«Κιουζίν»: Παλιά δαντέλα και superfoods

Στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Κολωνακίου οι μοντέρνες ελληνικές γεύσεις συναντούν τα ΠΟΠ προϊόντα και τις διατροφικές ανησυχίες της εποχής σε ντεκόρ που θυμίζει κάτι απ’ τα παλιά.

«Κιουζίν»: Παλιά δαντέλα και superfoods

Κατηφορίζοντας τη Λυκαβηττού, το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι έξω από το «Κιουζίν» μοιάζει στρωμένο για κυριακάτικο γεύμα άλλης εποχής. Αυτή η vintage αίσθηση γίνεται ακόμη πιο έντονη στον ατμοσφαιρικό εσωτερικό του χώρο, που μεσοβδόμαδα τιμούν μικρές και μεγάλες παρέες όλων των ηλικιών.

Από το ταβάνι κρέμονται ένα αντικέ ποδήλατο κι ένας εντυπωσιακός πολυέλαιος από γαλαξιδιώτικο αρχοντικό, παλιοί ξύλινοι καθρέφτες δίνουν αέρα στο χώρο, στον ψηλό τοίχο με την ανάγλυφη ταπετσαρία «αναρριχώνται» παλιά κάδρα και φωτογραφίες που φτάνουν μέχρι το εσωτερικό μπαλκόνι του μαγαζιού, το οποίο, πέρα από κάποια επιπλέον τραπέζια, κοσμεί και το τελευταίο ταχυδρομικό μηχανάκι του Βασιλείου της Ελλάδας. Επί της υποδοχής ο Στέφανος Δεληγιάννης, παλιός μας γνώριμος από το «Comeback» της Πάρου, ο οποίος συμπράττει εδώ με τον ξάδερφο του Γιάννη Δεληγιάννη – το όνομα του μαγαζιού προκύπτει από τη μείξη των λέξεων «cousins» και «κουζίνα».

«Κιουζίν»: Παλιά δαντέλα και superfoods - εικόνα 1

Ο κατάλογος έχει έντονο ελληνικό χρώμα και μοντέρνο αέρα, καθώς η κουζίνα φροντίζει αφενός να ενσωματώσει πολλά ΠΟΠ προϊόντα και αφετέρου να συντονιστεί με τις διατροφικές επιταγές της εποχής, προσφέροντας επιλογές vegan, vegetarian και χωρίς γλουτένη με την ανάλογη σήμανση. Τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια φούρνου με την έντονα κρεατένια γεύση, που δροσίζονται με μαρμελάδα ντομάτας, οι κολοκυθοκεφτέδες με την τραγανή κρούστα από σιμιγδάλι και τη ζωντανή, καταπράσινη γέμιση από κολοκύθι και οι crunchy κανταϊφένιες μπάλες, που γεμίζονται έξυπνα με κοπανιστή Μυκόνου, φέτα και ανθότυρο και περιχύνονται με μέλι, δίνουν το στίγμα της κουζίνας ήδη από τα ορεκτικά.

Οι πολλές και διαφορετικές σαλάτες, όπως αυτή με al dente φακές μπελούγκα, κινόα, κράνμπερι και αρωματική σος εσπεριδοειδών, μπορούν άνετα να γίνουν και κυρίως πιάτο, ειδικά για τους έχοντες healthy ανησυχίες, οι οποίοι θα βρουν επίσης κι ένα vegetarian burger-υπερπαραγωγή, με νόστιμο μπιφτέκι από κινόα και πολύ ωραίο ψωμάκι μπριός που φτιάχνουν οι ίδιοι. Εμείς, πάλι, που θέλουμε και το κρεατάκι μας, ανοιχτήκαμε και προς το νέο κοντοσούβλι από προβατίνα και δεν το μετανιώσαμε· ήρθε ζουμερό, με το λιπάκι του, έχοντας αφομοιώσει τους χυμούς από τις πολύχρωμες πιπεριές του κι έχοντας για συνοδεία τις signature τριπλοτηγανισμένες και πεντατράγανες πατάτες του καταστήματος. Ξεχωρίσαμε ακόμη τη δική τους εκδοχή στο κλασικό πηλιο­ρείτικο πιάτο χόρτα με αβγά (μάτια), που εδώ τα φτιάχνουν με γευστικά χόρτα από την Κέρκυρα και τα σερβίρουν με βραστά αβγά παναρισμένα σε κορν φλέικς, και γλυκαθήκαμε με μια πολύ ενδιαφέρουσα μους ρυζόγαλου με λευκή σοκολάτα κι ένα αφράτο εκμέκ με ελαφρύ σιρόπι. Σημειώστε ακόμα, πως κάθε Παρασκευή βράδυ το «Κιουζίν» «ντύνει» τις γεύσεις του με live bossa jazz από τη Mιράντα Bερούλη και τους συνεργάτες της.

«Κιουζίν»: Παλιά δαντέλα και superfoods - εικόνα 2

Περισσότερες πληροφορίες

Κιουζίν

Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.