Θεσσαλονίκη: Πού τρώμε πριν και μετά τις προβολές του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Το επιδραστικό κινηματογραφικό ραντεβού ετοιμάζεται για την 26 ετήσια διοργάνωσή του, κι εμείς σημειώνουμε στο χάρτη πόλης τα πιο νόστιμα σημεία, για να θα συναντηθούμε για το πριν και μετά των προβολών του.

Θεσσαλονίκη τα καλύτερα εστιατόρια

Συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες και φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας θα ξεδιπλωθούν στις οθόνες του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (7 - 17 Μαρ), όμως η κινηματογραφική εμπειρία δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς το πριν και το μετά της: τις συναντήσεις, τις συζητήσεις και τις αναλύσεις, γύρω απ’ τα καλύτερα τραπέζια της Θεσσαλονίκης. Βρείτε τα εδώ συγκεντρωμένα και νοικοκυρεμένα.

Τα καινούρια σουξέ

Cevicheria Θεσσαλονίκη
Η "Cevicheria" φέρνει μια φέτα από Τόκιο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Μια ιαπωνική στοά με neon ταμπέλες, anime αφίσες και χάρτινες ομπρέλες με ιδεογράμματα έχει εμφανιστεί εδώ και λίγο καιρό στην πόλη, με τη "Cevicheria" (Κατούνη 28, 2310539292) να φέρνει μια φέτα από Τόκιο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, και τη Nikkei κουζίνα στον ουρανίσκο της. Σεβίτσε, τιραντίτο, σούσι, αλλά και gyozas, anticuchos και περουβιάνικες παέγιες μιξάρουν τις γεύσεις τους με εξαιρετικά cocktails που υπογράφει η ομάδα του "Apallou" και ειδικότερα ο Δημήτρης Καϊταλίδης, εκ των πλέον ταλαντούχων barmen της γενιάς του.

Ο ίδιος βρίσκεται πίσω και από το σουξέ των "Dos Margaritas" (Αιμίλιου Ριάδη 5, 2310831832), που έκαναν hot την περιοχή των ομπρελών χάρη σε συνταγή που συνοψίζεται σε δύο λέξεις –pizza & cocktails– αλλά κρύβει πολλές περισσότερες από πίσω: η pizza, κατ’ αρχήν, γίνεται με ζύμη από φυσικό προζύμι αργής ωρίμανσης ψημένη σε πέτρα, με τον Κρίτωνα Παπαδόπουλο να επιμελείται τα υψηλής ποιότητας toppings, ενώ η λίστα των signature cocktails έχει zero waste αποτύπωμα και food pairing λογική.

Mazu Θεσσαλονίκη
Όλοι οι προβολείς της παραλιακής είναι στραμμένοι φέτος στο "Mazu"

Στην πάντα ζωηρή πιάτσα της παραλίας, πάλι, οι προβολείς στρέφονται φέτος στο "Mazu" (Λεωφ. Νίκης 7, 2311218046). Παίρνοντας το όνομά του από τη θεά-προστάτιδα των ταξιδιωτών και φύλακα των υδάτων, το πιο πρόσφατο απόκτημα της Θεσσαλονίκης στην bar-restaurant σκηνή, συνθέτει ένα σκηνικό αίγλης, όπου κομψότητα και πολυτέλεια ισορροπούν με τη νεανική ενέργεια, με νόστιμα signature cocktails να ανοίγουν την όρεξη για τις μεσογειακές γεύσεις που προετοιμάζει η κουζίνα.

Διαβάστε Επίσης

Τα κοντινά αγαπημένα

Μανώλης Παπουτσάκης
Κορυφαίο εστιατόριο κρητικής κουζίνας το "Χαρούπι" του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη

Μια ανάσα από την προβλήτα του φεστιβάλ, κορυφαίο εστιατόριο κρητικής κουζίνας στην Ελλάδα παραμένει το "Χαρούπι" (Δόξης 4, 6988526262) του πολυβραβευμένου σεφ – ιδιοκτήτη Μανώλη Παπουτσάκη. Ο χώρος έχει ανανεωθεί και οι γεύσεις αναβαθμιστεί, με τις μοντέρνες τεχνικές του σεφ να αναδεικνύουν την ορμή του κρητικού γευστικού ιδιώματος με ξεχωριστή ακρίβεια, μέσα από πιάτα όπως η κρεατότουρτα με αφρό από αβγολέμονο, ή το τσιγαριαστό αρνάκι με κοφτό μακαρονάκι σούζουμο.

