Επόμενος γαστρονομικός προορισμός: Αντίπαρος

Τρεις άκρως ορεκτικές εξελίξεις κάνουν φέτος το στίγμα της Αντιπάρου να αναβοσβήνει στο γαστρονομικό μας ραντάρ πιο δυνατά από ποτέ, ανοίγοντάς μας όρεξη για έναν καλοφαγικό προορισμό στα σπάργανα.

Αντίπαρος

Όχι ότι δεν είχε πάντα τον τρόπο της να τρώει καλά, φέτος όμως η Αντίπαρος φαίνεται να στρώνει τραπέζια πιο ορεκτικά από ποτέ, τραβώντας πάνω της το ενδιαφέρον των καλοφαγάδων όχι με μία, ούτε με δύο, αλλά με τρεις άκρως ορεκτικές εξελίξεις. Η μία είναι η άφιξη του σεφ Περικλή Κοσκινά (κεντρική φωτό) και της βραβευμένης "Κουκουβάγιας" του, σε μια πιο ανάλαφρη, νησιώτικη εκδοχή, για να πιάσει πόστο στο ανανεωμένο κοσμοπολίτικο "Beach House Antiparos", στην παραλία Απάντημα.

Κουκουβάγια Αντίπαρος
Στο ανανεωμένο "Beach House Antiparos" μετακομίζει για το καλοκαίρι η "Cookoovaya"

Η άλλη είναι η μετακίνηση του "Vassilenas Blue" από την πανέμορφη φελινική αυλή όπου τον συναντούσαμε τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια, στη δροσερή βεράντα του "Kouros Village" (όπου παλιότερα βρίσκαμε το "Samano"). Εκεί, ο σεφ Βασίλης Παπαδόπουλος θα παντρεύει τη head-to-tail ψαροφαγική φιλοσοφία που γνωρίσαμε στην Αθήνα με την αρμόζουσα θαλασσινή θέα, ενώ στο μενού θα συνυπάρχουν τα γευστικά φαβορί της μεγάλης αθηναϊκής πορείας του "Βασίλαινα" με νέες γεύσεις, σχεδιασμένες ειδικά για νησιώτικη καλοφαγία.

Vasilenas Blue Αντίπαρος
Το θαλασσινό φόντο που του ταιριάζει αποκτά ο "Vassilenas Blue"

Η τρίτη είδηση είναι ίσως και η πιο ιντριγκαδόρικη, αφού ο al fresco χώρος που αφήνει πίσω του ο "Βασίλαινας", δυο βήματα μόνο απ’ το κεντρικό στενό της Χώρας, δεν θα μείνει ορφανός, μια και την αλεγρία του θα κρατήσει ζωντανή το νέο εστιατόριο που ετοιμάζεται από τον Ρενάτο Μεκόλι – όνομα που θα ξυπνήσει νόστιμες αναμνήσεις σε πολλούς, από τα χρόνια που είχε περάσει πλάι στον Θανάση Βασίλαινα, στα πειραιώτικη φάση του ιστορικού εστιατορίου.

Kalokeri Antiparos
To "Kalokeri" της Βάνας Βρεττού μια από τις καλοφαγικές σταθερές του νησιού

Προσθέστε σ’ αυτά τα τρία νέα πόστα, παλιές αγάπες του νησιού, όπως οι ελληνικές γεύσεις με αιγαιοπελαγίτικο πρόσημο που υπογράφει η Βάνα Βρεττού στο "Kalokeri", η farm-to-table φιλοσοφία που σερβίρει σε ονειρικό boho σκηνικό το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "The Roosters", τον μεσογειακό μοντερνισμό του οινοφιλικού "Sapou", ή τις pinsas-πριν-γίνουν-cool του local favorite "Lolo’s", κι έχετε μια εικόνα του πώς το νησί-ορισμός του bourgeois-bohème μεταμορφώνεται ξαφνικά σε έναν ολοκληρωμένο γαστρονομικό προορισμό αξιώσεων.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/12/2025

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!

Tα πιο όμορφα (και διάσημα) Christmas markets της Ευρώπης

Ταξίδεψε έστω εικονικά σε μέρη που μυρίζουν γλυκό κρασί και φρεσκοψημένο μπισκότο.

One&Only Aesthesis: Χριστουγεννιάτικη μαγεία στη Ριβιέρα

Στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το One&Only Aesthesis υποδέχεται τη φετινή εορταστική περίοδο με λάμψη, φινέτσα και ανεπιτήδευτη πολυτέλεια.

"Corinthian Village": Στιγμές χαλάρωσης σε ένα παραμυθένιο "χωριό" μια ανάσα από την Αθήνα

Ένα από τα ομορφότερα παραλιακά χωριά της περιοχής, είναι προορισμός των κοντινών μας χειμωνιάτικων εξορμήσεων, με ορμητήριο ένα υπέροχο "χωριό" που προσφέρει ξεχωριστή φιλοξενία.