Ένα "Sexy Fish" στη Λαοδίκης

SEXY FISH ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Ιντριγκαδόρικο όνομα, fusion προσανατολισμός, έμφαση στην πρώτη ύλη και εξαιρετικά cocktails στρέφουν το ενδιαφέρον στο spot που ισορροπεί ανάμεσα σε new age izakaya και bar-resto και μόλις άνοιξε στη Γλυφάδα. Ο Τάκης Ντόκος από το θρυλικό Egomio μαζί με τον Γιάννη Παυλίδη (Sushi Rolls στον Πειραιά, Ten Modern Asian στη Μαρίνα Ζέας και Hato Sushi στον Κορυδαλλό) σκέφτηκαν και δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο γευστικό concept, που παρουσιάζουν ως "fusion Japanese bites & bar". Το Sexy Fish λοιπόν μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής, κάνοντας την 'πρεμιέρα' του την περασμένη Πέμπτη.

TO WAGYU NIGIRI ΤΟΥ SEXY FISH ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Cool χώρος, fusion φιλοσοφία

Ο χώρος του είναι minimal και ζεστός, με γήινα χρώματα και λίγα φυτά ανάμεσα από τα τραπέζια, συν μία ευρύχωρη μπάρα. H μουσική, που είναι στα σωστά ντεσιμπέλ ώστε να διασκεδάσεις και παράλληλα να συζητήσεις, εύκολα θα χαρακτηριζόταν feelgood -εδώ θα ακούσεις από Rihanna μέχρι Luciano Pavarotti και από René Aubry έως Tonino Carotone. Ο γευστικός του προσανατολισμός, φυσικά, fusion.

Στη μεγάλη κάρτα του, το σούσι καταλαμβάνει τη μερίδα του λέοντος, παρέα με μπόλικες ακόμη επιλογές (gyoza, yakitori, tempura, bao buns, noodles κ.α.), στην ίδια πάντοτε φιλοσοφία. To καρπάτσιο χταπόδι (με yuzu, mirin και σόγια συν ένα μείγμα μπαχαρικών) και το ταρτάρ φρέσκου σολομού (με ένα mix πιπεριών και ιαπωνικών spices) είναι σίγουρα δύο πολύ καλές επιλογές για να ξεκινήσει κανείς το γεύμα του, ενώ τα καλοφτιαγμένα tuna & crab kataifi (με τόνο, king crab και κανταΐφι) και Ikura rollls (με γαρίδα, wasabi mayo και κομμάτια από φύλλα spring roll) δίνουν μία ξεκάθαρη εικόνα για το τι πρέπει να περιμένει κανείς εδώ.

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΑΤΑ ΤΟΥ SEXY FISH ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Παράλληλα και συμπληρωματικά με το φαγητό, το μπαρ του Sexy Fish δουλεύει σε πολύ υψηλές στροφές, με τον Μπέντζαμιν Καρανικόλα εντός αυτού να αποτελεί ένα εξαιρετικό οικοδεσπότη, με νόστιμες ιδέες και μία πολύ ενδιαφέρουσα κάρτα από την οποία ξεχωρίζουν τα True Identity (με σάκε, βότκα και πίκλες τζίντζερ) και Mexican Butterfly (με τεκίλα, αγαύη, λίτσι και μέντα). Τέλος, αξιόλογη είναι και η λίστα κρασιού με προσεκτικές επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα, κάποιες ευχάριστες νεοκοσμίτικες προτάσεις και μερικές σημαντικές γαλλικές προσθήκες.

ΤΑ ΠΟΤΑ ΤΟΥ SEXY FISH ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Info

Λαοδίκης 31, Γλυφάδα, τηλ. 210 8981747

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτω στον Πειραιά… στον "Papafigo"

Από ναυτικό όρο δανείζεται το όνομά του το θαλασσινής κατεύθυνσης ρακάδικο που ξεκίνησε πρόσφατα την πλεύση του στην πειραιώτικη Ακτή Μουτσοπούλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
27/01/2023

"Κikko": Ξεδιπλώνοντας γευστικές πτυχές της ιαπωνικής κουλτούρας

Big in Japan νοστιμιές και εξωτικό feeling στο Παλαιό Φάληρο.

Ποιος θα είναι ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος του 2023;

Mια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον κλάδο της φιλοξενίας και του fine dining θα αναδείξει τον Έλληνα Οινοχόο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sommelier.

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.