Ακριβώς απέναντι, το "Trizoni Exclusive" (Δόξης 1, 2310542533) συγκεντρώνει σπουδαίες ψαριές για μαστόρικα ψησίματα και τηγάνια, αλλά και μαγειρέματα όπως μπιάνκο ή φρικασέ στον "αγιορείτικο ταβά”, ή head to tail εμπειρίες.

Ανεβαίνοντας προς τη γειτονιά της Βαλαωρίτου, το "Linaire" (Βασιλέως Ηρακλείου 7, 2310555233) διανύει φέτος το δεύτερο χειμώνα του ως το μπουτίκ μπιστρό των Άνω Λαδάδικων, με γαλλικές βάσεις και ταξιδιωτικές αγάπες να συναντιούνται στην κουζίνα του Νεοζηλανδού σεφ – πατρόν David Buchanan - highlight του μενού η πάπια κονφί, που κάνει τακτικά guest ως πιάτο ημέρας.

new hero poster
Λεβαντίνικες αναφορές με ευρωπαϊκές επιρροές και άκρως θεσσαλονικιώτικες αγάπες στο "Πόστερ"

Λίγα βήματα πιο πέρα, πλάι στο Ισμαήλ Πασά Χάνι των αρχών του 1900, που μετέτρεψε σε μητροπολιτικής αισθητικής πολυχώρο η ομάδα του Beetroot Design Group, το "Πόστερ" (Συγγρού 6, 2310547384) σερβίρει στο πιάτο τη sui generis, πολυπολιτισμική γευστική ταυτότητα του Βασίλη Χαμάμ. Ο Ελληνοπαλαιστίνιος σεφ, που έχει επιστρέψει στην πόλη μετά από χρόνια εμπειρίας σε καλές κουζίνες του Λονδίνου, μιξάρει λεβαντίνικες αναφορές με ευρωπαϊκές επιρροές και άκρως θεσσαλονικιώτικες αγάπες σε πιάτα όπως η μοσχαρίσια γλώσσα με ρώσικη σαλάτα σχάρας, αλλά και το "παλαιστινιακό" κοτόπουλο, με σουμάκ, πίκλα κρεμμυδιού και γιαούρτι, σε λεπτή χειροποίητη λιβανέζικη πίτα.

Διαβάστε Επίσης

Νοστιμιά στο χέρι

thess bao
Το Bao με Japanese γύρο κοτόπουλο είναι φαβορί στο "Thess Bao"

Μια απ’ τις πιο fun νέες ιδέες της σεζόν είναι αυτή του "Delifish by Trizoni" (Ερμού 24, 2310265032), όπου η ομάδα του "Trizoni Exclusive" παίρνει τη στιβαρή της τεχνογνωσία στο εξαιρετικό ψάρι και τη μεταμορφώνει σε λιχούδικες και fun προτάσεις χεράτης καλοφαγίας, όπως το τυλιχτό με γύρο τόνου ή η πίτα με σουβλάκι ξιφία και τζατζίκι. Σταθερή αγάπη είναι τα πάντα ευρηματικά baos του "Thess Bao" (Καλαποθάκη 3, 2310235225 / Λώρη Μαργαρίτη 11, 2310235226), γαστρονομικό τέκνο καραντίνας του πολυβραβευμένου σεφ Δημήτρη Παμπόρη και της ομάδας του, που έχει γίνει πλέον κλασικό λιχούδικο pit stop με ιδέες όπως το bao με japanese style γύρο κοτόπουλο, ενώ η "Pizza Poseli" (Βηλαρά 2, 2314019687) εξακολουθεί να φέρνει αέρα Νάπολης στην πόλη με αέρινα pizza slices, αλλά και φρέσκια pasta.

