Η ελληνική γεύση στεριάς και θάλασσας στο επίκεντρο. Εστιατόρια που θα θέλαμε όλοι να επισκεφθούμε, έρχονται να μας γνωρίσουν την κουζίνα τους στον λαμπερό χώρο του Ark της Γλυφάδας, καλεσμένοι του Symposio at Ark, ενός θεσμού με αναγνωρισμένη επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Από τις αρχές Νοεμβρίου ως το τέλος Μαρτίου, δέκα επιλεγμένα εστιατόρια από κάθε γωνιά της χώρας θα περιμένουν τους λάτρεις της γεύσης να απολαύσουν τις γεύσεις τους σε ειδικές τιμές, και παράλληλα να γνωρίσουν από κοντά τους βραβευμένους σεφ και να κουβεντιάσουν μαζί τους για τη φιλοσοφία τους, την τεχνική και την τοπική τους κουζίνα.
Στο Ark, ένα από τα ωραιότερα εστιατόρια της αθηναϊκής ριβιέρας, τους υποδέχεται ο καταξιωμένος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, ενώ τις βραδιές θα συνοδεύει ζωντανή μουσική από πιάνο και φωνή.

Δεν είναι τυχαίο, ότι η ελληνική κουζίνα ανεβαίνει ραγδαία τα τελευταία χρόνια στις προτιμήσεις κοινού και σεφ. Η χρήση εξαιρετικών τοπικών υλικών, η τεχνική και η εμπνευσμένη δημιουργικότητα των μαγείρων μας έχει αναδείξει την ανυπέρβλητη νοστιμιά της σε υψηλό επίπεδο, ενώ διατηρεί τη γεύση και τον χαρακτήρα της. Πρώτες ύλες της γης και της θάλασσας, αγαπημένες ή και άγνωστες, μεταφέρουν τη γεύση του κάθε τόπου αυτούσια, με συνταγές της παράδοσης ή με πρωτόγνωρα ταιριάσματα, σε πιάτα που τιμούν την κλασική ή τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα.
Μέσα από το φετινό πρόγραμμα του Symposio at Ark, οι γεύσεις θα μας ταξιδέψουν από τα Ιόνια και τις Κυκλάδες ως τα Δωδεκάνησα και τη Μάνη και θα μας βάλουν στην κουζίνα του κάθε τόπου. Η κάθε μια από τις δέκα γαστρονομικές βραδιές εγγυάται μια μοναδική εμπειρία.
Θα παρελάσουν εμβληματικά ονόματα σεφ: O Δήμος Μπαλόπουλος από το Kaliya της Σαντορίνης, ο Γιάννης Γαβαλάς από την Araklia της Ηρακλειάς, η Σταυριανή Ζερβακάκου από την Aspasia της Μάνης, ο Αριστοτέλης Μέγκουλας από το Pomo D’ Oro της Κέρκυρας, ο Αντώνης Ψάλτης από το "Μικρό Καράβι” της Τήνου, ο Μιχάλης Μάρθας από το Καπάδικο της Καλύμνου, ο Κυριάκος Ιακωβίδης από το Hellas της Ρόδου, ο Γιάννης Ππακωνσταντίνου από το Broadway της Κω, ο Γιάννης Κούμανης από το "Βερσαλλίες” της Καλαμάτας.
Πληροφορίες θα βρείτε αναλυτικά στο www.symposioatark.gr, όπου μπορείτε να κάνετε τις κρατήσεις σας και να δείτε το μενού του κάθε εστιατορίου.
Αναλυτικά, τα εστιατόρια που θα φιλοξενήσει αυτή τη σεζόν το Symposio at Ark:
Βερσαλλίες (Καλάματα) - 7 Νοεμβρίου 2025

