Το "Boonga Boonga" είναι και πονηρό και νόστιμο

Το funky Thai bar restaurant του Παλαιού Φαλήρου είναι μία ένοχη απόλαυση για το μάτι, το μυαλό και τον ουρανίσκο.

Το ταϊλανδέζικο μπαρ εστιατόριο Boonga Boonga στο Παλαιό Φάληρο

Ήταν μάλλον απίθανο ένα μέρος να ονομάζεται "Boonga Boonga" και να μην υπάρχει σε αυτό ο Σίβλιο Μπερλουσκόνι για να σε υποδεχτεί. Η -διακριτική είναι η αλήθεια- φωτογραφία του Καβαλιέρε αποτελεί το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς, περνώντας την είσοδο του bar restaurant στο Παλαιό Φάληρο, προτού βρει τη θέση του στο ιντριγκαδόρικα funky εσωτερικό του. 

Αφού λοιπόν το χαμόγελο έχει σχηματιστεί στα χείλη -ίσως και λίγο πιο πονηρό- και η φαντασία αρχίσει ήδη να πλέκει σενάρια, θα βρεθείς σε ένα σύμπαν που δεν αφήνει αδιάφορο το μάτι και το μυαλό. 

Tiki fusion γεύσεις, σέξι διάθεση

Στο εσωτερικό του "Boonga Boonga", tiki και asian στοιχεία παντρεύονται (ή μήπως πιο σωστά θα έπρεπε να γράψω πως κάνουν one night stand;) με kinky λεπτομέρειες που βρίσκονται παντού, πιστοποιώντας πως πρόκειται για ένα εντελώς ακομπλεξάριστο σποτ.

Το ταϊλανδέζικο μπαρ εστιατόριο Boonga Boonga στο Παλαιό Φάληρο 5

Το ταϊλανδέζικο μπαρ εστιατόριο Boonga Boonga στο Παλαιό Φάληρο 6

Ένα καλοφτιαγμένο (περίπου) adults only μέρος που κατά κάποιο τρόπο 'στεγάζει' μερικές από τις πιο καλά κρυμμένες πονηρές σκέψεις των περισσότερων, αυτές που δε θα παραδεχτούν ποτέ δημόσια. Όλα όμως γίνονται με τέτοιο τρόπο που δε χρειάζεται να ντρέπεσαι για τίποτα.

Στον πληθωρικό από κάθε άποψη, με μπόλικο εξωτισμό και σέξι χαρακτηριστικά χώρο του αριθμού 2 της οδού Ναϊάδων λοιπόν, μία ανάσα από τη λεωφόρο Ποσειδώνος και απέναντι από τη μαρίνα Φλοίσβου, θα έρθεις για να φας, να πιεις και να διασκεδάσεις. 

Το ταϊλανδέζικο μπαρ εστιατόριο Boonga Boonga στο Παλαιό Φάληρο 8

Για το πρώτο φροντίζει ο σεφ Νίκος Καραγιάννης που με αφετηρία την ταϊλανδέζικη γαστρονομική παράδοση επεκτείνει το γευστικό του ταξίδι πολύ πιο μακριά από αυτήν, πάντοτε εντός ενός fusion φάσματος. 

Τα σούπερ spicy edamame είναι εκείνα που φροντίζουν για μία εκρηκτική αρχή, προτού αυτή συνεχιστεί με την εξίσου πικάντικη αλλά σαφώς πιο διαχειρίσιμη για υπερβολικά ευαίσθητους ουρανίσκους papaya spicy salad.

Το ταϊλανδέζικο μπαρ εστιατόριο Boonga Boonga στο Παλαιό Φάληρο 4

Το ταϊλανδέζικο μπαρ εστιατόριο Boonga Boonga στο Παλαιό Φάληρο 1

Τα shrimp dumplings που θα σου πρότεινα να επιλέξεις για τη συνέχεια, έχουν ωραία υφή και γεύση, δίχως να χάνονται στη σάλτσα σόγιας, ενώ το μοσχαρίσιο ταρτάρ πάνω σε chip γαρίδας (το οποίο θα βρεις στο μενού στα thai tacos) είναι από τα highlights.

Τόσο, που το προτίμησα και για τα maki rolls που ακολούθησαν, τυλιγμένο μεταξύ νόρι και ολόσωστα βρασμένου ρυζιού, μαζί με shiro dashi και μία έντονη tobiko mayo. Προφανέστατα και σε ένα τέτοιο μέρος δε θα μπορούσες παρά να αποζητάς τη (γευστική) κορύφωση. 

Το ταϊλανδέζικο μπαρ εστιατόριο Boonga Boonga στο Παλαιό Φάληρο 7

Αυτή ακριβώς έρχεται τόσο με το bao burger με ένα έξοχα παναρισμένο και ακόμη εξοχότερα μαγειρεμένο φιλέτο κοτόπουλου που διεισδύει εντός του αφράτου bun, μαζί με γενναιόδωρες ποσότητες (αλλά εύγεστα παρεμβατικές) μαγιονέζας lime και φυστικοβούτυρου. Έτερο hit, το πράσινο κάρι με κοτόπουλο - απλά ένα από τα καλύτερα που παίζουν αυτή τη στιγμή στην πόλη. 

Θα μπορούσα να σου γράψω και μερικά πράγματα για τα πολύ ιντριγκαδόρικα -δύο στον αριθμό- γλυκά του μενού αλλά θα προτιμήσω να το αφήσω αρχικά στη φαντασία σου και μετέπειτα στην περίεργειά σου. Αφού σου αναφέρω πως πιθανότατα θα τα "έκοβε" το Instagram, θα σε συμβούλευα να τα δοκιμάσεις με μία επίσκεψη στο "Boonga Boonga". Πίστεψέ με, οι όποιες απορίες θα σου λυθούν αμέσως.

Όλα τα παραπάνω πλαισιώνονται από αντίστοιχης λογικής και φιλοσοφίας cocktails, με τον Γιώργο Καψιώχα να βρίσκεται σε καλή φόρμα στα ενδότερα της μπάρας. Τα twists και οι μίξεις ακολουθούν τη γενικότερη φιλοσοφία του μαγαζιού, με τα ποτά να πίνονται ευχάριστα τόσο μαζί με το φαγητό όσο και σόλο. Ξεχωρίζουν τo Kinky Thai (με βάση το gin) και το αγαυένιο Mama likes it salty.  

Το ταϊλανδέζικο μπαρ εστιατόριο Boonga Boonga στο Παλαιό Φάληρο 2

Έξτρα πόντους παίρνει και για τη μουσική του, που δεν περιορίζεται σε είδη και ανεβαίνει όσο τα φώτα χαμηλώνουν - πώς θα μπορούσε να γίνεται το αντίθετο σε ένα τέτοιο μέρος άλλωστε;

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Boonga Boonga

Ναϊάδων 2, Παλαιό Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
30/04/2024

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.