Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

Το εστιατόριο nonnas στην Πλάκα © Λεωνίδας Τούμπανος

Οι περισσότεροι τον γνωρίσαμε από την περιπετειώδη θητεία του στο MasterChef πριν από αρκετά χρόνια, όμως ο Ηλίας Κιαζόλι είχε γράψει αρκετά μαγειρικά χιλιόμετρα πριν ξεκινήσει την τηλεοπτική του διαδρομή. Εστιατόρια όπως το "Jordnær" στη Δανία (3* Michelin σήμερα), αλλά και τουρνέ στα ελληνικά νησιά είχαν σφυρηλατήσει το μαγειρικό του στιλ πολύ προτού το ξεδιπλώσει στις οθόνες.

Η δε μετέπειτα πορεία του, διακριτική και χαμηλότονη (σε αντίθεση με την περσόνα που παρουσίασε στο μαγειρικό ριάλιτι, δηλαδή), τον πέρασε από τις κεφαλές κουζινών όπως αυτή του κοσμοπολίτικου "Poseidonion Grand Hotel" στις Σπέτσες, μεταξύ άλλων. 

Εστιατόριο Nonnas του Ηλία Κιαζόλι στην Πλάκα
Λεωνίδας Τούμπανος

Εστιατόριο Nonnas του Ηλία Κιαζόλι στην Πλάκα
Λεωνίδας Τούμπανος

Φέτος, ο νεαρός σεφ αποφάσισε να ρίξει άγκυρα στην καρδιά της Αθήνας, ως σεφ και συνιδιοκτήτης του "Nonnas", στην καρδιά της Πλάκας – και μάλιστα σε σημείο με σημαντικό εστιατορικό pedigree. Σ’ αυτήν εδώ τη γωνία της πλατείας Φιλομούσου Εταιρείας είναι που είχε κάνει τα πρώτα του solo βήματα ο Τάσος Στεφάτος, ως σεφ του "Seven Food Sins" (σήμερα επί κεφαλής των πολυβραβευμένων εστιατορίων του ομίλου Canaves στη Σαντορίνη). Τον διαδέχθηκε ο Δήμος Σαμουράκης (πλέον με έδρα του το χρυσοσκουφάτο "Seeds" στα Ιλίσια), ενώ εδώ είχε μεγαλουργήσει και ο Alain Parodi με το "L’Audrion", πριν μετακομίσει βόρεια με το βραβευμένο "Veri Table".

Εστιατόριο Nonnas του Ηλία Κιαζόλι στην Πλάκα
Λεωνίδας Τούμπανος

Εστιατόριο Nonnas του Ηλία Κιαζόλι στην Πλάκα
Λεωνίδας Τούμπανος

Η αμέσως προηγούμενη ταυτότητα του ακινήτου ήταν ως "Samanos Radio Restaurant" του Λεωνίδα Κουτσόπουλου, και το πέρασμα στα χέρια του Κιαζόλι φέρει μια κάποια καρμική συνέχεια, όμως μην ψάχνετε ομοιότητες πέρα απ’ αυτό.

Εστιατόριο Nonnas του Ηλία Κιαζόλι στην Πλάκα
Λεωνίδας Τούμπανος

Εστιατόριο Nonnas του Ηλία Κιαζόλι στην Πλάκα
Λεωνίδας Τούμπανος

Τα τραπεζάκια έξω, με την όμορφα φωτισμένη πλατεία και τη ζωηράδα της για σκηνικό, είναι βέβαια ιδανικό καθιστικό όσο ο καιρός βοηθά (κι είναι θαύμα που βοηθά ακόμη, Δεκέμβριο μήνα), όμως δική του γοητεία έχει και ο χώρος μέσα, με τα τραπεζάκια παραταγμένα στη μια μεριά και για κεντρικό θέμα την ανοιχτή κουζίνα απέναντι, που απλώνεται κατά μήκος της μακρόστενης σάλας, οδηγώντας το βλέμμα στη μεγάλη τοιχογραφία με τη ροκ γιαγιά, στην οποία χρωστά το όνομά του το μαγαζί. Ή μάλλον, όχι μόνο το όνομα, αλλά και τη φιλοσοφία του.

> Διάβασε την αναλυτική κριτική του 'α' εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Θamon Contemporary Restaurant": Πώς λένε τη μπιστρονομία στα ηπειρώτικα;

Στο καλοστημένο μπιστρό του Θανάση Τάσσου στα Γιάννενα η ηπειρώτικη κουζίνα τιμάται όπως της αρμόζει.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.

"Πασατέμπος": Τοπική γεύση με ζεστό χαμόγελο στην Καστοριά

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη.

Το "Χάραμα" σερβίρει παράδοση και γεύση με θέα το Βέρμιο

Στο Αρκοχώρι, στους πρόποδες του Βερμίου, το "Χάραμα" του Στέφανου Λαφάρα έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της αυθεντικής μακεδονίτικης κουζίνας.

"Strada": Comfort νοστιμιά στην καρδιά της πόλης της Κοζάνης

Σε προνομιακό σημείο πάνω στον πεζόδρομο, το "Strada" στην Κοζάνη αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς από το 2007.