Τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας είναι εδώ! Δες κριτικές, το μενού και τις κουζίνες τους και αποφάσισε πού θα πας για φαγητό
Από τα μελαγχολικά βαλs του Σοπέν στα ελαφρά τραγούδια του μεσοπολέμου και από την ποπ των '60's στο σήμερα
Από τη σχοινουσιώτικη ταβέρνα το 1992 μέχρι το σημερινό όμορφο εστιατόριο με τη συναρπαστική θέα σε όλη την Αθήνα, η οικογένεια Κωβαίου έχει εξελίξει όμορφα τις γεύσεις της.
'Ανοιξε πριν από έξι μήνες στο Καλαμάκι το «Maria’s Restaurant», που έχει κι έναν κήπο γεμάτο γιασεμιά, βότανα και λεμονιές, και μας γοήτευσε με πολλούς τρόπους.
Και μόνο η γειτνίαση της αυλής του με τη Ρεματιά Χαλανδρίου θα ήταν αρκετή για να φέρει στα τραπεζάκια του τους Αθηναίους που αναζητούν τη δροσιά. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό.
Εδώ δεν έχει φούσκες και καραβίδες. Έχει γαρδούμπες και αρνίσιες συκωταριές. Στη Μεταμόρφωση ο Βασίλης Ακρίβος πιλοτάρει σε άλλη πίστα, αυτήν της χασαποταβέρνας.
Μοσχαρίσια και χοιρινά καλαμάκια, λουκάνικα και αρμένικα κεμπάπ που χαζεύουν τα κύματα.
Μια λιτά μοντέρνα θαλασσινή ταβέρνα με σύγχρονο, κατά βάση, ρεπερτόριο περνάει το πρώτο της καλοκαίρι στην οδό Φοίβης.
Μια δόση Νάουσας μετά φαγητού σε μια γλυκιά boho ταράτσα στο κέντρο της πόλης ακούγεται ωραίος τρόπος να περάσει κάποιος μια Πέμπτη του καλοκαιριού.
Σκουμπρί έτσι, σκουμπρί αλλιώς: στον «Βασίλαινα» στην Αθήνα και στο «1920» στον Πειραιά πιάτα που σφράγισαν, τις τελευταίες δεκαετίες, τη γευστική πορεία του εστιατορίου επιστρέφουν σε ένα ειδικό μενού με δύο όψεις.
Summer mood, εξαιρετικά κρέατα και λιγότερο γνωστές κοπές, μπιτάτες μουσικές, τεράστιο ψαγμένο μπαρ με σπάνια τζιν, ρούμι και premium ποτά.
Δημοφιλές all day cafe-wine bar που συγκεντρώνει Αθηναίους από ολόκληρη την Αττική, με μια καταπράσινη αυλή και άκρως καλοκαιρινή και χαλαρή ατμόσφαιρα.
Αυτό το τσιπουράδικο στην Άνοιξη Αττικής έχει καταπράσινη αυλή, αύρα αεράτη και όνομα παρμένο από το αισθαντικό ποίημα του Ελύτη – ένα μέρος του θα το δείτε γραμμένο στον τοίχο.
Γεμάτη φρεσκάδα, αρμενίζει στην ενδοχώρα απλώνοντας κάτω από τις ριγέ τέντες της, στη δροσιά της πλακόστρωτης αυλής, τριγυρισμένη από καταπράσινες ζαρντινιέρες.
Το σαφάρι των Χρυσών Σκούφων μάς οδήγησε στην Ανατολική Κρήτη, στα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες της, όπου ξεχωρίσαμε κρητικές γεύσεις που φυσάνε.
Στιλάτο, ανοιχτόκαρδο και φιλικό, τυλίγει τα βράδια του καλοκαιριού με ιταλικό πνεύμα, κι έχει για θόλο (αυτό σημαίνει «cupola») τον ουρανό.
Η επιχειρηματική ομάδα του πολύ δημοφιλούς εστιατορίου «Ψαράδες» στην Αμφιθέα, σε συνεργασία με την ομάδα του γνωστού all day «Family» ρίχνουν στη μαρμίτα της πόλης ένα ολόφρεσκο μαγαζί με μοντέρνα θαλασσινή κουζίνα.
Ήταν ο πρώτος που επέστρεψε σκανδαλίζοντας πριν 12 χρόνια τα 3 αστέρια του στον Michelin, καταλαβαίνοντας ότι οι εποχές αλλάζουν. Ένας από τους μεγαλύτερους σεφ στον πλανήτη δεν θα ξαναμαγειρέψει και δεν θα ξαναπαντρέψει το φαγητό του με κρασί.
Γνωστά εστιατόρια, δημοφιλείς σεφ και food projects παίζουν με την ιδέα του φαγητού στο χέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Το καλοκαιρινό φινάλε για τις επιτυχημένες “Χρυσές Τετάρτες”, του «α» με το Golden Hall, είχε την φρεσκάδα της μπίρας.