6 ραντεβού με τη γαλοπούλα «όπως Αμερική» για το φετινό Thanksgiving

Στο ρυθμό της Ημέρας των Ευχαριστιών μπαίνουν με ειδικά μενού τα εστιατόρια της πόλης στις 22/11.

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα «όπως Αμερική» για το φετινό Thanksgiving

Στο ρυθμό της Ημέρας των Ευχαριστιών μπαίνουν με ειδικά μενού τα εστιατόρια της πόλης στις 22/11.

#1 «Chefi Grill & Yummy Food»

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα «όπως Αμερική» για το φετινό Thanksgiving - εικόνα 1

Βελουτέ κολοκύθας με τζίντζερ και πορτοκάλι, πατατοσαλάτα με μπρόκολο, Caesar dressing και προσούτο, γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα, σταφίδες και κάσιους, σος κράνμπερι και γλυκοπατάτα αλλά και μηλόπιτα με σος καραμέλας περιλαμβάνει το μενού (€ 30 κατ'άτομο) που θα σερβιριστεί στις 22/11 στο ανανεωμένο εστιατόριο του Χαλανδρίου, το οποίο ανοίγει πλέον και τα μεσημέρια της Παρασκευής και του Σαββάτου.

#2 «Nice ’n’ Easy»

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα «όπως Αμερική» για το φετινό Thanksgiving - εικόνα 2

Είτε στο πλήρως ανακαινισμένο εστιατόριο του Κολωνακίου είτε στην Κηφισιά, το μενού (€ 27 κατ'άτομο) ξεκινά με βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας με προσούτο, συνεχίζεται με την πρωταγωνίστρια ψητή γαλοπούλα με πουρέ γλυκοπατάτας και γέμιση από κάστανα και κλείνει με μηλόπιτα με παγωτό.

#3 «Βυζαντινό»

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα «όπως Αμερική» για το φετινό Thanksgiving - εικόνα 3

Το «Ηilton» μπαίνει στο ρυθμό της γιορτής με έναν πλούσιο μπουφέ (€ 45 κατ'άτομο) που θα γεμίσει μεσημέρι-βράδυ με όλων των ειδών τις «ευχαριστήριες» γεύσεις, από ψητή γαλοπούλα με εσπεριδοειδή και σιρόπι σφενδάμου, σάλτσα gravy και σάλτσα κράνμπερι, και γλυκοπατάτες με κανέλα και κρούστα marshmallow, μέχρι γλυκιά κολοκυθόπιτα, τσιζκέικ κολοκύθας, μηλόπιτα και άλλα πολλά.

#4 «Premiere»

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα «όπως Αμερική» για το φετινό Thanksgiving - εικόνα 4

Στην κορυφή του ξενοδοχείου «Athenaeum InterContinental» το ευχαριστήριο δείπνο (€ 50 κατ'άτομο) φέρνει στο τραπέζι πράσινη σαλάτα με φρέσκο κατσικίσιο τυρί και βατόμουρα, ριζότο με κουκουνάρι, σταφίδες και καβούρι, φιλέτο γαλοπούλας ψημένο με μπαχαρικά, πουρέ κολοκύθας με miso και σάλτσα με τρούφα αλλά και μους χαμομήλι με σορμπέ αχλάδι.

#5 «GB Roof Garden»

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα «όπως Αμερική» για το φετινό Thanksgiving - εικόνα 5

Happy Thanksgiving Day εύχονται στο αριστοκρατικό εστιατόριο της «Μεγάλης Βρεταννίας», με θέα στην Ακρόπολη κι ένα πλούσιο μενού (€ 70 κατ'άτομο) διά χειρός Αστέριου Κουστούδη που θα σερβίρεται μεσημέρι και βράδυ. Για το κυρίως πιάτο θα επιλέξετε ανάμεσα σε ψητή γαλοπούλα με εσπεριδοειδή, σάλτσα cranberry και ψητές ρίζες με σιρόπι σφενδάμου, και μοσχαρίσιο φιλέτο με κρέμα σελινόριζας και καραμελωμένη τερίνα μήλου σε σάλτσα κόκκινου κρασιού.

#6 «Zonars»

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα «όπως Αμερική» για το φετινό Thanksgiving - εικόνα 6

Με ένα ειδικό εορταστικό μενού γιορτάζει και φέτος την Ημέρα των Ευχαριστιών το αριστοκρατικό και κοσμοπολίτικο εστιατόριο. Θα δοκιμάσετε σούπα γλυκοκολοκύθας με κρουτόν βουτύρου, τρυφερά σαλατικά με blue cheese, πράσινο μήλο και καραμελωμένα φουντούκια, ψητό φιλέτο στήθος γαλοπούλας με λαχανάκια Βρυξελών, bacon και πουρέ γλυκοπατάτας με καρότα, μαρμελάδα cranberry και σος gravy, καθώς και cheesecake κολοκύθας (€ 35 κατ'άτομο).

Περισσότερες πληροφορίες

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Nice ’N’ Easy

Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.