Τα καυτά openings της Γλυφάδας

Διεθνή κι εγχώρια brands, αλλά και νέα ανεξάρτητα openings έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τη Γλυφάδα και τη γειτονιά της έναν από τους πιο ζωηρούς γαστρονομικούς προορισμούς του λεκανοπεδίου, κι αυτή εδώ είναι η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για να συντονιστείς με τις εξελίξεις της αθηναϊκής κόστας.

Ekiben: Ποιοτικό delivery με υπογραφή

Νέα εστιατόρια στη Γλυφάδα λοιπόν. Διεθνή κι εγχώρια brands, αλλά και νέα ανεξάρτητα openings έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τη δημοφιλή γειτονιά των ΝΠ έναν από τους πιο ζωηρούς γαστρονομικούς προορισμούς του λεκανοπεδίου, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη μεταμόρφωση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου.

Κραταιά ονόματα του αθηναϊκού downtown κατηφορίζουν προς τη ντίβα των Νοτίων Προαστίων και τα ξενοδοχεία προχωρούν σε υψηλού προφίλ αλλαγές σκυτάλης, κι αυτή εδώ είναι η μόνη λίστα που θα χρειαστείς, για να συντονιστείς με τις εξελίξεις της αθηναϊκής κόστας.

Ο σεφ Νίκος Ρούσσος αποκλειστικά στο Αθηνόραμα
Με πόστο στη Γλυφάδα επιστρέφει στην ελληνική σκηνή ο σεφ Νίκος Ρούσσος

Μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες αφίξεις της χρονιάς αναμένεται στην Άνω Γλυφάδα κάποια στιγμή στα βάθη του καλοκαιριού, με τον σεφ Νίκο Ρούσσο (πάλαι ποτέ του "Funky Gourmet" και πλέον των λονδρέζικων "Opso" και "Kima") να ετοιμάζει εκεί την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Πολλές πληροφορίες για το project δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε, πέρα από το ότι θα φέρει σίγουρα τη signature εμπειρία προχωρημένου comfort που τον χαρακτηρίζει, με την εξαιρετική πρώτη ύλη σταθερά στο προσκήνιο, ενώ για τα γερά πόδια του project εγγύηση αποτελεί και η εμπλοκή του ταλαντούχου σεφ Αλέξανδρου Γεροντιδάκη (τον οποίο είχαμε γνωρίσει στην περσινή σεζόν του "Abra Ovata") ως head chef του εγχειρήματος, ενώ πίσω από το project θα βρίσκονται τα αδέρφια Χρήστος και Μάνος Σόβολος, της αγαπημένης στα νότια αρτοποιίας.

Στην τάξη του Πέσκια
Με το "Dopios" κατηφορίζει ο Χριστόφορος Πέσκιας στη Γλυφάδα

Αρκετά νωρίτερα θα δούμε εξελίξεις στο κέντρο της Γλυφάδας, όπου πόστο θα πιάσει οσονούπω ο Άρης Βεζενές (φωτό ανοίγματος) με το δεύτερό του "Ekiben" (στην οδό Λαοδίκης, στο χώρο που παλιότερα επισκεπτόμασταν για τα cocktails του "Holy Spirit”), ενώ στην ίδια γειτονιά ετοιμάζονται να απλώσουν τους μοντέρνους μεζέδες τους ο Χριστόφορος Πέσκιας και η οικογένεια Πιτσιλή, για το νότιο αδερφάκι του "Dopios" τους.

Ace Hotel & Swim Club Athens
© Depasquale+Maffini
Καντονέζικη γεύση θα αποκτήσει το pool area του "Ace Hotel"

Πιο ενδεικτικές του προφίλ που διαμορφώνει η περιοχή, πάντως, είναι οι αλλαγές που αναμένεται να σημειωθούν στα ξενοδοχεία της Γλυφάδας, αρχής γενομένης από το "Ace Hotel", στην πλατεία Φλέμινγκ, απέναντι από την Α’ Ακτή Γλυφάδας. Το νεανικό ξενοδοχείο με το arty - σοφιστικέ ύφος, προγραμματίζει να ενισχύσει φέτος την πειραγμένη American diner πρόταση του "Sebastian" (το κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείο, του οποίου το μενού επιμελείται ο Έλβι Ζύμπα) υποδεχόμενο το "Ling Ling by Hakasan" στο χώρο της πισίνας.

