"Ora by Ettore Botrini": Πρώτη γεύση από το εστιατόριο του Μποτρίνι στο "One&Only Aesthesis"

Στο κλασάτο εστιατόριο του διάσημου ξενοδοχειακού brand που μόλις κάνει τα πρώτα του βήματα, ο Μποτρίνι παίζει ελληνοιταλικά με λεπτομέρειες που δίνουν φινέτσα στο οικείο.

Έκτορας Μποτρίνι Ora

Με το που περνάω την πύλη του ολοκαίνουργιου διάσημου ξενοδοχειακού brand "One&Only Aesthesis" στα Αστέρια της Γλυφάδας και βλέποντας το κτίριό της εισόδου, νιώθω μια γλυκιά αίσθηση νοσταλγίας αρχιτεκτονικού μοντερνισμού, προσαρμοσμένου στο σήμερα. Παρόμοια αίσθηση αφήνει και  το εντυπωσιακό χαμηλό κεντρικό κτίριο με τις γραμμένες καμπύλες, τις οποίες "τρυπάνε" δυο φοίνικες. Και το wow εφέ γίνεται ακόμη πιο έντονο κατεβαίνοντας τη σκάλα, η οποία, ανάμεσα σε ρέοντα ύδατα και λιμνούλα, περικυκλώνεται από μια σχεδόν επιστημονικής φαντασίας καμπυλότητα και οδηγεί στην είσοδο του "Ora by Ettore Botrini".

Ora

Το βασικό εστιατόριο του ξενοδοχείου το έχει αναλάβει ο 'Έκτορας Μποτρίνι (με executive chef τον Frederic Le Gac και chef de cuisine τον Daniel Papatriantafillou) και το μεσογειακό μενού του πατάει στην Ελλάδα και την Ιταλία. Οι πελάτες είναι ακόμη λίγοι αυτή τη δοκιμαστική περίοδο του soft opening και έτσι όπως χαζεύω την υπέρκομψη καμπυλωτή και μακρόστενη σάλα του, σκέφτομαι ότι η Αθηναϊκή Ριβιέρα αποκτά όλο και περισσότερη λάμψη. Το "Ora by Ettore Botrini" σπάει και την παραμικρή υποψία μονοτονίας με τα πολλά του σεπαρέ σαν μικρές σκηνές για συνδαιτημόνες, τραπέζια που βλέπουν τη στιλάτη πισίνα με τους μαιάνδρους και πιο πριβέ γωνίες, όλα πάνω σ’ αυτό το πανέμορφο μωσαϊκό με τις μεγάλες, ασυνήθιστες, καφέ και ροζ μαρμάρινες ψηφίδες.

Ora

Η κουζίνα έχει γραμμένη την οικειότητα στο dna της, αλλά με λεπτομέρειες και δύναμη που την κάνουν να ξεχωρίζει από το αναμενόμενο. Το ημίπαστο λαβράκι μπουρδέτο είναι βουτυράτο, αιχμηρό και ορεκτικό μαζί. Ο ντολμάς με κιμά καραβίδας και φλούδα λεμονιού confit, γευστικότατος και comfort, με σάλτσα beurre blanc και μπισκ. Η σκορπίνα με σύβραση φινόκιο, ελιάς και ζωμού ψαριού πατάει σε Ελλάδα και Ιταλία. Από το μεσημεριανό μενού χειροκρότησα το ραφιναρισμένο πεϊνιρλί με τη δαντελένια ζύμη και αγκινάρα, γραβιέρα Τήνου και τρούφα. Το σοκολατένιο "Πιεμόντε – Αθηναϊκή Ριβιέρα" και φινετσάτο αχλάδι – αμυγδαλωτό στηρίζουν με χάρη την προσωπικότητα του μενού.