Τα κοσμικά

Όλυμπος Νάουσα Θεσσαλονίκη
Στα καλύτερά του φέτος το ατμοσφαιρικό "'Όλυμπος - Νάουσα"

Στα καλύτερά του βρίσκεται φέτος το "Όλυμπος Νάουσα" (ΒΕΚ 2023 / ξεν. "ON Residence", Λεωφ. Νίκης 5, 2310275715), με την ατμοσφαιρική αρ νουβό σάλα του και τη θέα στο Θερμαϊκό να αποπνέουν αύρα κινηματογραφική, και τον σεφ Δημήτρη Τασιούλα να σπάει το καλούπι που ήρθε αγκαζέ με το ιστορικό όνομα του εστιατορίου, δίνοντας ανανεωτικό στίγμα μέσα από πιάτα βαθιάς νοστιμιάς, όπως οι μαρουλοντολμάδες θαλασσινών σε γαλάκτωμα αχινού ή το ελληνικό αρνάκι με σάλτσες παντζαριού και κρεμμυδιού, κεφίρ, και τραγανές πατάτες ντοφινουάζ.

Ανεβασμένο είναι και το "Moldee" (Top Notch 2023 / Προξένου Κορομηλά & Μητροπολίτου Ιωσήφ 8, 2310286000), η σημαντικότερη άφιξη της προηγούμενης χρονιάς, που εδραιώνεται πια ως φάρος της haute cuisine στην πόλη, χάρη στην εμπειρία και ικανότητα των σεφ Βασίλη Μουρατίδη και Σοφοκλή Μαραγκουδάκη να αρθρώσουν πρωτοποριακή και εύληπτη μαγειρική πρόταση, μέσα από συνδυασμούς όπως η αναθεωρητική εκδοχή του φρικασέ, με πεσκανδρίτσα, κρέμα σέλινο, μύδια, λαχανάκια Βρυξελλών και σάλτσα βουτύρου με άνηθο.

Για ατμοσφαιρικό σκηνικό με μια πρέζα από fun dining προσφέρεται το "Zendaya" (Προξένου Κορομηλά 4, 6906099319), όπου μεγάλα αναγεννησιακά frescoes στους τοίχους να δίνουν το στίγμα της εστέτ αισθητικής και η κουζίνα κινείται σε μοτίβα κοσμοπολίτικου fusion με έμφαση στο εκλεκτό κρέας σε αναπάντεχες εκδοχές.

Iberico Θεσσαλονίκη
Αφιερωμένο στην κρεατοφαγία το "Iberico"

Κρεατοφαγικό είναι το τέμπο και στο "Iberico" (Νικ. Μάντζαρου 18,  2310532800), στην ανερχόμενη δυτική πλευρά της πόλης, όπου οι premium κοπές μόσχου μοιράζονται την κεντρική σκηνή με comfort κρεατομαγειρέματα, αλλά και λιχούδικα πιάτα σαν τις αφράτες κρεατότουρτες από τον ξυλόφουρνο.

Ένα από τα πιο πληθωρικά πιάτα κρέατος που θα φάτε στην πόλη, βέβαια, είναι το tournedos Rossini του "Clochard" (Κομνηνών 10 & Μητροπόλεως, 2310239805), το ιστορικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, που εδώ και μερικά χρόνια ζει τη δεύτερη νιότη του έχοντας απλώσει την εστιατορικό του αρχοντιά σε νέο χώρο, με τον σεφ Σωτήρη Ματζαράκη να υπογράφει ελληνόστροφη κουζίνα γαλλικών επιρροών, γαλαντόμα σε εντάσεις και κομψή στην comfort στρογγυλάδα της.

Grada Nuevo
Σημείο αναφοράς για την αστική κομψότητα της πόλης το "Grada Nuevo"

Ιστορικός τίτλος της πόλης και σημείο αναφοράς για την αστική της κομψότητα παραμένει φυσικά το "Grada Nuevo" (Top Notch & BEK 2023 / Καλαποθάκη 14, 2310271074), στο οποίο ο μπον βιβέρ Απόστολος Ρήγας ξεδιπλώνει το εστιατορικό του όραμα, με κορυφαία ιωδιούχα ευρήματα να γίνονται καμβάς όπου η υψηλή ψαροφαγική φινέτσα αναμιγνύεται με τις ελληνικές μνήμες.