Το μαγειρείο του Γιάννη Κούμανη και της Μαρίας Κίντα τιμά το είδος με καλοφτιαγμένο μαγειρευτό φαγητό, από ψαρόσουπα μέχρι παστίτσιο, συν τα κρεατικά και τα ψάρια ημέρας στα κάρβουνα και στον ξυλόφουρνο. Εδώ, τη διαφορά κάνει η εμμονή στην εποχική πρώτη ύλη από την περιοχή, που αναζητά καθημερινά ο Γιάννης Κούμανης και αναδεικνύει με ακρίβεια, ζωντάνια και σεβασμό στην παράδοση. Θράψαλα με σπανακόρυζο, κοκκινιστό ζυγούρι με μελιτζάνες, παπουτσάκια με κιμά προβατίνας είναι παραδείγματα από ένα μενού που αλλάζει καθημερινά. Οι φυσικές οινοποιήσεις κυριαρχούν στην επιμελημένη λίστα κρασιών.
Hellas (Ρόδος) - 21 Νοεμβρίου 2025

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γιωργουδιού εμπνέονται ένα μενού που πατά στην τοπική ροδίτικη κουζίνα και εμπλουτίζεται με προσωπικές μνήμες και βιώματα, μαζί με εκλεκτά τοπικά προϊόντα, σε ένα high end δημιουργικό αποτέλεσμα με σύγχρονη ελληνική αίσθηση. Αξίζει να δοκιμάσετε το αρνάκι βλύχενο, τα γιαπράκια με θαλασσινά και το γαριδάκι Ροσόλ.
Kaliya (Σαντορίνη) - 5 Δεκεμβρίου 2025

Ο ταλαντούχος σεφ Δήμος Μπαλόπουλος παρουσιάζει μια δημιουργική fine comfort πρόταση, που εκφράζεται μέσα από μοντέρνες ελληνικές γεύσεις και εκτελείται με συνέπεια από τον επικεφαλής στην κουζίνα Στέφανο Παλιόπουλο. Εξαιρετικό αρνί στο φούρνο με πικάντικο πουρέ μελιτζάνας και αφρό γραβιέρας, νεωτεριστικός αμπελοντολμάς με ρύζι για sushi και γαρίδα αχνιστή, πρωτότυπο και βαθιά νόστιμο Wellington της θάλασσας, με ψάρι και καραβίδα.
Pomo d’ Oro (Κέρκυρα) - 12 Δεκεμβρίου 2025

Με σεβασμό στην γευστική κληρονομιά του τόπου του, ο βραβευμένος σεφ και ιδιοκτήτης Αριστοτέλης Μέγκουλας ακολουθεί τον κύκλο των εποχών και τα προϊόντα τους, προμηθεύεται πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς του νησιού και προτείνει ένα βιωματικό ταξίδι στην κερκυραϊκή κουζίνα μέσα από τα μάτια του. Το "κρυφτό" με εικονικές ταλιατέλες από σουπιά και καλαμάρι, μύδια και μελάνι, και η "Μπενίτσα" με χειροποίητα ζυμαρικά σε ζωμό χταποδιού και πίκλα από το πλοκάμι του ξεχωρίζουν ανάμεσα στις φετινές του δημιουργίες.
Broadway (Κως) - 23 Ιανουαρίου 2026

Tο "Broadway", στα χέρια της δεύτερης γενιάς πλέον, διατηρεί την ταυτότητά του μέσα από κλασικές σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, ενώ παράλληλα την ενδυναμώνει με μοντέρνες ελληνικές δημιουργίες που φανερώνουν φαντασία, τόλμη και τεχνική κατάρτιση. Η έμφαση στις επιλεγμένες πρώτες ύλες φαίνεται σε πιάτα, όπως η κώτικη ντοματοσαλάτα με καραμελωμένο κρασοτύρι, φράουλα και νερό ντομάτας, ενώ τα γιουβαρλάκια με ένα εικονικό αυγολέμονο από κρέμα λάχανου, ξινόγαλα και καμμένο βούτυρο αποτυπώνουν τη διάθεση του σεφ Γιάννη Παπακωνσταντίνου να καρυκεύει τα πιάτα του με το στοιχείο της έκπληξης.
Μικρό Καράβι (Τήνος) - 6 Φεβρουαρίου 2026