Ξεχωρίζουν:

Γαρίδες Κοιλάδος

Ora

Η φυσική ιωδιούχα γλύκα τους είναι ατού από χέρι και συμπληρώνεται πολύ ωραία από τη γεύση ώριμου μάνγκο και την πιπεράτη υγρασία τζίντζερ. Η μεγάλη μαγκιά, όμως, είναι η οπτική και γευστική διχρωμία μιας κομψής μπισκ, που κρύβει κάτω της τη φρουτώδη οξύτητα μιας gastrique βατόμουρου.

Τονοσαλάτα

Μοιάζει απλούστατη, η οικειότητά της έχει μια διαολεμένη νοστιμιά και ξεφεύγει από το προφανές. Ο τόνος Αλονήσου σιγομαγειρεύεται στο ελαιόλαδο και αποκτά γραμμένη γεύση και ωραία υφή. Κάθεται πάνω σε πράσινες και κόκκινες ντομάτες, ελιές και φρέσκο αυγοτάραχο του δίνουν ορεκτική πικράδα, και το ντρέσινγκ του έχει umami από νερό ντομάτας και premium ελαιόλαδο.

Battuta μοσχαριού

Ora

Ένα αλλιώτικο ταρτάρ: Ψιλοκομμένο τραγανό μοσχαρίσιο κρέας με γοητευτική γευστική καθαρότητα και υπαινικτική λεμονοθυμαράτη νοστιμιά, σκεπασμένο με μυρωδάτη τρούφα. Δίπλα του, μια λεμονάτη κρέμα πεκορίνο με πλούσια, πυκνή γεύση ως παρτενέρ αξιώσεων.

Περισσότερες πληροφορίες

Ora by Ettore Botrini

Λ. Ποσειδώνος Αστέρια Γλυφάδας (Ξεν. One & Only Aesthesis)
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η "Κληματαριά" είναι η ταβέρνα-σύμβολο της Ορεινής Αρκαδίας

Από το 1931 έως σήμερα, η "Κληματαριά" της οικογένειας Τζίφα συνεχίζει αδιάκοπα να γράφει ιστορία στη Βυτίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/12/2025

Στην πλατεία Προσκόπων, η κρητική κουζίνα συναντά την αγιορείτικη

Σε ένα σταθερό σημείο νοστιμιάς, εκεί όπου αντηχούσαν κάποτε οι φωνές του Μάνου Χατζιδάκι και της Φλέρυς Νταντωνάκη, το φαγητό εξακολουθεί να είναι αφορμή συνάντησης.

Μια βραδιά, μια συνεργασία, ένα μενού που δεν επαναλαμβάνεται "Side by Side" στο zohós

O Executive Chef του zohós Σάκης Βενέτης υποδέχεται τον guest chef Τάσο Στεφάτο σε μια κοινή δημιουργική στιγμή.

Το "Οινοπαντοπωλείο Χρυσομάλλης" προτείνει μοντέρνα μπιστρονομία στην καρδιά της Μεσσηνίας

Δέκα χρόνια μετά την αναγέννησή του από τον Παναγιώτη Χρυσομάλλη, το ιστορικό οινοπαντοπωλείο που ίδρυσε ο πατέρας του το 1958 παραμένει ένα από τα πιο ξεχωριστά γευστικά σημεία της Καλαμάτας.

"1600 Raki Ba Raki": Ρεθυμνιώτικη καλοφαγία σε μοντέρνο τέμπο

Στην καρδιά του Ρεθύμνου το "1600 Raki Ba Raki" φέρνει τη χαρά της κρητικής παρέας σε ένα σύγχρονο bistro.

"Άργ(η)ισσα": Στην αγκαλιά της Θεσσαλικής φύσης με άρωμα γιορτής

Σε ένα καταπράσινο τοπίο που ημερεύει την ψυχή, το ομώνυμο εστιατόριο και οι ιδιοκτήτες του Νάνσυ Τζάρτζα και Αστέριος Καρατζολίτης προσφέρουν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης και φιλοξενίας.

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.