Διαβάστε Επίσης

Πρόκειται για μια high end προσέγγιση της καντονέζικης κουζίνας, την οποία είχαμε γνωρίσει πριν από κάποια χρόνια στη Μύκονο και πλέον συναντάμε σε προορισμούς όπως το Μαρακές και το Ντουμπάι.

Παράλληλα, όχι ακριβώς στη Γλυφάδα αλλά δίπλα της, σημαία Ντουμπάι θα αποκτήσει και η Ακτή του Αστέρα, μέσω της 7 Management, εταιρεία που αξίζει να σημειώσετε. Το hospitality group, που γεννήθηκε στο αραβικό εμιράτο της χλιδής, αρχικά πάτησε στα Νότια Προάστια φέρνοντας το "Bagatelle" στην Astir Marina, τώρα όμως ετοιμάζεται να φορέσει σαγιονάρα και παρεό, για να επεκταθεί και στη γειτονική πλαζ με το Lucia’s: ένα μπιτάτο ιταλικό εστιατόριο με διάθεση Costeria Amalfitana, που θα πάρει τη θέση του "Privilege" και τη διαχείριση των sunbeds, σερβίροντας lifestyle Κυανής Ακτής, αλλά και premium εμπειρίες ωμοφαγίας με το "Lucia’s Raw", στο σημείο όπου πέρσι συναντούσαμε το "42".

Το ίδιο γκρουπ, μάλιστα, αναλαμβάνει και τη γευστική ταυτότητα του ξενοδοχείου "Dusit Suites" - για να επιστρέψουμε στη Γλυφάδα -, φέρνοντας στους ατμοσφαιρικούς του χώρους το "Em Sherif": ένα new age λιβανέζικο εστιατόριο, που με έδρα του τη Βηρυτό, έχει ήδη κάνει διεθνή καριέρα με παραρτήματα σε Κουβέιτ, Δαμασκό και Ντόχα, δυτικές εκφάνσεις σε Λονδίνο και Μόντε Κάρλο, αλλά και διακρίσεις όπως η θέση #9 στα 50 Best Restaurants Μέσης Ανατολής & Βορείου Αφρικής για το εστιατόριο της Βηρυτού, ή ο τίτλος της Best Female Chef 2025 Μέσης Ανατολής & Βορείου Αφρικής 2025 για τη Yasmina Hayek, εμπνεύστρια και γαστρονομική ηγέτιδά του.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ήταν ένα μικρό καράβι" και δένει στη Γλυφάδα

Ο Αντώνης Ψάλτης και ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια της Τήνου σερβίρουν για ένα βράδυ στην Αθήνα και το "Ark".

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
30/04/2025

Η ιστορία της street food αυτοκρατορίας Taco Bell, που ανοίγει κατάστημα και στην Αθήνα

Η pop κουλτούρα των tacos καταφθάνει προσεχώς και στην ελληνική πρωτεύουσα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα Taco Bell.

Μια Τύπου Ταβέρνα μόλις άνοιξε στο Παγκράτι

Σε έναν μοντέρνας αισθητικής χώρο και σε ένα... κλασικό εστιατορικό σημείο, θα φας κατσικάκι κλέφτικο, παϊδάκια και κοκορέτσι.

Πώς και γιατί βρέθηκε στην Τήνο ένας από τους κορυφαίους σεφ του πλανήτη

Μία εμπειρία ζωής βίωσε στο κυκλαδίτικο νησί ο κορυφαίος Daniel Humm. Ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης σεφ και ιδιοκτήτης του θρυλικού Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης, βρέθηκε στην Ελλάδα επιθυμώντας να γνωρίσει σε βάθος και να εμπνευστεί από τον γαστρονομικό της πλούτο.

Ο Παύλος Κυριάκης μιλά ιταλικά στο Odori

Το δημοφιλές σποτ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων περνά στην Τrattoria/ Vermuteria φάση του, με επικεφαλής της γεύσης του τον πολυβραβευμένο σεφ.

Τα Taco Bell έρχονται στην Αθήνα

Ελλάδα, είσαι έτοιμη για Crunchy Taco;

Δυο ενδιαφέρουσες αφίξεις στη Ζάκυνθο με υπογραφή Σταύρου Υφαντίδη

Ο βραβευμένος σεφ ετοιμάζει διπλό χτύπημα, αναβαθμίζοντας την κουζίνα του δημοφιλούς "Movida" και συστήνοντας στο νησί την έννοια του fine baking μέσα από τη boulangerie Venier, σε συνεργασία με τον έμπειρο chef pâtissier Αλέξανδρου Παπαγεωργίου.