Ο σεφ και ιδιοκτήτης Αντώνης Ψάλτης εμπνέεται από την τηνιακή παράδοση και τα τοπικά υλικά, παρασκευάζει μια σειρά από δικά του προϊόντα και παρουσιάζει νόστιμα πιάτα που εστιάζουν κυρίως στη θάλασσα και επιλεκτικά στο κρέας. Ξεχωρίζουν η χειροποίητη λακέρδα σε κρύα σάλτσα ντομάτας με άνυδρα φασόλια, ο ζουμερός μπακαλιάρος με τηνιακά ρεβίθια φούρνου και ο ξινός τραχανάς σαν γεμιστά με ντομάτα, κατσικίσιο τυρί και δυόσμο.
Καπάδικο (Κάλυμνος) - 27 Φεβρουαρίου 2026

Το Καπάδικο είναι το νέο εστιατόριο του βραβευμένου Καλύμνιου chef Μιχάλη Μάρθα, που γύρισε στο νησί του και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Ο Μιχάλης μαγειρεύει φέρνοντας τα αρώματα και τις γεύσεις της θάλασσας στα πιάτα του. Η "βουτιά του σφουγγαρά" είναι μια βελούδινη ψαρόσουπα, ενώ η "αναδρομή στα όστρακα Καλύμνου" με αχινοσαλάτα, ταραμά φούσκας και μια οστρακοσαλάτα με μαγιονέζα από πλαγκτόν, είναι ό,τι πιο θαλασσινό μπορεί κανείς να δοκιμάσει.
Araκlia (Ηρακλειά) - 6 Μαρτίου 2026

O Γιάννης Γαβαλάς επέστρεψε στην άγονη γραμμή των πατρώων του, για να μαγειρέψει την κουζίνα της αυθεντικής κυκλαδίτικης παράδοσης, με επιλεγμένα προϊόντα απ’ όλα τα νησιά, δική του τροφοσυλλογή και πολλές προσωπικές παρασκευές. Σερβίρει πιάτα βαθιάς νοστιμιάς, όπως οι προβάτσες φρικασέ με κεφτεδάκια, το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι από αλεύρι φάβας, η δική του λακέρδα με ντόπια φάβα, το καπνιστό ημίπαστο σκουμπρί και το διάσημο "γεμιστό κατσίκι” της Ηρακλειάς.
Aspasia (Λακωνική Μάνη) - 13 Μαρτίου 2026

Στη γη της Λακωνικής Μάνης, η Σταυριανή Ζερβακάκου συλλέγει πληθώρα βοτάνων και αρωματικών, με τα οποία στη συνέχεια "ντύνει" την απολύτως προσωπική συλλογή των πιάτων της. Σε μια όμορφη αυλή, μέσα στο τραχύ τοπίο, η chef μαγειρεύει μία σύγχρονη ελληνική κουζίνα με το δικό της, ξεκάθαρο στίγμα. Το μενού αλλάζει συχνά, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών. Χαρακτηριστικά πιάτα, η ψαρόσουπα με κεφάλια ροφού, σφυρίδας και γάμπαρης, η φασολάδα με φιλέτο ροφού, η ημίπαστη καπνιστή σαρδέλα με πεπόνι, πιπεριές και μπούκοβο, η οποία πραγματικά απογειώνεται με τις "φρέσκιες μυρωδιές" όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στο μενού.
Το πρόγραμμα
Βερσαλλίες
Καλαμάτα
Γιάννης Κούμανης
7/11/2025
Hellas
Ρόδος
Κυριάκος Ιακωβίδης
21/11/2025
Kaliya
Σαντορίνη
Δήμος Μπαλόπουλος + Στέφανος Παλιόπουλος
5/12/2025
Pomo D' Oro
Κέρκυρα
Αριστοτέλης Μέγκουλας
12/12/2025
Broadway
Κως
Γιάννης Παπακωνσταντίνου
23/1/2026
Ήταν ένα μικρό καράβι
Τήνος
Αντώνης Ψάλτης
6/2/2026
Καπάδικο
Κάλυμνος
Μιχάλης Μάρθας
27/02/2026
Araklia
Ηρακλειά
Γιάννης Γαβαλάς
6/3/2026
Aspasia
Σταυρί Λακωνικής Μάνης
Σταυριανή Ζερβακάκου
13/3/2026
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.symposioatark.gr, όπου μπορείτε να κάνετε ήδη τις κρατήσεις σας.