'Delta' x 'Line': Υψηλή γαστρονομία και fine drinking σε άψογο συντονισμό

Όταν ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου ενώνει τις δυνάμεις του με ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι μοναδικά ιντριγκαδόρικο.

'Delta' x 'Line': Fine dining, finest drinking

Από την μία, το 'Delta': Tο δημοφιλές εστιατόριο στο ΚΠΙΣΝ που σηματοδότησε μια νέα εποχή στο ελληνικό fine dining, φιλοδοξώντας να προσελκύσει γκουρμέ επισκέπτες απ’ όλη την υφήλιο - κάτι που ήδη πραγματοποιεί. Από την άλλη το 'Line Athens': Ένα από τα καλύτερα μπαρ του πλανήτη (νο.12 της λίστας των The World’s 50 Best Bars 2023) και ένα θαρραλέο project των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου. 
Οι δύο υπερδυνάμεις της αθηναϊκής εστίασης πορεύονται μαζί εδώ και λίγο καιρό, καθώς η ομάδα του 'Line Athens' έχει πάρει επ’ ώμου το κομμάτι του μπαρ στο βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και 2 αστέρια Michelin (συν το πράσινο άστρο του κόκκινου οδηγού) 'Delta'.

DELTA DINING ROOM
©Nikos Paliopoulos Pictures

Το Line αναλαμβάνει το μπαρ του Delta

Τα αποτελέσματα της περιβόητης συνέργειας γίνονται ήδη ορατά, μέσα από το πρωτοποριακό νέο pairing που προσφέρεται, σε ένα πάντρεμα πέντε main courses με ισάριθμα drinks. Στα τελευταία, χρησιμοποιείται αρκετά κρασί που παράγεται από φρούτα, τα οποία έχουν υποστεί μια συγκεκριμένη διαδικασία 'οινοποίησης' - πρόκειται για την trademark διαδικασία που υλοποιεί η ομάδα του 'Line', με απόλυτο focus στη βιωσιμότητα και τη zero food waste λογική.

ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ ΦΕΣΚΟΣ
©Nikos Paliopoulos Pictures

"Δε συμβαίνει πολύ συχνά να συνεργάζεται ένα τόσο σημαντικό μπαρ με ένα εστιατόριο αυτού του βεληνεκούς, οπότε ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι ακριβώς σημαίνει για όλους εμάς αυτή η κίνηση" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπαζαχαρίας, προτού παραδώσει τη σκυτάλη στον Βασίλη Κυρίτση. 

Ο συνιδρυτής του "Line" και ένας εκ των πιο επιδραστικών ανθρώπων στο σύμπαν του ελληνικού -και ακόμη πιο μακριά από αυτό- bartending τονίζει πως "πια είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε σε όλους όσα προετοιμάζαμε για αρκετές εβδομάδες. Έχουμε κοινούς στόχους, κοινά στοιχεία και κοινές φιλοσοφίες σε όλες τις φάσεις της δημιουργικής διαδικασίας με την ομάδα του Delta". 

'Delta' x 'Line': Fine dining, finest drinking 2

"Τα παιδιά του Delta μας άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες της κουζίνας τους και μας έδωσαν πλήρη ελευθερία. Κάθε project που μπορεί να μας δώσει γνώση, μας εξιτάρει σαν ομάδα και αυτό ακριβώς συνέβη και εδώ. Όλα τα υλικά που υπάρχουν εδώ μπορούν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία μιας εμπειρίας. Θέλουμε να ξεφύγουμε από τη λογική του κλασικού pairing, που προκύπτει από τις αρχές και τις γνώσεις των δύο ομάδων, αυτής του Delta και εκείνης του Line" συμπληρώνει ο Βασίλης Κυρίτσης.

'Delta' x 'Line': Fine dining, finest drinking 3

Πώς μεταφράζονται επί του πρακτέου όλα αυτά; Μέσα από μία διεργασία που στοχεύει σε νέες γαστρονομικές κορυφές, πιάτα και ποτά συμβαδίζουν σε combos απίστευτης δημιουργικότητας, ξεκλειδώνοντας καινούριες πίστες απόλαυσης. Συνδυασμοί όπως αυτός του μπακαλιάρου-χτένι (με καπνιστά μύδια, λεμονοθύμαρο και μία μεταξένια σος θαλασσινών) με το Ramos Fizz με τσίπουρο O/Purist, σόδα γιαουρτιού και καρύδα ή εκείνος του παλαιωμένου μήλου (γεμιστό με μοσχάρι) με το Rob Roy με koji πυροδοτούν καινοφανείς τρόπους ενεργοποίησης των σιελογόνων αδένων, δίνοντας παράλληλα τροφή για σκέψη.

'Delta' x 'Line': Fine dining, finest drinking 1

'Delta' x 'Line': Fine dining, finest drinking 4

Τα προαναφερθέντα επιτυγχάνονται κρατώντας τις ισορροπίες ανάμεσα στη δέσμευση στο sustainability όσο και την προσήλωση στην εμβάθυνση της γεύσης. Κάποιες από τις βασικότερες των βασικών αρχών για τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές δηλαδή.

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Delta Restaurant

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, (5ος όροφος κτίριο Εθνικής Λυρικής Σκηνής),
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.