
Στη γωνία Βουλής και Απόλλωνος, το ατμοσφαιρικό Ami Italian Bistrot έχει καθιερωθεί σαν μια από τις πιο δημοφιλείς all day προτάσεις του κέντρου, για καφέ, aperitivo, μια pizza, καλοφτιαγμένα κοκτέιλ αλλά κι ένα πλήρες γεύμα με ιταλικό χρώμα. Κομψό εσωτερικό ντυμένο με σκούρα μπουαζερί στις προθήκες και στην μπάρα, αρ ντεκό πλαφονιέρες, ντιζαϊνάτες τζαμαρίες, ένα δάπεδο-στολίδι και τις ψάθινες καρέκλες γαλλικού μπιστρό στα τραπεζάκια του πεζοδρομίου να χαρίζουν ευρωπαϊκό αέρα στην πολυσύχναστη πιάτσα.
Σε μια νέα φάση της επιτυχημένης πορείας του, το Ami Italian Bistrot υποδέχεται τη σεζόν μ’ ένα ολοκαίνουργιο μενού, αναβαθμίζοντας την κουζίνα του με πιάτα που έχει επιμεληθεί ο ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης κι εκτελεί με συνέπεια ο resident chef Τρύφων Λάπκα. Παραμένοντας στο ιταλικό comfort concept του χώρου, η κουζίνα αποκτά άλλο ενδιαφέρον με το δημιουργικό χέρι του Σαμουράκη. Οι ποιοτικές πρώτες ύλες, η εποχικότητα και οι πρωτότυποι συνδυασμοί, που ενώνουν το κλασικό με το μοντέρνο, βρίσκονται στη βάση της κουζίνας που προτείνει ο σεφ.


Το μενού του Ami τα χωράει όλα: Antipasti, σαν τα arancini με ρύζι και τρούφα, το ταρτάρ γαρίδας, το μοσχαρίσιο carpaccio με mayo tonnato ή την bruschetta tartare με φιλέτο μοσχαριού, αγκινάρα και lardo di Colonnata. Pizza σε πέντε εκδοχές με λεπτή ιταλική ζύμη και premium υλικά. Pasta και risotti που ξεφεύγουν από τα κλασικά χωρίς να χάνουν την ιταλιάνικη γεύση τους -σαν το risotto milanese με καλαμάρι- και κυρίως πιάτα, όπως η κλασική cotoletta alla milanese, το pollo alla parmigiana, αλλά κι ένα εξαιρετικό μυλοκόπι με fregola.
Το καρπάτσιο μοσχαρίσιου φιλέτου σε κρούστα πιπεριών με τηγανητή κάπαρη και mayo tonnato ήρθε επάνω σε baby μαρουλάκι περασμένο από τη σχάρα με απαλές καπνιστές νότες και ήταν μια ενδιαφέρουσα αναφορά στο vitello tonnato, με τρυφερό κρέας και σωστή ένταση της μαγιονέζας τόνου.


Μένοντας στα ορεκτικά, το μοσχαρίσιο φιλέτο tartare επάνω σε bruschetta παίρνει έξτρα νοστιμιά από το καψαλισμένο lardo di Colonnata και την εκφραστική γεύση της αγκινάρας.
Τα gnocchi croccanti είναι πράγματι τραγανά -βοηθάει το μικρό μέγεθος- και δένουν εξαιρετικά με την τρυφερή μοσχαρίσια ουρά και την κρέμα από Αρσενικό Νάξου που τα συνοδεύει, δίνοντας ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πιάτα του μενού που δοκιμάσαμε. Βαθύ ιταλικό comfort βγάζουν τα paccheri salsiccia, μέσα σε πλούσια σάλτσα ντομάτας με ψιλοκομμένο λουκάνικο και τις ελαφρά πικάντικες νότες της nduja.

Η pizza margarita σε λεπτή ιταλική ζύμη, είχε καλή ισορροπία σάλτσας-τυριού, με φρέσκια mozzarela και λίγη παρμεζάνα που πρόσθετε ένταση -εύκολα την τρως ολόκληρη. Από τα καλύτερα πιάτα του μενού και το μυλοκόπι που συνοδεύεται από νοστιμότατη fregola με μύδια, κρέμα κολοκυθιού και σάλτσα από τα μύδια.

Ένα κλασικό, κρεμώδες tiramisu κι ένα αχλάδι ποσέ σε καρδάμωμο και λευκό πιπέρι παρέα με παγωτό λευκής σοκολάτας και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, έκλεισαν το γεύμα. Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα, αλλά και αρκετές από τον διεθνή.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.