Η Σταυριανή Ζερβακάκου αναφωνεί "Oh! Dio"

Η ταλαντούχα Μανιάτισσα σεφ επιστρέφει στην Αθήνα για να επιμεληθεί την κουζίνα του νέου γευστικού spot της Φωτεινής Παντζιά («By the Glass») και να σερβίρει φρέσκια ελληνικότητα με εποχικό στίγμα στον πεζόδρομο της Αδριανού, ενώ στα σκαριά έχει και δεύτερο project.

Σταυριανή Ζερβακάκου

Διπλή επιστροφή ετοιμάζει η σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου στο γευστικό τερέν της πόλης, έχοντας μόλις αναλάβει την επιμέλεια της κουζίνας του γοητευτικού "Oh! Dio": το νέο wine bar – restaurant που μας σύστησαν η Φωτεινή Παντζιά του "By the Glass" και ο Άγγελος Δαμουλιάνος του botilia.gr πριν από μερικές εβδομάδες, στον πεζόδρομο της Αδριανού στο Θησείο. Με τη Μανιάτισσα σεφ να προστίθεται στην ομάδα, το "Oh! Dio" θα βρει το γευστικό του ιδίωμα στη φρέσκια, ανατρεπτική, αλλά και συγκινησιακή ελληνικότητα για την οποία ξεχωρίζουν οι μαγειρικές προτάσεις της Ζερβακάκου, που διατηρεί βέβαια ως βασική μαγειρική της έδρα την ολόδική της "Aspasia" στο Σταυρί της Μάνης.

Oh Dio στο Θησείο

Με την έλευσή της στο νέο spot του Θησείου, πάντως, ο μεγάλος φούρνος στο βάθος του "Oh! Dio" θα σκορπά μυρωδιές στην Αδριανού από νωρίς το πρωί, ετοιμάζοντας φρέσκες πίτες που θα αποτελέσουν την καρδιά του πρωινού και του brunch, οι προτάσεις των οποίων θα έχουν σαφή ελληνική ταυτότητα, με τυριά κι αλλαντικά μικρών παραγωγών, αλλά και λιχουδιές όπως οι τραβηχτές μανιάτικες πίτες σε αλμυρή και γλυκιά εκδοχή. Επιπλέον, το κυρίως μενού, που θα αρχίσει να ξετυλίγεται μετά τα μέσα του Νοεμβρίου, θα κινείται γύρω από τα συνήθη… ασυνήθιστα μοτίβα της σεφ, με πιάτα που τιμούν την εποχικότητα και την προσεκτικά διαλεγμένη πρώτη ύλη. Signature πιάτα όπως το ψάρι με ψωμί (το πρωτογνωρίσαμε στο "Annie Fine Cooking" ως "σάντουιτς" με βλίτα λαδολέμονο και λεπτές φέτες σύγκλινου), θα βρουν τη θέση τους εδώ, ενώ η comfort αβρότητα της ελληνικής παράδοσης θα μεταγράφεται σε συνθέσεις όπως ο φιδές σε ζωμό γαρίδας με λουκάνικο, αλλά και πειραγμένα λαδερά.

Διαβάστε Επίσης

Ο πεζόδρομος της Αδριανού δεν θα είναι, όμως, το μόνο σημείο όπου θα συναντούμε τις sui generis γεύσεις της ευρηματικής σεφ φέτος, αφού εκτός από το "Oh! Dio", η Σταυριανή Ζερβακάκου ετοιμάζει και δεύτερο, πολύ ενδιαφέρον αλλά μη ανακοινώσιμο ακόμη project, σε υψηλού πρεστίζ σημείο των Νοτίων Προαστίων, για το οποίο θα αποκαλύψουμε περισσότερα εν ευθέτω χρόνο.

Φυσικά, συνεχίζεται και η επιμέλεια της σεφ στις γεύσεις του "Σερσέ Λα Φαμ", στη σκιά της Μητρόπολης.

Περισσότερες πληροφορίες

Oh! Dio

Αδριανού 3, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.