Η Σταυριανή Ζερβακάκου μας καλεί για τροφοσυλλογή στη Μέσα Μάνη

Aspasia Σταυριανή Ζερβακάκου Μάνη Λεωνίδας Τούμπανος

Τη δεύτερη, χειμωνιάτικη ταυτότητα του "Aspasia", του εστιατορίου της στο Σταυρί της Μάνης, ετοιμάζεται να ξεδιπλώσει το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαρτίου η μανιάτισσα σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου, με τον πρώτο της περίπατος τροφυσυλλογής στα κρυφά μονοπάτια της πατρίδας της, για λίγους κι εκλεκτούς. Ανοιχτό για 9 συμμετέχοντες, το πρόγραμμα περιλαμβάνει περίπατο, χορτολόγισμα και μάζεμα όποιας λιχουδιάς έχει να προσφέρει η μανιάτικη γη, αφηγήσεις για την ιστορία του τόπου, κολατσιό σε κεντητά τραπεζομάντηλα, και χάζι στην αγριάδα του τόπου. Το βράδυ η παρέα θα μαζευτεί γύρω από το ατμοσφαιρικό τραπέζι του "Aspasia" για μυστικό δείπνο μέχρι αργά, κι η Κυριακή, μαζί με τον αποχαιρετισμό, θα περιλαμβάνει και τεμπέλικο, αργοπορημένο πρωινό.

Διαβάστε Επίσης

"Είναι σαν όνειρο για μένα", έλεγε η σεφ πριν από μερικούς μήνες, για τις τροφοπεζοπορίες της "Aspasia". "Τα μονοπάτια αυτά ήταν οι λεωφόροι της εποχής τους, που τις περπατούσαν οι γυναίκες φορτωμένες με τελάρα γεμάτα παλαμίδες στην πλάτη τους, από το Ταίναρο μέχρι τη Βάθεια και το Γερολιμένα, για να βγάλουν το βιός τους. Κι ότι η γαστρονομία της Μάνης είναι αυτή που είναι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο: επειδή οι γυναίκες εκείνες από τη γαλατόπιτα τρώγαν μόνο τις γωνίες, για να αφήσουν το πιο γλυκό κομμάτι στα παιδιά και τους άντρες. Πράγματα που με συγκλονίζουν, αλλά και πράγματα τα οποία θέλω να ξορκίσω".

Aspasia Τροφοσυλλογή

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.