Τα εστιατόρια της Αθήνας που ξεχωρίζει το Condé Nast Traveler

Τα "tastiest local eateries" όπως τα προτείνει το δημοφιλές lifestyle ταξιδιωτικό περιοδικό.

Τα εστιατόρια της Αθήνας που ξεχωρίζει το Condé Nast Traveler © Vezené

Το καλοκαίρι είναι μεταξύ άλλων η εποχή που σκάνε στο διαδικτυακό τερέν αρκετές λίστες από πασίγνωστα διεθνή Μέσα και αφορούν νησιά/ παραλίες/ χωριά/ εμπειρίες/ εστιατόρια της χώρας μας. Ακριβώς μία τέτοια δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες το δημοφιλές lifestyle ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveler, στην ηλεκτρονική του έκδοση, θέλοντας να μας πληροφορήσει για τα "καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας", σύμφωνα πάντοτε με την Rachel Howard, που υπογράφει.

"Οι Αθηναίοι λατρεύουν να τρώνε έξω, γι' αυτό και τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης είναι πάντοτε πολύβουα. Τα κορυφαία εστιατόρια της πόλης ποικίλουν από πάγκους με φαγητό και ταβέρνες της γειτονιάς μέχρι μοντέρνα ελληνικά μπιστρό. Τραπέζια και καρέκλες χύνονται σε πλατείες και σφηνώνονται σε πεζοδρόμια με δέντρα. Η τρέχουσα σοδειά από γαστροταβέρνες όπου το εποχικό μενού αλλάζει καθημερινά, φέρνει τη συναρπαστική άνεση της ελληνικής σπιτικής κουζίνας στο τραπέζι" σημειώνεται μεταξύ άλλων στο άρθρο, που στη συνέχεια ξεδιπλώνει τη λίστα του CNT.

Στην τελευταία παρατηρούμε πιο πρόσφατα αθηναϊκά hits όπως το "'Ακρα" των Γιάννη Λουκάκη και Σπύρου Πεδιαδιτάκη, το "Tanpopo" του Σωτήρη Κοντιζά και το "Pharaoh" των Φώτη Βαλλάτου, Πέρι Παναγιωτακόπουλου, Μανώλη Παπουτσάκη και Δημήτρη Πλατανιά αλλά και λίγο πιο παλιά (βλέπε μέρη σαν το "Φίτα", το "Birdman" του Άρη Βεζενέ, το "Annie Fine Cooking" και το "Λινού Σουμπάσης και Σία").

Διαβάστε Επίσης

Υπάρχουν επίσης διαχρονικά σουξέ σαν το "Nolan" (που βέβαια για αυτό το καλοκαίρι πάει διακοπές στη Μύκονο και επανέρχεται το φθινόπωρο) και το "Vezené", ελαφρώς πιο εναλλακτικές επιλογές σαν τις "Σεϋχέλλες" και τα "Τα Κανάρια" αλλά και ιστορικά σποτ όπως ο "Λελούδας" και ο "Οικονόμου".

Αναλυτικά η λίστα του Condé Nast Traveler με τα αθηναϊκά εστιατόρια
  1. "Vezené"
  2. "Άκρα"
  3. "Annie Fine Cooking"
  4. "Tanpopo"
  5. "Το Τριαντάφυλλο της Νοστιμιάς"
  6. "Birdman"
  7. "Φίτα"
  8. "Λελούδας"
  9. "Σεϋχέλλες"
  10. "Τα Κανάρια"
  11. "Μικρά Ασία"
  12. "Simul"
  13. "Λινού Σουμπάσης και Σία"
  14. "Οικονόμου"
  15. "Pharaoh"
  16. "Άμα Λάχει"
  17. "Feyrouz"
  18. "Nolan"
  19. "Μαύρος Γάτος"

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Κανάρια (τα)

Κανάρη 119, Μοσχάτο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Οικονόμου

Τρώων 41 & Κυδαντιδών, Άνω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Vezene Athens

Βρασίδα 11, περιοχή Χίλτον, Iλίσια
  • Εστιατόρια

Μαύρος Γάτος

Πολέμωνος 4, Παγκράτι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Σεϋχέλλες

Κεραμεικού 49 & Ακαδήμου, Μεταξουργείο
  • Εστιατόρια

Feyrouz

Καρόρη 23 & Αιόλου, κέντρο
  • Εστιατόρια

Nolan

Βουλής 31-33, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Simul

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Birdman

Βουλής 35, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Φίτα

Ντουρμ 1 & Κασομούλη 6-8, Νέος Κόσμος
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Annie Fine Cooking

Μεναίχμου 4, Ν. Κόσμος
  • Εστιατόρια

Λινού Σουμπάσης & Σία

Μελανθίου 2, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Pharaoh

Σολωμού 54, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Tanpopo

Αριστείδου 1, Αθήνα
  • Ethnic κουζίνες

Λελούδας

Σαλαμινίας 8-10, Βοτανικός
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Άκρα

Αμύντα 12, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.