'Tarragon': Θανάσης Βασίλαινας και Ρενάτο Μεκόλι σε κυκλαδίτικο τερέν

Ο γνωστός ρεστορατέρ και ο ταλαντούχος σεφ ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους στην Αντίπαρο, με ένα ανοιχτόκαρδο εστιατόριο σε μια γνώριμη αυλή.

'Tarragon': Θανάσης Βασίλαινας και Ρενάτο Μεκόλι στην Αντίπαρο © Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Δεν είναι λίγες οι καινούριες γευστικές αφορμές που δίνει αυτό το καλοκαίρι η Αντίπαρος, όπως άλλωστε εύστοχα σημείωνε πριν λίγο καιρό ο Ιωσήφ Πρωιμάκης. Ανάμεσα σε αυτές και το Tarragon, που φέρει την υπογραφή των Θανάση Βασίλαινα και Ρενάτο Μεκόλι, συμπληρώνοντας το χωροταξικό κενό που αφήνει το Vassilenas Blue, σε μία από τις ομορφότερες αυλές του νησιού.

Το εστιατόριο Tarragon στην Αντίπαρο_7

Θανάσης Βασίλαινας και Ρενάτο Μεκόλι ενώνουν λοιπόν ξανά τις δυνάμεις τους (μετά την πειραιώτικη και άκρως γοητευτική era του βραβευμένου αθηναϊκού εστιατορίου), επιλέγοντας αυτή τη φορά το feelgood κυκλαδίτικο σύμπαν της Αντιπάρου.

Βάση της συνεργασίας τους η βουκαμβίλιες φέρουσα, πανέμορφη και άνετη αυλή που φιλοξενούσε το Vassilenas Blue - το οποίο φέτος μετακόμισε μπροστά στη θάλασσα και το ξενοδοχείο Kouros, λίγα λεπτά πιο μακριά.

Το εστιατόριο Tarragon στην Αντίπαρο_9

Το εστιατόριο Tarragon στην Αντίπαρο_8

Πριν από οτιδήποτε άλλο, ο σεφ Μεκόλι φρόντισε να κάνει αρκετές βόλτες στο νησί, να τριγυρίσει σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο και να εντοπίσει εκείνα τα υλικά που θα τον βοηθήσουν. 'Η και θα τον καθοδηγήσουν αν προτιμάς. "Από χόρτα και σαλικόρνια, μέχρι ένα σημείο που μαζεύω τον ανθό αλατιού, βρήκα μπόλικα πράγματα εδώ και εντυπωσιάστηκα από την ποιότητά τους" λέει ο ίδιος.

Τα προαναφερθέντα ντόπια κελεπούρια ο Ρενάτο τα παντρεύει με πολύ καλή πρώτη ύλη από γειτονικά μέρη (και από άλλες περιοχές της χώρας), ενσωματώνοντάς τα σε μία κουζίνα φροντισμένη, με σαφή ελληνική κατεύθυνση και μοντέρνες μεταφράσεις σε γνωστές κι αγαπημένες συνταγές, ιδωμένες μέσα από τη δημιουργική του ματιά.

Το εστιατόριο Tarragon στην Αντίπαρο_4
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το εστιατόριο Tarragon στην Αντίπαρο_2
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το εστιατόριο Tarragon στην Αντίπαρο_3
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το εστιατόριο Tarragon στην Αντίπαρο_5
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το εστιατόριο Tarragon στην Αντίπαρο_6
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Ξεκινάς με κονσομέ ψαρόσουπα (στην περίπτωσή μου με έξοχα μάγουλα από φαγκρί), χειροποίητη χορτόπιτα με σάλτσα γιαουρτιού με μέντα και λάιμ και γαύρο μαρινάτο σε τραγανή μπρουσκέτα με μαρμελάδα ντομάτας, και κρίταμο - στο πλάι του ο σεφ μου έφερε ελαφρώς πικλαρισμένη σαλικόρνια με λεμόνι, τέλεια μέσα στη λιτότητά της. 

'Έπειτα, δίνεις βάση σε επιλογές όπως η σιγομαγειρεμένη τραγανή πανσέτα αγριογούρουνου με βερίκοκο, φινόκιο και πουρέ σελινόριζας με τρούφα, στα χειροποίητα ραβιόλι με σέσκουλα, βλήτα, γραβιέρα Νάξου, στον ιδιαίτερο μουσακά με γαρίδες και τυρί Σαν Μιχάλη, στο φρέσκο ψάρι ημέρας σε φιλέτο (λέγε με φαγκρί), με ωραία παρέα μία ανάλαφρη σάλτσα εσπεριδοειδών, ταρτάρ ντομάτας, φασόλια Πρεσπών γάστρας και χόρτα αλλά και στο μαγειρεμένο για 15 ώρες αρνίσιο κότσι στη γάστρα με αγριομάραθο και κρόκο Κοζάνης.

Διαβάστε Επίσης

Κερασάκι στην τούρτα το ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου, κρόκο Κοζάνης και γλυκό του κουταλιού ελιά. 'Έξτρα πόντοι για την αναλογία ποιότητας- τιμής και το ευγενικό σέρβις. Α, και για τον γάτο Μπλιτς, τη μασκότ του Tarragon αλλά και της γειτονιάς, όπως έμαθα.


Info

Χώρα Αντιπάρου 
Τηλ. 22840 63250
Καθημερινά 19:00-00:00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.