Εστιατόρια

Τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας είναι εδώ! Δες κριτικές, το μενού και τις κουζίνες τους και αποφάσισε πού θα πας για φαγητό

Στιάδι: Γεύσεις με ταυτότητα στη σκιά του Κάστρου

Στο πιο ατμοσφαιρικό σημείο του Κάστρου στη Σίφνο, το "Στιάδι" σε προσκαλεί σε ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη θαλασσινή αύρα με τη μοντέρνα ψαροφαγία.

Περισσότερα

"Το Παραδοσιακό Σουβλάκι του Πειραιά" είναι ολοκαίνουργιο αλλά ήδη κλασικό

Στον Πειραιά άνοιξε πρόσφατα "Το Παραδοσιακό Σουβλάκι του Πειραιά", ένα σουβλατζίδικο που τιμά τη γεύση και την ιστορία του πιο αγαπημένου ελληνικού street food.

Περισσότερα

"Mykonos Riviera Hotel & Spa" και "Lafs": Μια αξέχαστη εμπειρία διαμονής και γεύσης με φόντο το Αιγαίο

Στην καρδιά του "Mykonos Riviera Hotel & Spa" βρίσκεται το "Lafs Restaurant", όπου ο ταλαντούχοςς σεφ Στέργιος Μπίτσης παρουσιάζει ένα μενού που ανανεώνει δημιουργικά την ελληνική γαστρονομική παράδοση.

Περισσότερα

"GiO" στο ξενοδοχείο "The Margi" : Η ιταλική φινέτσα της Αθηναϊκής Ριβιέρας σε καλοκαιρινή διάθεση

Σε μια ατμόσφαιρα κομψότητας και χαλάρωσης, η ιταλική γαστρονομία συναντά την αύρα της Ριβιέρας, στο "GIO".

Περισσότερα

"Urbana Gastroteka": Το fine bistronomy αντάρτικο της Μεγαλόπολης

Μακριά από τα φώτα, δίνοντας στη Μεγαλόπολη τον ρόλο ενός απρόσμενου γαστρονομικού προορισμού, ένα μαγαζί "υψηλών στροφών" πετυχαίνει μια σπάνια εξίσωση: φαγητό σύγχρονα παραδοσιακό.

Περισσότερα

«Μπαλκόνι στις Κυκλάδες» με υπέροχη θέα και ξεχωριστές γεύσεις

Από τη σχοινουσιώτικη ταβέρνα το 1992 μέχρι το σημερινό όμορφο εστιατόριο με τη συναρπαστική θέα σε όλη την Αθήνα, η οικογένεια Κωβαίου έχει εξελίξει όμορφα τις γεύσεις της.

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου φέρνει την Πόλη στο Καλαμάκι

'Ανοιξε πριν από έξι μήνες στο Καλαμάκι το «Maria’s Restaurant», που έχει κι έναν κήπο γεμάτο γιασεμιά, βότανα και λεμονιές, και μας γοήτευσε με πολλούς τρόπους.

50 χρόνια κρεατολαγνεία επιπέδου στο «Βραστό»

Και μόνο η γειτνίαση της αυλής του με τη Ρεματιά Χαλανδρίου θα ήταν αρκετή για να φέρει στα τραπεζάκια του τους Αθηναίους που αναζητούν τη δροσιά. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό.

Στο «Γίδι» Ο κ. «Ψάριστον» πιάνει το κρέας απ’ τα κέρατα

Εδώ δεν έχει φούσκες και καραβίδες. Έχει γαρδούμπες και αρνίσιες συκωταριές. Στη Μεταμόρφωση ο Βασίλης Ακρίβος πιλοτάρει σε άλλη πίστα, αυτήν της χασαπο­ταβέρνας.

Εσύ έκανες «Σουβlike»;

Μοσχαρίσια και χοιρινά καλαμάκια, λουκάνικα και αρμένικα κεμπάπ που χαζεύουν τα κύματα.

Στη Γλυφάδα, «Στον αφρό»

Μια λιτά μοντέρνα θαλασσινή ταβέρνα με σύγχρονο, κατά βάση, ρεπερτόριο περνάει το πρώτο της καλοκαίρι στην οδό Φοίβης.

