Στο "Hoocut" για αληθινό σουβλάκι

Σε πλατεία Αγίας Ειρήνης και Νέα Σμύρνη, το εθνικό street food τιμά το παρελθόν του, νοστιμίζει το παρόν και κοιτά το μέλλον.

Hoocut 1

Πίσω στον Ιανουάριο του 2018 οι Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, Κλεομένης Ζουρνατζής και Νίκος Καραθάνος -όλοι τους γνωστοί και με πολύ σημαντική πορεία στην εστιατορική Αθήνα- σύστηναν στο κοινό το "Hoocut", έχοντας στο μυαλό τους τον απολαυστικό επαναπροσδιορισμό του εθνικού street food. Το σουβλάκι προσεγγίστηκε με τρόπο σύγχρονο και ταυτόχρονα επιστρέφοντας στις ρίζες του. Εστιατορικά και παράλληλα όσο ακριβώς 'μερακλίδικα' έπρεπε. 

Το περασμένο καλοκαίρι, το "Hoocut" απέκτησε μικρό αδερφάκι - το συναντάς πια εκτός από την πλατεία Αγίας Ειρήνης και στη Νέα Σμύρνη. Σε μια γειτονιά με απαιτητικούς foodies που πάντοτε εκτιμούσε την ποιότητα, το "Hoocut" μεταφέρει την τυλιχτή πίτα με τα λεπτοκομμένα κομμάτια κρέατος από βοδινό ή προβατίνα, τις ανοιχτές πίτες με ψητό χοιρινό, κοτόπουλο ή και λουκάνικο από μαύρο χοίρο, που αποτελούν δημοφιλείς επιλογές.

Αλλά και οι vegetarian προτάσεις του (πίτα με χειροποίητα ντολμαδάκια και πίτα τυλιχτή με κομμάτια από λεπτοκομμένο καλαμάρι, ταραμοσαλάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι) έχουν δημιουργήσει -απολύτως δικαιολογημένα- τους δικούς τους φανατικούς οπαδούς.

Hoocut 2

Στον αριθμό 71 της Ελευθερίου Βενιζέλου και σε ένα ευρύχωρο μέρος, η κουζίνα στήθηκε και πάλι έχοντας το τεράστιο θερμαινόμενο τραπέζι ακριβώς στο κέντρο της, αποτελώντας το τερέν των μαγείρων που τυλίγουν μέσα στην αφράτη πίτα την ευτυχία μεταφρασμένη σε σουβλάκι, πάντοτε "χτίζοντας" το έδεσμα από την αρχή μέχρι το τέλος με τις ποιοτικότερες πρώτες ύλες.

Το σουβλάκι όπως πρέπει να είναι

Στο flagship σποτ της πλατείας Αγίας Ειρήνης δημιουργήθηκε πριν 4 χρόνια ένα σουβλατζίδικο, φτιαγμένο από (πραγματικούς) μάγειρες, που άγγιξε και βελτίωσε το φαινομενικά απλό αλλά ταυτόχρονα τόσο απαιτητικό project που ακούει στο όνομα "σωστό σουβλάκι".

Hoocut 5

Η ορθή διαχείριση της ποιοτικής πρώτης ύλης, οι κοπές και το ψήσιμο του κρέατος μπήκαν σε πρώτο πλάνο και κατά συνέπεια δημιουργήθηκε ένα από τα καλύτερα του είδους στην πόλη. Η πίτα του, φτιαγμένη στο χέρι, είναι ανάλαφρη, τραγανή αλλά και αφράτη.

Έπειτα, το κρέας του, εκεί όπου το επιτυχημένο δίδυμο των αδελφών Λιάκου πήγε το θέμα ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας ένα παρασκευαστήριο επεξεργασίας κρεάτων με την ονομασία "Metameat", προκειμένου να πλαισιώσει ολιστικά το εγχείρημα που λέγεται αληθινό σουβλάκι.

Hoocut 4

Η εμμονή τους στην ποιότητα, στην ισορροπία της γεύσης των πρωτογενών συστατικών, στη σωστή επεξεργασία του κρέατος, τους οδήγησε στην ανάγκη δημιουργίας ενός πλήρως εξοπλισμένου παρασκευαστηρίου κρέατος, οι ποιοτικοί έλεγχοι του οποίου έχουν ανατεθεί στο μικροβιολογικό εργαστήριο του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Πλέον, το "Metameat" είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής κρέατος του "Hoocut", διασφαλίζοντας έτσι τον έλεγχο ποιότητας, τεχνογνωσίας αλλά και ασφάλειας της πρώτης ύλης. 

Hoocut 3

Προσεχώς, το "Hoocut" θα συναντάται και στο Περιστέρι, με ένα ολοκαίνουριο κατάστημα (Καραθεοδωρή 1 & Σοφοκλέους) να αναμένεται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.


Info

Πλ. Αγίας Ειρήνης 9, Αθήνα
Tηλ. 210 3240026

Ελ. Βενιζέλου 71, Νέα Σμύρνη
Τηλ. 210 9344457

Καραθεοδωρή 1 & Σοφοκλέους, Περιστέρι

hoocut.com
Facebook: Hoocut
Instagram: @hoocut

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.