"Ora by Ettore Botrini": Πρώτη γεύση από το εστιατόριο του Μποτρίνι στο "One&Only Aesthesis"

Στο κλασάτο εστιατόριο του διάσημου ξενοδοχειακού brand που μόλις κάνει τα πρώτα του βήματα, ο Μποτρίνι παίζει ελληνοιταλικά με λεπτομέρειες που δίνουν φινέτσα στο οικείο.

Έκτορας Μποτρίνι Ora

Με το που περνάω την πύλη του ολοκαίνουργιου διάσημου ξενοδοχειακού brand "One&Only Aesthesis" στα Αστέρια της Γλυφάδας και βλέποντας το κτίριό της εισόδου, νιώθω μια γλυκιά αίσθηση νοσταλγίας αρχιτεκτονικού μοντερνισμού, προσαρμοσμένου στο σήμερα. Παρόμοια αίσθηση αφήνει και  το εντυπωσιακό χαμηλό κεντρικό κτίριο με τις γραμμένες καμπύλες, τις οποίες "τρυπάνε" δυο φοίνικες. Και το wow εφέ γίνεται ακόμη πιο έντονο κατεβαίνοντας τη σκάλα, η οποία, ανάμεσα σε ρέοντα ύδατα και λιμνούλα, περικυκλώνεται από μια σχεδόν επιστημονικής φαντασίας καμπυλότητα και οδηγεί στην είσοδο του "Ora by Ettore Botrini".

Ora

Το βασικό εστιατόριο του ξενοδοχείου το έχει αναλάβει ο 'Έκτορας Μποτρίνι (με executive chef τον Frederic Le Gac και chef de cuisine τον Daniel Papatriantafillou) και το μεσογειακό μενού του πατάει στην Ελλάδα και την Ιταλία. Οι πελάτες είναι ακόμη λίγοι αυτή τη δοκιμαστική περίοδο του soft opening και έτσι όπως χαζεύω την υπέρκομψη καμπυλωτή και μακρόστενη σάλα του, σκέφτομαι ότι η Αθηναϊκή Ριβιέρα αποκτά όλο και περισσότερη λάμψη. Το "Ora by Ettore Botrini" σπάει και την παραμικρή υποψία μονοτονίας με τα πολλά του σεπαρέ σαν μικρές σκηνές για συνδαιτημόνες, τραπέζια που βλέπουν τη στιλάτη πισίνα με τους μαιάνδρους και πιο πριβέ γωνίες, όλα πάνω σ’ αυτό το πανέμορφο μωσαϊκό με τις μεγάλες, ασυνήθιστες, καφέ και ροζ μαρμάρινες ψηφίδες.

Ora

Η κουζίνα έχει γραμμένη την οικειότητα στο dna της, αλλά με λεπτομέρειες και δύναμη που την κάνουν να ξεχωρίζει από το αναμενόμενο. Το ημίπαστο λαβράκι μπουρδέτο είναι βουτυράτο, αιχμηρό και ορεκτικό μαζί. Ο ντολμάς με κιμά καραβίδας και φλούδα λεμονιού confit, γευστικότατος και comfort, με σάλτσα beurre blanc και μπισκ. Η σκορπίνα με σύβραση φινόκιο, ελιάς και ζωμού ψαριού πατάει σε Ελλάδα και Ιταλία. Από το μεσημεριανό μενού χειροκρότησα το ραφιναρισμένο πεϊνιρλί με τη δαντελένια ζύμη και αγκινάρα, γραβιέρα Τήνου και τρούφα. Το σοκολατένιο "Πιεμόντε – Αθηναϊκή Ριβιέρα" και φινετσάτο αχλάδι – αμυγδαλωτό στηρίζουν με χάρη την προσωπικότητα του μενού.

Ξεχωρίζουν:

Γαρίδες Κοιλάδος

Ora

Η φυσική ιωδιούχα γλύκα τους είναι ατού από χέρι και συμπληρώνεται πολύ ωραία από τη γεύση ώριμου μάνγκο και την πιπεράτη υγρασία τζίντζερ. Η μεγάλη μαγκιά, όμως, είναι η οπτική και γευστική διχρωμία μιας κομψής μπισκ, που κρύβει κάτω της τη φρουτώδη οξύτητα μιας gastrique βατόμουρου.

Τονοσαλάτα

Μοιάζει απλούστατη, η οικειότητά της έχει μια διαολεμένη νοστιμιά και ξεφεύγει από το προφανές. Ο τόνος Αλονήσου σιγομαγειρεύεται στο ελαιόλαδο και αποκτά γραμμένη γεύση και ωραία υφή. Κάθεται πάνω σε πράσινες και κόκκινες ντομάτες, ελιές και φρέσκο αυγοτάραχο του δίνουν ορεκτική πικράδα, και το ντρέσινγκ του έχει umami από νερό ντομάτας και premium ελαιόλαδο.

Battuta μοσχαριού

Ora

Ένα αλλιώτικο ταρτάρ: Ψιλοκομμένο τραγανό μοσχαρίσιο κρέας με γοητευτική γευστική καθαρότητα και υπαινικτική λεμονοθυμαράτη νοστιμιά, σκεπασμένο με μυρωδάτη τρούφα. Δίπλα του, μια λεμονάτη κρέμα πεκορίνο με πλούσια, πυκνή γεύση ως παρτενέρ αξιώσεων.

Περισσότερες πληροφορίες

Ora by Ettore Botrini

Λ. Ποσειδώνος Αστέρια Γλυφάδας (Ξεν. One&Only Aesthesis)
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.