Ταλαντούχοι Έλληνες θαυματοποιοί στο "Ex Machina"

O Άνταμ Κοντοβάς υποδέχεται τον Πάρη Τζιμτζαλή, Senior Sous chef στο εμβληματικό "St John Bread and Wine" στο Λονδίνο, σ' ένα 4 hands pop-up με κρασιά της Ηλιάνας Καρίμαλη.

Άνταμ Κοντοβάς και Πάρης Τζιμτζαλής Άνταμ Κοντοβάς και Πάρης Τζιμτζαλής

To "Ex Machina" του Άνταμ Κοντοβά που εντυπωσίασε με το άνοιγμά του την αθηναϊκή σκηνή παρουσιάζει το πρώτο του γαστρονομικό pop up με ελληνικό χρώμα, στρέφοντας τα φώτα σε Έλληνες σεφ που έχουν χαράξει αξιοσημείωτη καριέρα στο εξωτερικό, αλλά το ταμπεραμέντο τους παραμένει "ανεξερεύνητο" στην Ελλάδα. Έχουν προγραμματιστεί τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις όπου οι βιρτουόζοι σεφ θα ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητα, και το πάθος τους. Τα κρασιά που θα συνοδεύουν αυτά τα δείπνα παράγονται νέες ταλαντούχες Ελληνίδες οινοποιούς. 

Το εναρκτήριο λάκτισμα θα γίνει την Πέμπτη 23 Μαίου με τον Πάρη Τζιμτζαλή, που είναι Senior Sous chef στο εμβληματικό "St John Bread and Wine" στο Λονδίνο το εστιατόριο παγκόσμιο πρότυπο της head to tail γαστρονομίας και του comfort food. Ο Πάρης μαγειρεύει στο "St John" από το 2017, έχοντας ξεκινήσει τη λονδρέζικη καριέρα του το 2013 στο "Kaspar’s" του θρυλικού Savoy hotel και το 2015 στο διάσημο "Roka". Τις σπεσιαλιτέ αυτού του σπέσιαλ 4 hands pop-up του Πάρη με τον Άνταμ, θα συνοδεύσουν τα κρασιά της Ηλιάνας Καρίμαλη από το ομώνυμο οινοποιείο στην Ικαρία, από τις τοπικές ποικιλίες Ρετενό, Κούντουρο (Μαντηλαριά), Φωκιανό, Μπεγλέρι και Ασύρτικο.

Το μενού κοστίζει 65 ευρώ/ατ και η συνοδεία με τα επιλεγμένα κρασιά 25.

Ex Machina

Σνακ

  • Φοκάτσια από προζύμι, πασκιτάν, βλήτα (σεφ Πάρης)
  • Καπνιστός ταραμάς και πατάτα (σέφ Πάρης)
  • Πίτα με ντομάτα, ταπιόκα, φέτα, κεράσια (σεφ Άνταμ)
  • Άγρια μανιτάρια, μαγιονέζα, άγριο σκόρδο, κουφοξυλιά (σεφ Άνταμ)

Ορεκτικά

  • Ελαφρά μαριναρισμένο χτένι, τρούφα, miso, αρωματικό τσάι (σεφ Άνταμ)
  • Γλυκάδια αρνίσια και φασολάκια (σεφ Πάρης)

Κυρίως

  • Λευκό ψάρι, ασπρομύτικα φασόλια, φινόκιο, σαφράν (σεφ Πάρης)
  • Πετεινός ολόκληρος, φιρίκ, βερίκοκο, καβούρι (σεφ Άνταμ)

Γλυκό

  • Πανακότα με ξινόγαλα και κεράσια (σεφ Άλεξ)

Ex Machina

Περισσότερες πληροφορίες

Ex Machina

Εμπεδοκλέους 34, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Alpino Cucina Italiana" μάς ταξιδεύει στην Πάρο

Αντλώντας έμπνευση από την αυθεντική ιταλική γαστρονομία, το νέο "Alpino Cucina Italiana" μόλις άνοιξε σε έναν εντυπωσιακό χώρο στη Νάουσα της Πάρου.

Σεϋχέλλες

Το εστιατορικό στέκι που έβαλε την πλατεία Αυδή στο χάρτη της εναλλακτικής Αθήνας, πριν από μία δεκαετία, έχει επανέλθει στον γαστρονομικό αφρό της πόλης χάρη στο μαγειρικό τρίο που ανέλαβε τις "Σεϋχέλλες", φροντίζοντας όχι απλώς να μην επανεφεύρει τίποτα, αλλά αντίθετα να τα κρατήσει όλα ίδια. Αλλάζοντάς τα, βέβαια.

Το εστιατόριο του Δαμαλά είναι "Raw Bata"

Άνοιξε το εστιατόριο του Χρόνη Δαμαλά που επιστρέφει δυναμικά με νέες ιδέες. Πολλή ελληνική γεύση, και μαγειρική βασισμένη στα καλούδια της αγοράς. Εντάξει θα έχει και λίγο, αλλιώτικο, σούσι.

Τι φέρνει η μόδα των degu: Tροφή για σκέψη και εκλεκτική γαστρονομική απόλαυση

Tasting menus, menu dégustation, μενού γευσιγνωσίας: όπως και αν αποκαλούνται απλώνονται ραγδαία στα καλά εστιατόρια, ως επισφράγισμα γαστρονομικής τέχνης και γευστικού status symbol.