The World’s 50 Best Bars: Αυτά είναι τα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2023

Το 'Sips' της Βαρκελώνης στο νο.1. Τα αθηναϊκά 'Line', 'Baba Au Rum' και 'The Clumsies' ξανά ανάμεσα στους κορυφαίους.

Τα World’s 50 Best Bars 2023_To Sips

Ο πιο δημοφιλής θεσμός του κόσμου των μπαρ, The World’s 50 Best Bars, ανακοίνωσε την 50άδα των καλύτερων του πλανήτη για το 2023, σε μία εντυπωσιακή τελετή στη Σιγκαπούρη. Η ασιατική μητρόπολη ήταν είναι εκείνη που διαδέχθηκε τη Βαρκελώνη για την ανακοίνωση των βραβεύσεων, καθώς και για μία σειρά events που τράβηξαν το ενδιαφέρον του bar & spirits community. 

Το Sips στην κορυφή και οι αθηναϊκές σταθερές

Το απόγευμα της 17ης ημέρας του Οκτωβρίου στο Pasir Panjang Power Station -ένα εκπληκτικό industrial σημείο στις αποβάθρες της πόλης-κράτους στη νοτιοανατολική Ασία- έγινε γνωστό πως το είναι το κορυφαίο μπαρ του κόσμου για τη χρονιά που διανύουμε.

Στην κορυφή για φέτος βρέθηκε το 'Sips', το μπαρ πίσω από το οποίο βρίσκονται δύο από τα πιο δημιουργικά μυαλά του industry, o Simone Caporale και ο Marc Álvarez. Ο περσινός νικητής, το 'Paradiso' της Βαρκελώνης βρέθηκε στην 4η θέση. Η πρώτη πεντάδα συμπληρώθηκε από τα 'Double Chicken Please', 'Handshake Speakeasy' και 'Connaught Bar'.

Το μπαρ Sips στη Βαρκελώνη 2

Το μπαρ Sips στη Βαρκελώνη 1

Προφανώς, τα The World’s 50 Best Bars έχουν πάντοτε ελληνικό ενδιαφέρον. Φέτος, το 'Line', στη δεύτερη χρονιά της λειτουργίας του ανέβηκε στη θέση 12 από το νο.31 της προηγούμενης χρονιάς. Οι σταθερές αξίες 'The Clumsies' (νο.19 πέρυσι) και 'Baba Au Rum' (νο.20 την περασμένη χρονιά) κατέλαβαν τις θέσεις 47 και 25 αντίστοιχα. 

Το Line Athens στα Κάτω Πετράλωνα 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ του The Clumsies, worlds 50 best bars 2022

Το Baba Au Rum

Αξίζει να αναφερθεί πως το 'The Clumsies' τιμήθηκε και με το ειδικό βραβείο Legend of the List Award 2023 ενώ το 'Line' βραβεύτηκε και ως Best New Opening για το 2023. Υπενθυμίζουμε πως λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε δημοσιευτεί η λίστα 51-100 του σημαντικού θεσμού, στον οποίο υπάρχει για 3η σερί χρονιά το 'Barro Negro' και συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά το 'The Bar In Front Of The Bar'.

Η λίστα του 2023 περιλαμβάνει μπαρ από 28 πόλεις με 11 νέες συμμετοχές από Μπανγκόγκ, Βερολίνο, Ντουμπάι, Λονδίνο, Μελβούρνη, Νέα Ορλεάνη, Παρίσι, Ρώμη, Σεούλ, Σιγκαπούρη και Στοκχόλμη. Αναλυτικά τα The World’s 50 Best Bars 2023 εδώ και τα ειδικά βραβεία εδώ.

Η λίστα των The World’s 50 Best Bars 2023 προέκυψε, όπως πάντα, μετά από ανώνυμη ψηφοφορία, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 650 bartenders, consultants, δημοσιογράφοι και cocktail specialists από κάθε σημείο της Γης.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Baba Au Rum

Κλειτίου 6, κέντρο
  • Bars

Clumsies (The)

Πραξιτέλους 30, κέντρο
  • Bars

Line Athens

Αγαθοδαίμονος 37, Kάτω Πετράλωνα
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.