Τα εστιατόρια της Αθήνας που ξεχωρίζει το Condé Nast Traveler

Τα "tastiest local eateries" όπως τα προτείνει το δημοφιλές lifestyle ταξιδιωτικό περιοδικό.

Τα εστιατόρια της Αθήνας που ξεχωρίζει το Condé Nast Traveler © Vezené

Το καλοκαίρι είναι μεταξύ άλλων η εποχή που σκάνε στο διαδικτυακό τερέν αρκετές λίστες από πασίγνωστα διεθνή Μέσα και αφορούν νησιά/ παραλίες/ χωριά/ εμπειρίες/ εστιατόρια της χώρας μας. Ακριβώς μία τέτοια δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες το δημοφιλές lifestyle ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveler, στην ηλεκτρονική του έκδοση, θέλοντας να μας πληροφορήσει για τα "καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας", σύμφωνα πάντοτε με την Rachel Howard, που υπογράφει.

"Οι Αθηναίοι λατρεύουν να τρώνε έξω, γι' αυτό και τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης είναι πάντοτε πολύβουα. Τα κορυφαία εστιατόρια της πόλης ποικίλουν από πάγκους με φαγητό και ταβέρνες της γειτονιάς μέχρι μοντέρνα ελληνικά μπιστρό. Τραπέζια και καρέκλες χύνονται σε πλατείες και σφηνώνονται σε πεζοδρόμια με δέντρα. Η τρέχουσα σοδειά από γαστροταβέρνες όπου το εποχικό μενού αλλάζει καθημερινά, φέρνει τη συναρπαστική άνεση της ελληνικής σπιτικής κουζίνας στο τραπέζι" σημειώνεται μεταξύ άλλων στο άρθρο, που στη συνέχεια ξεδιπλώνει τη λίστα του CNT.

Στην τελευταία παρατηρούμε πιο πρόσφατα αθηναϊκά hits όπως το "'Ακρα" των Γιάννη Λουκάκη και Σπύρου Πεδιαδιτάκη, το "Tanpopo" του Σωτήρη Κοντιζά και το "Pharaoh" των Φώτη Βαλλάτου, Πέρι Παναγιωτακόπουλου, Μανώλη Παπουτσάκη και Δημήτρη Πλατανιά αλλά και λίγο πιο παλιά (βλέπε μέρη σαν το "Φίτα", το "Birdman" του Άρη Βεζενέ, το "Annie Fine Cooking" και το "Λινού Σουμπάσης και Σία").

Διαβάστε Επίσης

Υπάρχουν επίσης διαχρονικά σουξέ σαν το "Nolan" (που βέβαια για αυτό το καλοκαίρι πάει διακοπές στη Μύκονο και επανέρχεται το φθινόπωρο) και το "Vezené", ελαφρώς πιο εναλλακτικές επιλογές σαν τις "Σεϋχέλλες" και τα "Τα Κανάρια" αλλά και ιστορικά σποτ όπως ο "Λελούδας" και ο "Οικονόμου".

Αναλυτικά η λίστα του Condé Nast Traveler με τα αθηναϊκά εστιατόρια
  1. "Vezené"
  2. "Άκρα"
  3. "Annie Fine Cooking"
  4. "Tanpopo"
  5. "Το Τριαντάφυλλο της Νοστιμιάς"
  6. "Birdman"
  7. "Φίτα"
  8. "Λελούδας"
  9. "Σεϋχέλλες"
  10. "Τα Κανάρια"
  11. "Μικρά Ασία"
  12. "Simul"
  13. "Λινού Σουμπάσης και Σία"
  14. "Οικονόμου"
  15. "Pharaoh"
  16. "Άμα Λάχει"
  17. "Feyrouz"
  18. "Nolan"
  19. "Μαύρος Γάτος"

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Κανάρια (τα)

Κανάρη 119, Μοσχάτο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Οικονόμου

Τρώων 41 & Κυδαντιδών, Άνω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Vezene Athens

Βρασίδα 11, περιοχή Χίλτον, Iλίσια
  • Εστιατόρια

Μαύρος Γάτος

Πολέμωνος 4, Παγκράτι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Σεϋχέλλες

Κεραμεικού 49 & Ακαδήμου, Μεταξουργείο
  • Εστιατόρια

Feyrouz

Καρόρη 23 & Αιόλου, κέντρο
  • Εστιατόρια

Nolan

Βουλής 31-33, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Simul

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Birdman

Βουλής 35, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Φίτα

Ντουρμ 1 & Κασομούλη 6-8, Νέος Κόσμος
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Annie Fine Cooking

Μεναίχμου 4, Ν. Κόσμος
  • Εστιατόρια

Λινού Σουμπάσης & Σία

Μελανθίου 2, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Pharaoh

Σολωμού 54, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Tanpopo

Αριστείδου 1, Αθήνα
  • Ethnic κουζίνες

Λελούδας

Σαλαμινίας 8-10, Βοτανικός
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Άκρα

Αμύντα 12, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.