Στο "Hoocut" για αληθινό σουβλάκι

Σε πλατεία Αγίας Ειρήνης και Νέα Σμύρνη, το εθνικό street food τιμά το παρελθόν του, νοστιμίζει το παρόν και κοιτά το μέλλον.

Hoocut 1

Πίσω στον Ιανουάριο του 2018 οι Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, Κλεομένης Ζουρνατζής και Νίκος Καραθάνος -όλοι τους γνωστοί και με πολύ σημαντική πορεία στην εστιατορική Αθήνα- σύστηναν στο κοινό το "Hoocut", έχοντας στο μυαλό τους τον απολαυστικό επαναπροσδιορισμό του εθνικού street food. Το σουβλάκι προσεγγίστηκε με τρόπο σύγχρονο και ταυτόχρονα επιστρέφοντας στις ρίζες του. Εστιατορικά και παράλληλα όσο ακριβώς 'μερακλίδικα' έπρεπε. 

Το περασμένο καλοκαίρι, το "Hoocut" απέκτησε μικρό αδερφάκι - το συναντάς πια εκτός από την πλατεία Αγίας Ειρήνης και στη Νέα Σμύρνη. Σε μια γειτονιά με απαιτητικούς foodies που πάντοτε εκτιμούσε την ποιότητα, το "Hoocut" μεταφέρει την τυλιχτή πίτα με τα λεπτοκομμένα κομμάτια κρέατος από βοδινό ή προβατίνα, τις ανοιχτές πίτες με ψητό χοιρινό, κοτόπουλο ή και λουκάνικο από μαύρο χοίρο, που αποτελούν δημοφιλείς επιλογές.

Αλλά και οι vegetarian προτάσεις του (πίτα με χειροποίητα ντολμαδάκια και πίτα τυλιχτή με κομμάτια από λεπτοκομμένο καλαμάρι, ταραμοσαλάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι) έχουν δημιουργήσει -απολύτως δικαιολογημένα- τους δικούς τους φανατικούς οπαδούς.

Hoocut 2

Στον αριθμό 71 της Ελευθερίου Βενιζέλου και σε ένα ευρύχωρο μέρος, η κουζίνα στήθηκε και πάλι έχοντας το τεράστιο θερμαινόμενο τραπέζι ακριβώς στο κέντρο της, αποτελώντας το τερέν των μαγείρων που τυλίγουν μέσα στην αφράτη πίτα την ευτυχία μεταφρασμένη σε σουβλάκι, πάντοτε "χτίζοντας" το έδεσμα από την αρχή μέχρι το τέλος με τις ποιοτικότερες πρώτες ύλες.

Το σουβλάκι όπως πρέπει να είναι

Στο flagship σποτ της πλατείας Αγίας Ειρήνης δημιουργήθηκε πριν 4 χρόνια ένα σουβλατζίδικο, φτιαγμένο από (πραγματικούς) μάγειρες, που άγγιξε και βελτίωσε το φαινομενικά απλό αλλά ταυτόχρονα τόσο απαιτητικό project που ακούει στο όνομα "σωστό σουβλάκι".

Hoocut 5

Η ορθή διαχείριση της ποιοτικής πρώτης ύλης, οι κοπές και το ψήσιμο του κρέατος μπήκαν σε πρώτο πλάνο και κατά συνέπεια δημιουργήθηκε ένα από τα καλύτερα του είδους στην πόλη. Η πίτα του, φτιαγμένη στο χέρι, είναι ανάλαφρη, τραγανή αλλά και αφράτη.

Έπειτα, το κρέας του, εκεί όπου το επιτυχημένο δίδυμο των αδελφών Λιάκου πήγε το θέμα ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας ένα παρασκευαστήριο επεξεργασίας κρεάτων με την ονομασία "Metameat", προκειμένου να πλαισιώσει ολιστικά το εγχείρημα που λέγεται αληθινό σουβλάκι.

Hoocut 4

Η εμμονή τους στην ποιότητα, στην ισορροπία της γεύσης των πρωτογενών συστατικών, στη σωστή επεξεργασία του κρέατος, τους οδήγησε στην ανάγκη δημιουργίας ενός πλήρως εξοπλισμένου παρασκευαστηρίου κρέατος, οι ποιοτικοί έλεγχοι του οποίου έχουν ανατεθεί στο μικροβιολογικό εργαστήριο του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Πλέον, το "Metameat" είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής κρέατος του "Hoocut", διασφαλίζοντας έτσι τον έλεγχο ποιότητας, τεχνογνωσίας αλλά και ασφάλειας της πρώτης ύλης. 

Hoocut 3

Προσεχώς, το "Hoocut" θα συναντάται και στο Περιστέρι, με ένα ολοκαίνουριο κατάστημα (Καραθεοδωρή 1 & Σοφοκλέους) να αναμένεται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.


Info

Πλ. Αγίας Ειρήνης 9, Αθήνα
Tηλ. 210 3240026

Ελ. Βενιζέλου 71, Νέα Σμύρνη
Τηλ. 210 9344457

Καραθεοδωρή 1 & Σοφοκλέους, Περιστέρι

hoocut.com
Facebook: Hoocut
Instagram: @hoocut

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Κουκούμαβλος" ξανά στη Σαντορίνη!

Το cult εστιατόριο του Νίκου Πουλιάση επιστρέφει ξανά στην ενεργό δράση, στο "Katikies Chromata" στο Ημεροβίγλι.

25/11/2022

Τι γυρεύουν οι παγόδες ανάμεσα στους γαλλικούς αμπελώνες;

Το Cos d’Estournel, από το ομώνυμο εντυπωσιακό chateau του Μπορντό, είναι κρασάρα που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το ίδιο οινοποιείο έχει δε στη φαρέτρα του και άλλα διαμαντάκια.

Σε αυτό το φεστιβάλ θα μάθεις τα πάντα για το μέλι

Γνωρίστε σπάνιες ποικιλίες ελληνικού μελιού και νέα προϊόντα στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022: Τα κορυφαία εστιατόρια

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

"Viva Italia" στο "Da Bruno" με ανανεωμένο μενού

Αέρας ανανέωσης φυσά στις γεύσεις του ολοφάνερα φρεσκαρισμένου ιταλιάνικου πόστου στο Παλαιό Φάληρο, που στα 35 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, συνεχίζει να είναι σταθερή αξία για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας.

Το Σymposio είναι το event που θα αλλάξει τη Βαρβάκειο

Με τενόρους να συναντούν techno DJs, ξυλοπόδαρους να προσπερνούν αρπίστριες και street food κιόσκια να αχνίζουν μυρωδιές πλάι σε εκθέσεις ζωγραφικής, η γλαφυρή μπρουταλιτέ της οδού Αριστογείτονος στη Δημοτική Αγορά της Αθήνας μεταμορφώνεται στο urban σκηνικό ενός ανατρεπτικού event, που έρχεται για να μεταμορφώσει την εικόνα που έχουμε για το στομάχι της πόλης.

"Manοuka": Οινογευσιγνωσία με την Ακρόπολη "on screen"

Σφιχτά ενοποιημένο γαστρονομικό σενάριο με μοντέρνα προσέγγιση, οινικό cast με επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες και ενδιαφέρουσα μπάρα με φόντο την Ακρόπολη δίνουν τον τόνο στο rooftop εστιατόριο στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου "Utopia".