Lunch break σε high end αθηναϊκά εστιατόρια

Πού και πώς τρώμε πια 'βραβευμένο' μεσημεριανό στην Αθήνα.

Για μεσημεριανό γεύμα σε βραβευμένα εστιατόρια της Αθήνας

Στο αλλοπρόσαλλο καθημερινό σύμπαν που ονομάζεται Αθήνα, το να πραγματοποιεί κανείς μεσημεριανό διάλειμμα είναι μία μίνι πολυτέλεια. Ξέρεις, εκείνες οι λίγες στιγμές που θα ξεκλέψεις, ευελπιστώντας πως θα τις μετατρέψεις σε μικρές εμπειρίες. Ειδικά αν οι στιγμές αυτές είναι και λίγο νόστιμες. Για να μπω κατευθείαν στο ψητό λοιπόν, κάποια σημαντικά γαστρονομικά σποτ της πρωτεύουσας φροντίζουν να σε περιμένουν στις φροντισμένες σάλες τους και για lunch. Βραβευμένα εστιατόρια όπως τα παρακάτω.

'Milos'

Εδώ και λίγες ημέρες, το εμβληματικό ψαροφαγικό brand και ο επιβλητικός του χώρος στην Κολοκοτρώνη, υποδέχονται το κοινό και για το νέο Business Lunch Menu, που όπως κάθε νέο εγχείρημα του 'Milos' είναι πιστό στις αρχές και τις αξίες που το χαρακτηρίζουν εδώ και 44 χρόνια.

Το λαβράκι στο αλάτι στο εστιατόριο Milos

Με αφετηρία τις γεύσεις αλλά και τα αρώματα του τόπου μας, ο εκάστοτε φιλοξενούμενος θα μπορεί να γευθεί προτάσεις σαν την κυθηραϊκή Κακαβιά, το ψητό χταπόδι Λήμνου με φάβα Σαντορίνης, το διαχρονικά αγαπημένο λαβράκι σε κρούστα αλατιού ή την παραδοσιακή καρυδόπιτα με τα σπιτικά παγωτά που τη συνοδεύουν. Το lunch του 'Milos' είναι διαθέσιμο από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 12.00-16.00, στην τιμή των €48/άτομο.

'Sense'

Το 'Sense' του 'AthensWas Hotel' επεκτείνει τη γαστρονομική του ομπρέλα και τις μεσημεριανές ώρες με νέο μενού, πάντοτε με την υπογραφή του executive chef Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου. Τοποθετημένο στο πιο προνομιούχο σημείο του ξενοδοχείου, στον 7ο όροφο, προσφέρει μοναδικές ελληνικές γεύσεις υπό το βλέμμα της -συνήθως ηλιόλουστης- Ακρόπολης. O βραβευμένος σεφ μαζί με τους Χρήστο Παπαθεοδώρου και Νίκο Βαΐτση από την ταλαντούχα ομάδα του, ανταποκρινόμενοι στη διαρκή ζήτηση για προσιτή γαστρονομία, δημιουργούν μια καινούρια εμπειρία, με αφοσίωση στην παράδοση και τις ελληνικές γεύσεις.

Ο βραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος

Το μενού του 'SENSE Lunch' αποτελείται από χειροποίητες ζύμες και παρασκευές, υλικά που χρησιμοποιούνται και στο μενού γευσιγνωσίας αλλά και ταπεινές πλην νόστιμες πρώτες ύλες όπως φασόλια μπαρμπούνια Πρεβέζης, άγρια χόρτα, σαρδέλα, υπηρετώντας την ελληνική παράδοση αλλά και τη βιωσιμότητα που αποτελεί βασικό στόχο της ομάδας. Μπορεί να το γευτεί κανείς καθημερινά από τις 12.00 έως τις 17.00.

'Cookoovaya'

Ο νέος χώρος της Cookoovaya

Το όμορφο φως που λούζει την ανανεωμένη σάλα της 'Cookoovaya' δημιουργεί μία έξοχη ατμόσφαιρα και μία μοναδική αύρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καταλληλότερο setup δε θα μπορούσε να έχει βρεθεί λοιπόν για το όποιο lunch, με το δημοφιλές εστιατόριο να βαδίζει στιβαρά στο δρόμο της κλασικής ελληνικής κουζίνας, με σύγχρονη οπτική και δίχως  παράταιρες εξτραβαγκάντσες. Το μενού που επιμελείται ο βραβευμένος Περικλής Κοσκινάς μπορεί να συνοδεύσει κάθε περίσταση.

Διαβάστε Επίσης

'The Zillers'

zillers

Εξαιρετική αισθητική, μοναδική θέα, υψηλή γαστρονομία και ιδιαίτερα ποτά αποτελούν πόλους έλξης λίγα μέτρα πιο ψηλά από τη Μητροπόλεως. Το αυτό ισχύει και για το μεσημέρι, μέσω του -επί της ουσίας- διευρυμένου brunch του 'The Zillers', που σου επιτρέπει μέχρι τις 14.30 (και έως τις 15.00 κατά τη διάρκεια του ΣΚ) να απολαύσεις τις δημιουργίες του βραβευμένου Παύλου Κυριάκη.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Cookoovaya

Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Milos

Κολοκοτρώνη 3-5, Αθήνα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΟς ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟς
30/04/2024

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.