Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Pizza Sapienza by Daniele Casson

Δημιουργώντας το concept πίσω από την καλύτερη πίτσα στην Ασία και τον Ειρηνικό Ωκεανό, κατάφερε να φιγουράρει στο νο4 των καλύτερων του είδους στον κόσμο (50 Top Pizza World 2023). Ο Executive Chef Daniele Cason ταξίδεψε για πρώτη φορά εκτός Ιαπωνίας την signature πίτσα του και εγκαταστάθηκε στο εστιατόριο "Pizza Sapienza" του ολοκαίνουργιου "Mandarin Oriental, Costa Navarino", βάζοντας σε αυτό το "ταπεινό" street food 5 γαστρονομικά αστέρια. Και μας μιλάει για αυτό. 

Daniele Casson

Προερχόμενος από το Mandarin Oriental του Τόκιο, ποια κριτήρια σας οδήγησαν στη δημιουργία του βραβευμένου concept και του εστιατορίου "Pizza Sapienza" στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino" στη Μεσσηνία;

Η έμπνευση για τη δημιουργία του εστιατορίου Pizza Sapienza προήλθε από την επιτυχία του pizza bar στο Τόκιο και την αγάπη μου για την πίτσα "alla pala” - γεννήθηκα στη Ρώμη άλλωστε και μεγάλωσα τρώγοντας τον συγκεκριμένο τύπο πίτσας. Με βαθιές ρίζες στον χρόνο αυτό το μοναδικό στιλ πίτσας γνώρισε μεγάλη δημοφιλία στη Ρώμη τη δεκαετία του 80. Παραδοσιακά ψήνεται σε ορθογώνια ταψιά ή απευθείας σε πέτρινο ξυλόφουρνο και η "Roman Style” πίτσα είναι ένα μοναδικό προϊόν διάσημο πλέον σε όλη την Ιταλία. Είναι πολύ διαφορετική από την κλασική ναπολιτάνικη πίτσα, η ζύμη της είναι πολύ ενυδατωμένη και μακράς ζύμωσης και το αργό ψήσιμο δίνει μια καταπληκτική τραγανή βάση. Την αγάπη μου για τη πίτσα ήθελα με πολύ χαρά να την μοιραστώ με τους επισκέπτες του "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Daniele Casson

Πώς κατέληξε η ιδέα του πιο comfort αλλά "ταπεινού" street food, της πίτσας, να συμπεριληφθεί στην βεντάλια των εστιατορίων ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων; 

Αν και μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, η πίτσα, ως street food, έχει τη δυνατότητα να ενσωματωθεί σε υψηλής ποιότητας γαστρονομικές εμπειρίες, διατηρώντας την αυθεντικότητά της. Το μυστικό βρίσκεται στην προσεκτική επιλογή των πρώτων υλών, όπως τα καλύτερα άλευρα στον κόσμο αλλά και στην δημιουργία των συνταγών με τα υψηλότερα επίπεδα δεξιοτεχνίας.

Pizza Sapienza by Daniele Casson

Κατά τη γνώμη σας, πού συναντώνται η ελληνική και η ιταλική κουζίνα; Έχει επηρεαστεί το μενού της Pizza Sapienza από την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα;

Τόσο η ελληνική όσο και η ιταλική κουζίνα αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της μεσογειακής διατροφής και θα ήθελα πολύ να ενσωματώσω περισσότερα ελληνικά υλικά στις συνταγές μου αλλά και να γνωρίσω μερικούς Έλληνες τεχνίτες στο μέλλον. Είμαι μεγάλος λάτρης των φρέσκων και τοπικών υλικών και πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρέχουμε κορυφαία ποιότητα και να αποκτούμε το κοινό μας.

Ο Executive Chef Daniele Cason θα επισκεφθεί το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" για μια αποκλειστική εκδήλωση στις 20-28 Αυγούστου 2024, στο πλαίσιο των Starry Nights Events. O διακεκριμένος μάστερ της ιταλικής κουζίνας, επιστρέφει στο "Pizza Sapienza by Daniele Cason" για να μυήσει τους επισκέπτες στα μυστικά της ιταλικής γαστρονομίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάν’το όπως η Ρόδος! Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες που κατάφεραν να κάνουν το νησί προορισμό για τοπική κουζίνα

Το Νησί των Ιπποτών ούτε ντρέπεται ούτε ξεχνά την απολύτως ξεχωριστή τοπική του κουζίνα, φροντίζοντας να την προβάλλει συστηματικά και παντού από την πιο κλασική ως την πιο φίνα και εκλεπτυσμένη εκδοχή της. Είθε κάποτε αυτή η τάση να αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/07/2024

Στις ταβέρνες της Μυκόνου που τρώνε και ντόπιοι και επισκέπτες - κι όμως υπάρχουν!

Ναι, έχει κι από αυτές το νησί των Ανέμων. Και μάλιστα, κάποιες αρκετά αξιόλογες.

"Belle Amie": Για belle vie στο Πασαλιμάνι

Ατμοσφαιρικό και ιστορικό, με τη ρετρό γοητεία του να φέρνει στο προσκήνιο την πυκνή αστική του παράδοση, το σημείο αναφοράς του Πειραιά στρέφει πλώρη για νέες κατακτήσεις, με ζωηρή ενέργεια στη βεράντα και την πλατεία του, αλλά και κουζίνα που δίνει διαφορετική γεύση στην έννοια του all day.

Σε μία νόστιμη γειτονιά της Σύρου

Δύο σποτ που αξίζουν της προσοχής σου, στην αρχοντικότερη των Κυκλάδων.

Ο Νίκος Ρούσσος δίνει γεύση στο 'InterContinental Crete'

Ο πολυβραβευμένος σεφ επιμελείται τα μενού στα δύο εστιατόρια του νέου ξενοδοχείου, την ίδια στιγμή που ο κορυφαίος bartender Ηλίας Στεργιόπουλος μεριμνά για όσα μπαίνουν στα ποτήρια.

Αφιέρωμα: Η γαστρονομία της καλοκαιρινής Ελλάδας | Εστιατόρια και ταβέρνες που δεν χάνουμε στις διακοπές

Το φαγητό είναι από τα κλειδιά των πετυχημένων διακοπών. Πριν ξεκινήσετε για τα νησιά και τις παραλίες δείτε το μεγάλο μας αφιέρωμα στα εστιατόρια και τις ταβέρνες του καλοκαιριού που δεν πρέπει να χάσετε.

Η ουσία της κρητικής κουζίνας ταξιδεύει με τη Minoan Lines

Η Νεκταρία Κοκκινάκη υπογράφει το νέο καλοκαιρινό μενού στα πλοία Festos Palace και Knossos Palace.