Στο roof garden του «Monk» με το Κτήμα Χρυσοχόου

Μια δόση Νάουσας μετά φαγητού σε μια γλυκιά boho ταράτσα στο κέντρο της πόλης ακούγεται ωραίος τρόπος να περάσει κάποιος μια Πέμπτη του καλοκαιριού.

Μήνας παράλληλης γαστρονομίας με τη σφραγίδα του «Βασίλαινα»

Σκουμπρί έτσι, σκουμπρί αλλιώς: στον «Βασίλαινα» στην Αθήνα και στο «1920» στον Πειραιά πιάτα που σφράγισαν, τις τελευταίες δεκαετίες, τη γευστική πορεία του εστιατορίου επιστρέφουν σε ένα ειδικό μενού με δύο όψεις.

Το απόλυτο κρεατοφαγικό στέκι για το καλοκαίρι κάνει «Moouu»

Summer mood, εξαιρετικά κρέατα και λιγότερο γνωστές κοπές, μπιτάτες μουσικές, τεράστιο ψαγμένο μπαρ με σπάνια τζιν, ρούμι και premium ποτά.

Ένας «Παλιάτσος» στις δροσιές της Παλιάς Πεντέλης

Δημοφιλές all day cafe-wine bar που συγκεντρώνει Αθηναίους από ολόκληρη την Αττική, με μια καταπράσινη αυλή και άκρως καλοκαιρινή και χαλαρή ατμόσφαιρα.

«Άνοιξη παρά τέταρτο»: Βολιώτικες «γύρες» στα βόρεια

Αυτό το τσιπουράδικο στην Άνοιξη Αττικής έχει καταπράσινη αυλή, αύρα αεράτη και όνομα παρμένο από το αισθαντικό ποίημα του Ελύτη­ – ένα μέρος του θα το δείτε γραμμένο στον τοίχο.

«Πιπεριά» σημαίνει 16 χρόνια ψαροφαγίας στα βόρεια

Γεμάτη φρεσκάδα, αρμενίζει στην ενδοχώρα απλώνοντας κάτω από τις ριγέ τέντες της, στη δροσιά της πλακόστρωτης αυλής, τριγυρισμένη από καταπράσινες ζαρντινιέρες. 

Απόσταγμα κρητικής γεύσης από το σαφάρι των Χρυσών Σκούφων στην Ελούντα

Το σαφάρι των Χρυσών Σκούφων μάς οδήγησε στην Ανατολική Κρήτη, στα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες της, όπου ξεχωρίσαμε κρητικές γεύσεις που φυσάνε.

Ιταλικές νοστιμιές al fresco στο «Cupola»

Στιλάτο, ανοιχτόκαρδο και φιλικό, τυλίγει τα βράδια του καλοκαιριού με ιταλικό πνεύμα, κι έχει για θόλο (αυτό σημαίνει «cupola») τον ουρανό.

Ένας «Λούτσος» σε σύγχρονα θαλασσινά μονοπάτια

Η επιχειρηματική ομάδα του πολύ δημοφιλούς εστιατορίου «Ψαράδες» στην Αμφιθέα, σε συνεργασία με την ομάδα του γνωστού all day «Family» ρίχνουν στη μαρμίτα της πόλης ένα ολόφρεσκο μαγαζί με μοντέρνα θαλασσινή κουζίνα.

Alain Senderens: ο επαναστάτης της nouvelle cuisine, δεν μένει πια εδώ

Ήταν ο πρώτος που επέστρεψε σκανδαλίζοντας πριν 12 χρόνια τα 3 αστέρια του στον Michelin, καταλαβαίνοντας ότι οι εποχές αλλάζουν. Ένας από τους μεγαλύτερους σεφ στον πλανήτη δεν θα ξαναμαγειρέψει και δεν θα ξαναπαντρέψει το φαγητό του με κρασί.

To 2o Athens Food Market συνεχίζεται

Γνωστά εστιατόρια, δημοφιλείς σεφ και food projects παίζουν με την ιδέα του φαγητού στο χέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Χρυσή Τετάρτη για Beerγνωσία

Το καλοκαιρινό φινάλε για τις επιτυχημένες “Χρυσές Τετάρτες”, του «α» με το Golden Hall, είχε την φρεσκάδα της μπίρας.