Σε θαλασσινό μοτίβο θα σας κρατήσει και το "Marea Sea Spirit" (BEK 2023 / Μαργαρίτη Λόρη & Στρατηγού Καλλάρη, 2310257696), με τη λαμπερή σάλα και το κλασάτο καθιστικό στον πεζόδρομο να αποτελούν ένα ακόμη εκλεκτό δείγμα του μοντέρνου γευστικού προσώπου της πόλης.

Διαβάστε Επίσης

Σαλονικιώτικη μπιστρονομία

ΣυνΤροφή Θεσσαλονίκη
Στόφα και μαντέμι πρωταγωνιστούν στην "+Τροφή"

Πρώτος διδάξας της bistronomy νοοτροπίας στην οποία κινείται πια μεγάλο κομμάτι της πόλης, ο Γιάννης Λουκάκης με τη "Μούργα" (BEK 2023 / Χριστοπούλου 12, 2310268826) του, που παραμένει αρχηγείο των δημιουργικών του αυτοσχεδιασμών. Στην επιβλητική σάλα που εκπέμπει μοναστηριακά vibes, καταφθάνουν καθημερινά εκλεκτές πρώτες ύλες, η φρεσκάδα των οποίων αναδεικνύεται με μετρημένη παρεμβατικότητα και μεγάλη αγάπη για τις εντάσεις που προσφέρουν τα βιολογικά κηπευτικά και μυρδικά.

Αντίστοιχη λογική ακολουθεί και η "+Τροφή" (BEK 2023 / Δόξης 4, 2310540260), το πιο πρόσφατο πνευματικό τέκνο του σεφ, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά η στόφα και το μαντέμι, ενώ τα θαλασσινά καλούδια συντροφεύονται από ρουστίκ κρεατομαγειρέματα όπως η γίδα που σερβίρεται ταλιάτα, ή η προβατίνα που σιγομαγειρεύεται με τραχανά.

Νέος πρεσβευτής της μπιστρονομίας έχει αναδειχθεί ο Γιώργος Ζαννάκης στην "Ηλιόπετρα" (Αισχύλου 5, 2314055553), όπου με μετρημένα τραπέζια γύρω από την ανοιχτή κουζίνα και ιδιοσυγκρασιακό soundtrack στα ηχεία, το γευστικό mix n match εκφράζεται μέσα από πιάτα όπως το φιλέτο μπαρμπουνιού με χούμους και τηγανητούς ασκολύμπρους.

Μπιστρό λογική με βαθιά ελληνικότητα στο "Μαιτρ & Μαργαρίτα"

Την cuisine de saison σε κάθε της πτυχή υπηρετούν οι άνθρωποι πίσω από το "Μαιτρ & Μαργαρίτα" (Φράγκων 3 & Στρατηγού Σφέτσου, 2314007586), συγκεντρώνοντας εκλεκτά τοπικά υλικά απ’ όλη την Ελλάδα, για πιάτα όπως το αλμυρό θρακιώτικο 'σαραγλί' με μοσχαρίσιο κιμά και γραβιέρα Κάσου, ή οι  μακαρούνες με σάλτσα μπουγιαμπέσα, με την κάβα να σιγοντάρει συστήνοντας στην πόλη μεγάλα κρασιά μικρών οινοποιών.

Στα κοσμαγάπητα "10 Τραπέζια" (ΒΕΚ ’23 / Στρατηγού Καλάρη 4, 2310251010) ο Μανώλης Παπουτσάκης και η συνιδιοκτήτρια και σεφ Πασχαλίνα Καμτσίκη παρουσιάζουν μια ελεύθερη αναδόμηση της έννοιας του ελληνικού μεζέ, μέσα από ντελικάτες δημιουργίες σαν το deep fried ορτύκι με κρέμα καπνιστού δαμάσκηνου, ή την οφτή μελιτζάνα με κάρι και καρύδι.

