Στο "Hoocut" για αληθινό σουβλάκι

Σε πλατεία Αγίας Ειρήνης και Νέα Σμύρνη, το εθνικό street food τιμά το παρελθόν του, νοστιμίζει το παρόν και κοιτά το μέλλον.

Hoocut 1

Πίσω στον Ιανουάριο του 2018 οι Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, Κλεομένης Ζουρνατζής και Νίκος Καραθάνος -όλοι τους γνωστοί και με πολύ σημαντική πορεία στην εστιατορική Αθήνα- σύστηναν στο κοινό το "Hoocut", έχοντας στο μυαλό τους τον απολαυστικό επαναπροσδιορισμό του εθνικού street food. Το σουβλάκι προσεγγίστηκε με τρόπο σύγχρονο και ταυτόχρονα επιστρέφοντας στις ρίζες του. Εστιατορικά και παράλληλα όσο ακριβώς 'μερακλίδικα' έπρεπε. 

Το περασμένο καλοκαίρι, το "Hoocut" απέκτησε μικρό αδερφάκι - το συναντάς πια εκτός από την πλατεία Αγίας Ειρήνης και στη Νέα Σμύρνη. Σε μια γειτονιά με απαιτητικούς foodies που πάντοτε εκτιμούσε την ποιότητα, το "Hoocut" μεταφέρει την τυλιχτή πίτα με τα λεπτοκομμένα κομμάτια κρέατος από βοδινό ή προβατίνα, τις ανοιχτές πίτες με ψητό χοιρινό, κοτόπουλο ή και λουκάνικο από μαύρο χοίρο, που αποτελούν δημοφιλείς επιλογές.

Αλλά και οι vegetarian προτάσεις του (πίτα με χειροποίητα ντολμαδάκια και πίτα τυλιχτή με κομμάτια από λεπτοκομμένο καλαμάρι, ταραμοσαλάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι) έχουν δημιουργήσει -απολύτως δικαιολογημένα- τους δικούς τους φανατικούς οπαδούς.

Hoocut 2

Στον αριθμό 71 της Ελευθερίου Βενιζέλου και σε ένα ευρύχωρο μέρος, η κουζίνα στήθηκε και πάλι έχοντας το τεράστιο θερμαινόμενο τραπέζι ακριβώς στο κέντρο της, αποτελώντας το τερέν των μαγείρων που τυλίγουν μέσα στην αφράτη πίτα την ευτυχία μεταφρασμένη σε σουβλάκι, πάντοτε "χτίζοντας" το έδεσμα από την αρχή μέχρι το τέλος με τις ποιοτικότερες πρώτες ύλες.

Το σουβλάκι όπως πρέπει να είναι

Στο flagship σποτ της πλατείας Αγίας Ειρήνης δημιουργήθηκε πριν 4 χρόνια ένα σουβλατζίδικο, φτιαγμένο από (πραγματικούς) μάγειρες, που άγγιξε και βελτίωσε το φαινομενικά απλό αλλά ταυτόχρονα τόσο απαιτητικό project που ακούει στο όνομα "σωστό σουβλάκι".

Hoocut 5

Η ορθή διαχείριση της ποιοτικής πρώτης ύλης, οι κοπές και το ψήσιμο του κρέατος μπήκαν σε πρώτο πλάνο και κατά συνέπεια δημιουργήθηκε ένα από τα καλύτερα του είδους στην πόλη. Η πίτα του, φτιαγμένη στο χέρι, είναι ανάλαφρη, τραγανή αλλά και αφράτη.

Έπειτα, το κρέας του, εκεί όπου το επιτυχημένο δίδυμο των αδελφών Λιάκου πήγε το θέμα ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας ένα παρασκευαστήριο επεξεργασίας κρεάτων με την ονομασία "Metameat", προκειμένου να πλαισιώσει ολιστικά το εγχείρημα που λέγεται αληθινό σουβλάκι.

