει.

Long read: Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την επιστροφή στην αυθεντικότητα και την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Αν σχεδιάζετε τριήμερο για Καθαρά Δευτέρα σας ετοιμάσαμε τον ιδανικό οδηγό.

Στο "Balthazar" (και) για το "Penthouse"

Νέος χώρος στο δημοφιλές bar restaurant της Τσόχα αλλά και ένα ακόμη πολλά υποσχόμενο project για τη νεότερη γενιά της οικογένειας Πιτσιλή.