Καφενείο στου Μήτσου Θεσσαλονίκη
Καφενείο στου Μήτσου Θεσσαλονίκη
Underground αγαπημένο της πόλης παραμένει το γαστροκαφενείο "Στου Μήτσου"

Ένα από τα underground αγαπημένα της πόλης, το γαστροκαφενειο "Στου Μήτσου" (Βλάλη 11, 2315515504) το πρωί σερβίρει ελληνικό καφέ με γιαγιαδίστικα χειροποίητα γλυκά του κουταλιού με γιαγιαδίστικη χάρη, ενώ το βράδι απλώνει τα τραπεζάκια του στην αγορά Καπάνι και στην όμορφα στημένη νεοπαραδοσιακή σάλα στο χώρο παρακείμενου παλιού φούρνου του 19ου αιώνα, με τις μαγείρισσες της ανοιχτής κουζίνας γεμίζουν το χώρο μοσχοβολιές από καλούδια που ετοιμάζονται αποκλειστικά στη μασίνα (ξυλόσομπα με φούρνο) και τον χτιστό ξυλόφουρνο, όπως τα συκωτάκια πουλερικών στο μαντέμι ή το αρνάκι απ’ τον ξυλόφουρνο.

Διαβάστε Επίσης

Αξίζουν το ταξί

Salonica Restaurant & Bar
Πιάτα προικισμένα με βαθιά νοστιμιά σερβίρει ο Σωτήρης Ευαγγέλου στο "Salonika"

Σταθερό ραντεβού με τη φινετσάτη πλευρά της ελληνικής γεύσης παραμένει η ντιζαϊνάτη σάλα του πολυβραβευμένου "Salonika Restaurant & Bar" (1 Χρυσός Σκούφος & BEK ’23 / Μ. Αλεξάνδρου 2, 2310897197) στο εμβληματικό "Macedonia Palace", με τον σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου να ηγείται της κουζίνας και να υπογράφει πιάτα προικισμένα με βαθιά νοστιμιά, όπου η σύγχρονη μαγειρική αντίληψη βρίσκεται σε ευθεία συνομιλία με τις γευστικές μας μνήμες.

Στο επίσης βραβευμένο "Μανιτάρι" (ΒΕΚ ’22 / Θ. Σοφούλη 57, Καλαμαριά, 2310415289), ο σεφ Δημήτρης Παμπόρης συνεχίζει τη διαδρομή του στην comfort πλευρά της ελληνικής δημιουργικότητας, με βάση τις εκλεκτές πρώτες ύλες που συγκεντρώνει ο ανήσυχος ιδιοκτήτης Γιάννης Ζιάγκας, για παιχνιδιάρικα πιάτα όπως οι κροκέτες από παλαιωµένη γραβιέρα µε παντζάρια και κρέµα πορτοκάλι, ή τα τραγανά dumplings με κοκκινιστή ουρά μόσχου, καπνιστή mousse τζατζίκι και πίκλες κρεμμυδιού.

Marrone
© Ισαάκ Βαβούρας
Στην κοσμοπολίτικη πλευρά του comfort κινείται η ηλιόλουστη σάλα του "Marrone"

Στην κοσμοπολίτικη πλευρά του comfort κινείται και το γειτονικό το "Marrone" (Θεμιστοκλή Σοφούλη 111, Καλαμαριά, 2310419179), με τον Κωνσταντίνο Σλαμπάκη επί κεφαλής της κουζίνας να υποδέχεται ψάρια και θαλασσινά που γίνονται βάση για ορεκτικά σεβίτσε και ταρτάρ, αλλά και μαστόρικα ψησίματα, ενώ δίπλα τους πλασάρονται κομψά μαγειρέματα όπως ο τραχανάς με μάγουλα μόσχου.

Σε κρεατοφαγικό τερέν κινείται η "Νέα Διαγώνιος" (Θεμιστοκλή Σοφούλη 64Α, Καλαμαριά, 2310029085), με τη σάλα να χαζεύει το γαλάζιο του Θερμαϊκού, και το τραπέζι να υποδέχεται πιάτα όπως η σταβλίσια μπριζόλα που μαρινάρεται σε κρητικό πετιμέζι για 24 ώρες, αλλά και κλασικά φαβορί όπως τα αφράτα σουτζουκάκια σχάρας, ή ο φρέσκος χειροποίητος γύρος.