Hoocut 4

Η εμμονή τους στην ποιότητα, στην ισορροπία της γεύσης των πρωτογενών συστατικών, στη σωστή επεξεργασία του κρέατος, τους οδήγησε στην ανάγκη δημιουργίας ενός πλήρως εξοπλισμένου παρασκευαστηρίου κρέατος, οι ποιοτικοί έλεγχοι του οποίου έχουν ανατεθεί στο μικροβιολογικό εργαστήριο του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Πλέον, το "Metameat" είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής κρέατος του "Hoocut", διασφαλίζοντας έτσι τον έλεγχο ποιότητας, τεχνογνωσίας αλλά και ασφάλειας της πρώτης ύλης. 

Hoocut 3

Προσεχώς, το "Hoocut" θα συναντάται και στο Περιστέρι, με ένα ολοκαίνουριο κατάστημα (Καραθεοδωρή 1 & Σοφοκλέους) να αναμένεται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.


Info

Πλ. Αγίας Ειρήνης 9, Αθήνα
Tηλ. 210 3240026

Ελ. Βενιζέλου 71, Νέα Σμύρνη
Τηλ. 210 9344457

Καραθεοδωρή 1 & Σοφοκλέους, Περιστέρι

hoocut.com
Facebook: Hoocut
Instagram: @hoocut

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάν’το όπως η Ρόδος! Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες που κατάφεραν να κάνουν το νησί προορισμό για τοπική κουζίνα

Το Νησί των Ιπποτών ούτε ντρέπεται ούτε ξεχνά την απολύτως ξεχωριστή τοπική του κουζίνα, φροντίζοντας να την προβάλλει συστηματικά και παντού από την πιο κλασική ως την πιο φίνα και εκλεπτυσμένη εκδοχή της. Είθε κάποτε αυτή η τάση να αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/07/2024

Στις ταβέρνες της Μυκόνου που τρώνε και ντόπιοι και επισκέπτες - κι όμως υπάρχουν!

Ναι, έχει κι από αυτές το νησί των Ανέμων. Και μάλιστα, κάποιες αρκετά αξιόλογες.

"Belle Amie": Για belle vie στο Πασαλιμάνι

Ατμοσφαιρικό και ιστορικό, με τη ρετρό γοητεία του να φέρνει στο προσκήνιο την πυκνή αστική του παράδοση, το σημείο αναφοράς του Πειραιά στρέφει πλώρη για νέες κατακτήσεις, με ζωηρή ενέργεια στη βεράντα και την πλατεία του, αλλά και κουζίνα που δίνει διαφορετική γεύση στην έννοια του all day.

Σε μία νόστιμη γειτονιά της Σύρου

Δύο σποτ που αξίζουν της προσοχής σου, στην αρχοντικότερη των Κυκλάδων.

Ο Νίκος Ρούσσος δίνει γεύση στο 'InterContinental Crete'

Ο πολυβραβευμένος σεφ επιμελείται τα μενού στα δύο εστιατόρια του νέου ξενοδοχείου, την ίδια στιγμή που ο κορυφαίος bartender Ηλίας Στεργιόπουλος μεριμνά για όσα μπαίνουν στα ποτήρια.

Αφιέρωμα: Η γαστρονομία της καλοκαιρινής Ελλάδας | Εστιατόρια και ταβέρνες που δεν χάνουμε στις διακοπές

Το φαγητό είναι από τα κλειδιά των πετυχημένων διακοπών. Πριν ξεκινήσετε για τα νησιά και τις παραλίες δείτε το μεγάλο μας αφιέρωμα στα εστιατόρια και τις ταβέρνες του καλοκαιριού που δεν πρέπει να χάσετε.

Η ουσία της κρητικής κουζίνας ταξιδεύει με τη Minoan Lines

Η Νεκταρία Κοκκινάκη υπογράφει το νέο καλοκαιρινό μενού στα πλοία Festos Palace και Knossos Palace.