Μπίρα από το μπουκάλι ή στο ποτήρι;

Καθηλωτική αρχοντιά που ξεδιπλώνεται στο ποτήρι απέναντι σε επαναστατική νοστιμιά, απευθείας από το μπουκάλι. Ιδού η μπίρα, ιδού και το δίλημμα.

Μπίρα Heineken από ποτήρι ή μπουκάλι;

Από το μπουκάλι ή στο ποτήρι; Ξέρω ξέρω, αυτό είναι ένα δίλημμα που πάντοτε προκύπτει από την πρώτη στιγμή που αφαιρείς το πώμα από τη φιάλη και έρχεται η ώρα της απόλαυσης της αγαπημένης σου μπίρας. Πώς παίζεις λοιπόν; 

Όταν τοποθετείς την μπίρα στο ποτήρι γίνεσαι αυτόπτης μάρτυρας του ξεδιπλώματος της διαφορετικής αρχοντιάς της στο γυαλί. Μία οπτική, αρχικά, πρόκληση ώστε να την απολαύσεις με μεγαλύτερη προσήλωση. Έπειτα, τα προφανή: Η συνολική αισθητηριακή εμπειρία είναι εξαιρετικά ενισχυμένη. Μπορείς να δεις την μπίρα, να διακρίνεις το χρώμα και τη διαύγειά της, καθώς και το πλούσια αφράτο κομμάτι που σχηματίζει ο αφρός. Θέλεις και πρόσθετο όφελος; Μάθε λοιπόν πως χάνεται μέρος της ενανθράκωσης, έτσι ώστε η μπίρα να περιέχει λιγότερα αέρια όταν καταναλώνεται.

Μπίρα Heineken 1

Η γεύση όμως είναι ο σημαντικότερος λόγος. Έχεις ευκολότερη πρόσβαση στο άρωμά της και πολύ πριν αυτή φιλοξενηθεί στη γευστική σου παλέτα. Ή μήπως πίστευες πως είναι τυχαίο που αρκετά brands έχουν το δικό τους, ειδικά σχεδιασμένο ποτήρι; 

Μπίρα Heineken 2

Από την άλλη, το στάδιο πριν τη "μετάγγιση" και δίχως να προχωρήσεις στην αμέσως προηγούμενη διαδικασία: Μπίρα από το μπουκάλι.

Η αμεσότητα και η αίσθηση επαναστατικής νοστιμιάς είναι τα αρχικά assets. Αλλά δεν πρόκειται μόνο για αυτά. Από τα πιο προφανή οφέλη είναι πως η σφράγιση του μπουκαλιού διατηρεί την μπίρα φρέσκια και ανθρακούχα. Μέσω του μπουκαλιού επίσης είναι πιο εύκολο να μετακινηθείς μαζί με την μπίρα σου, κάτι ιδιαιτέρως επικερδές στην περίπτωση της απόλαυσης στην παραλία ας πούμε.

Μπύρα Heineken φιάλη

Ας είμαστε όμως απολύτως ειλικρινείς, όταν σου σερβίρουν μία υπέροχη μπίρα, δεν το σκέφτεσαι και πολύ. Κάθεσαι αναπαυτικά, την απολαμβάνεις, περνάς καλά με αυτό που υπάρχει στο ποτήρι/ μπουκάλι σου. Η εμπειρία της απόλαυσης δεν έχει περιορισμούς και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά στη Heineken, εδώ και 150 χρόνια. Γι' αυτό και μεριμνούν ώστε η αγαπημένη "πράσινη" να διατηρεί όλες της τις χάρες και στις δύο περιπτώσεις. 

Αξέχαστες στιγμές, με κάθε τρόπο λοιπόν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Fellows": Comfort dining στον αστικό κήπο της Ριζάρη

Το all-day café bar restaurant πιάνει πόστο σε ένα κατάφυτο ξέφωτο στην καρδιά της πόλης και ξεδιπλώνει μια γευστική πρόταση που θα σε κάνει να επιστρέφεις ξανά και ξανά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/06/2024

Τρία νέα εστιατόρια που ανοίγουν σύντομα στην Αθήνα

Και είναι δεδομένο πως θα απασχολήσουν σοβαρά.

Πού τρώει και πίνει η Αθήνα στις αρχές του καλοκαιριού

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τα εντός των αθηναϊκών τειχών γευστικά δρώμενα κατά την εκκίνηση του θέρους.

S. Pellegrino: Μας καλωσορίζει στο "Achinos Beach bar-restaurant"

Με καλοκαιρινό αέρα, μεσογειακές γεύσεις και καλοφτιαγμένα δροσερά κοκτέιλ, το κοσμικό παραλιακό εστιατόριο στη Σκιάθο είναι προορισμός για τις θερινές μας εξορμήσεις.

The World's 50 Best Restaurants: Εκπλήξεις στην κορυφή

Το "Disfrutar" καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο.

Το καλοκαιρινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 6 Ιουνίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πάρτε μια πρώτη γεύση και ετοιμαστείτε για τα πιο νόστιμα ταξίδια του καλοκαιριού!

The World's 50 Best Restaurants: Τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2024

Το Disfrutar στην κορυφή του γαστρονομικού σύμπαντος.