Γλυκάνισος
Σπουδαίες ψαριές συγκεντρώνει στην κουζίνα του ο "Γλυκάνισος"

Ταυτισμένος με τη social ψαροφαγία της Θεσσαλονίκης, ο "Γλυκάνισος" (Μεγ. Αλεξάνδρου 46, Πυλαία, 2310302882) παραμένει μαγαζί πρώτης γραμμής στη μοντέρνα θαλασσοφαγία που κρατά δεσμούς με την παράδοση της περιοχής, συγκεντρώνοντας εκλεκτή πρώτη ύλη από καΐκια της Χαλκιδικής για πειραγμένους ψαρομεζέδες, θαλασσινές μακαρονάδες, άριστα ψησίματα, αλλά και κλασικά μαγειρευτά βαθιάς νοστιμιάς.

Τα 80 χρόνια ιστορίας έχει συμπληρώσει το "Μαΐάμι" (Θέτιδος 18, Καλαμαριά, 2310447996), αλλά δεν του φαίνεται ούτε από την ανανεωμένη σάλα, ούτε από το μενού που μπολιάζει παραδοσιακές συνταγές με comfort δημιουργικότητα, για να φέρει στο τραπέζι τη θαλασσινή ταυτότητα του μαγαζιού.

Τη sui generis ταυτότητά της διατηρεί και η "Παλιά Αθήνα" (Ίμβρου 24, Τούμπα, 2310912292), με τον Μανώλη Γεωργακάκη να συνεχίζει να μαζεύει αρειμανίως εκλεκτά κρασιά απ’ όλη την Ευρώπη, ενώ η κουζίνα ετοιμάζει εξαιρετικά σουτζουκάκια, πλάι σε άριστα ψημένες σπαλομπριζόλες κι αργεντίνικα ribeye, μελωμένα οσομπούκο και κοκορέτσι φούρνου.

Στη φινετσάτη πλευρά των ελληνικών γεύσεων εστιάζει ο σεφ Απόστολος Αλτάνης, αναδεικνύοντας την αβρότητα της παράδοσης μέσα από μοντέρνες αναδιατυπώσεις στο "Ambrosia" (ξεν. "Hyatt Regency Thessaloniki", 13ο χλμ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Περαίας, 2310401418), ενώ το "Onora" (Παπαδόπουλου 17, Πανόραμα, 2310341800) του σεφ Γιάννη Κιόρογλου είναι ένας ακόμη λόγος να κοιτάξουμε προς τα ανατολικά, με το concept σοφιστικέ μεζεδοπωλείου να περιστρέφεται γύρω από την ανοιχτή φωτιά και την εντυπωσιακή ψησταριά.

Σουτζουκάκια με ιστορία

Απαράλλαχτα εδώ και δεκαετίες τα σουτζουκάκια στη "Διαγώνιο"

Δυο ultra κλασικά στέκια – θεματοφύλακες της παράδοσης της Θεσσαλονίκης στο ψητό σουτζουκάκι, δυο βήματα το ένα απ’ το άλλο, η "Διαγώνιος" (Πλ. Φαναριωτών 2, 2310260958) και η "Διάβαση" (Π. Μελά 13, 2310220596) κρατούν ζεστή στη θράκα τους τη γαστρονομική κληρονομιά της πόλης, δικαιολογώντας τη σταθερή τους θέση στις μερακλήδικες συνήθειες κατοίκων και επισκεπτών επί κοντά μισόν αιώνα. Αφράτα και ζουμέρα μέσα, τραγανά απ’ έξω, πεντανόστιμα απ’ όπου κι αν τα πιάσεις, τα σουτζουκάκια τους είναι εθιστικά. Έτερος πόλος, στην άλλη πλευρά του κέντρου, τα "Βομβίδια" (Βασιλέως Ηρακλείου 35, 231 028 1939) είναι μεν νεότερα, όμως έχουν εδραιωθεί ως ραντεβού με τη θεσσαλονικιώτικη λιχουδιά, με τη ζωηρή ατμόσφαιρα που αγκαλιάζει όλες τις φυλές του κέντρου να προσθέτει μια έξτρα πρέζα νοστιμιάς στα λαχταριστά κρεατοβομβίδια.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Δείτε όλα τα νέα και ανταποκρίσεις από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ εδώ 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.