Επόμενος γαστρονομικός προορισμός: Αντίπαρος

Τρεις άκρως ορεκτικές εξελίξεις κάνουν φέτος το στίγμα της Αντιπάρου να αναβοσβήνει στο γαστρονομικό μας ραντάρ πιο δυνατά από ποτέ, ανοίγοντάς μας όρεξη για έναν καλοφαγικό προορισμό στα σπάργανα.

Αντίπαρος

Όχι ότι δεν είχε πάντα τον τρόπο της να τρώει καλά, φέτος όμως η Αντίπαρος φαίνεται να στρώνει τραπέζια πιο ορεκτικά από ποτέ, τραβώντας πάνω της το ενδιαφέρον των καλοφαγάδων όχι με μία, ούτε με δύο, αλλά με τρεις άκρως ορεκτικές εξελίξεις. Η μία είναι η άφιξη του σεφ Περικλή Κοσκινά (κεντρική φωτό) και της βραβευμένης "Κουκουβάγιας" του, σε μια πιο ανάλαφρη, νησιώτικη εκδοχή, για να πιάσει πόστο στο ανανεωμένο κοσμοπολίτικο "Beach House Antiparos", στην παραλία Απάντημα.

Κουκουβάγια Αντίπαρος
Στο ανανεωμένο "Beach House Antiparos" μετακομίζει για το καλοκαίρι η "Cookoovaya"

Η άλλη είναι η μετακίνηση του "Vassilenas Blue" από την πανέμορφη φελινική αυλή όπου τον συναντούσαμε τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια, στη δροσερή βεράντα του "Kouros Village" (όπου παλιότερα βρίσκαμε το "Samano"). Εκεί, ο σεφ Βασίλης Παπαδόπουλος θα παντρεύει τη head-to-tail ψαροφαγική φιλοσοφία που γνωρίσαμε στην Αθήνα με την αρμόζουσα θαλασσινή θέα, ενώ στο μενού θα συνυπάρχουν τα γευστικά φαβορί της μεγάλης αθηναϊκής πορείας του "Βασίλαινα" με νέες γεύσεις, σχεδιασμένες ειδικά για νησιώτικη καλοφαγία.

Vasilenas Blue Αντίπαρος
Το θαλασσινό φόντο που του ταιριάζει αποκτά ο "Vassilenas Blue"

Η τρίτη είδηση είναι ίσως και η πιο ιντριγκαδόρικη, αφού ο al fresco χώρος που αφήνει πίσω του ο "Βασίλαινας", δυο βήματα μόνο απ’ το κεντρικό στενό της Χώρας, δεν θα μείνει ορφανός, μια και την αλεγρία του θα κρατήσει ζωντανή το νέο εστιατόριο που ετοιμάζεται από τον Ρενάτο Μεκόλι – όνομα που θα ξυπνήσει νόστιμες αναμνήσεις σε πολλούς, από τα χρόνια που είχε περάσει πλάι στον Θανάση Βασίλαινα, στα πειραιώτικη φάση του ιστορικού εστιατορίου.

Kalokeri Antiparos
To "Kalokeri" της Βάνας Βρεττού μια από τις καλοφαγικές σταθερές του νησιού

Προσθέστε σ’ αυτά τα τρία νέα πόστα, παλιές αγάπες του νησιού, όπως οι ελληνικές γεύσεις με αιγαιοπελαγίτικο πρόσημο που υπογράφει η Βάνα Βρεττού στο "Kalokeri", η farm-to-table φιλοσοφία που σερβίρει σε ονειρικό boho σκηνικό το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "The Roosters", τον μεσογειακό μοντερνισμό του οινοφιλικού "Sapou", ή τις pinsas-πριν-γίνουν-cool του local favorite "Lolo’s", κι έχετε μια εικόνα του πώς το νησί-ορισμός του bourgeois-bohème μεταμορφώνεται ξαφνικά σε έναν ολοκληρωμένο γαστρονομικό προορισμό αξιώσεων.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Μια νέα εποχή ευεξίας στο Divani Athens Spa & Thalasso Center

Ένα από τα κορυφαία wellness retreats της Ευρώπης, υποδέχεται τη νέα σεζόν με ανανεωμένες θεραπείες, ομαδικά προγράμματα και εμπειρίες ευεξίας που επαναπροσδιορίζουν την πολυτέλεια και τη φροντίδα του σώματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/10/2025

Έξι ​πανέμορφα χωριά, έξι αφορμές για να εξερευνήσουμε το Πήλιο

Το Πήλιο τα έχει όλα: ορεινά χωριά με πλατάνια, πανέμορφους ξενώνες, μονοπάτια, σπετσοφάγια, τσίπουρα και χιονισμένες πλαγιές. Έξι χωριά, άπειρη μαγεία.

Τι είναι πάλι αυτή η 'ταξιδιωτική δυσμορφία';

Μήπως έχεις και εσύ travel dysmorphia και δεν το ξέρεις; Τι ακριβώς παίζει με το νέο δυσάρεστο συναίσθημα που προκύπτει από τα social media έχει όνομα και μάλλον σε αφορά.

Λάνγκε: Η Βουργουνδία της Ιταλίας που μυρίζει κρασί, τρούφες και σοκολάτα

Στη βορειοδυτική Ιταλία, εκεί που το κρασί κουβαλά ιστορίες αιώνων, απλώνεται η Λάνγκε. H χώρα του Nebbiolo που συμπυκνώνει την Ιταλία όπως την ονειρεύεσαι -αληθινή, γαλήνια, μεθυστική.

Συμπόσιο Aegean Cuisine Cyclades 2025 στην Σύρο: Όλα όσα αξίζει να δεις

Το τελικό πρόγραμμα του διημέρου των εκδηλώσεων για την αγροδιατροφή και τη νησιωτική ανθεκτικότητα, που θα διεξαχθεί στη Σύρο είναι γεμάτο εκπλήξεις.

The World's 50 Best Hotels: Η λίστα 51-100 για τα καλύτερα ξενοδοχεία του 2025

Η λίστα των The World’s 50 Best Hotels μεγαλώνει και παρουσιάζει για πρώτη φορά την κατάταξη 51–100.

Το ξενοδοχείο-προορισμός στη Τζιά που αποθεώνει το Condé Nast Traveler

Σε ένα από τα πιο αυθεντικά νησιά των Κυκλάδων, εκεί όπου το γαλάζιο συναντά τη διακριτική πολυτέλεια, ένα νέο resort καταφέρνει να βρεθεί στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής.