"Delta" και "Soil" πάνε "Pelagos"

Δύο κορυφαία ελληνικά εστιατόρια συναντούν ένα ακόμη στο "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens", αυτή την Παρασκευή.

Pelagos

Το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin "Pelagos" αποτελεί από μόνο μία αφορμή ώστε να βρεθεί κανείς στο "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens". Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου δίνει έξτρα κίνητρο για να κατηφορίσει κανείς έως τη Βουλιαγμένη, καθώς στο πλαίσιο της σειράς "Φίλοι του Pelagos" συγκεντρώνει στο χώρο του, δύο ακόμη κορυφαία εστιατόρια της πόλης: Το βραβευμένο με One to Watch από το θεσμό των Χρυσών Σκούφων και δύο αστέρια Michelin "Delta" και το χρυσοσκουφάτο και Michelinάτο "Soil".

Τρία βραβευμένα εστιατόρια, εννιά πιάτα

Με κοινή αφετηρία τη δέσμευσή τους για ένα βιώσιμο μέλλον καθώς και την πρωτοποριακή τέχνη τους, ο σεφ Luca Piscazzi θα καλωσορίσει τους Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο ("Delta" και τον Τάσο Μάντη, chef patron του "Soil", για ένα εξαιρετικό μενού εννέα πιάτων - τρία από το κάθε εστιατόριο.

Η βιωσιμότητα και ο πολιτισμός συνδυαστικά με τη γαστρονομία αποτελούν τους τρεις πυλώνες του "Delta". Οι πρωτοπόροι σεφ Παπαζαχαρίας και Φέσκος παραμένουν πιστοί στη φιλοσοφία "καμία απώλεια - καμία σπατάλη" και αφοσιωμένοι στη μινιμαλιστική τελειότητα. Οι "Φίλοι του Pelagos" θα απολαύσουν τρεις μοναδικές επιλογές που υποδηλώνουν το πάθος του "Delta" για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, την αγάπη και τη στήριξη στους μικρούς Έλληνες παραγωγούς και την προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για τη σημασία της βιωσιμότητας.

ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ ΦΕΣΚΟΣ
©Nikos Paliopoulos Pictures

Τάσος Μαντής

Η γαστρονομία στην πιο αγνή της μορφή πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη πορεία του "Soil", που φέρνει τη γη και τη φύση στο επίκεντρο. Με κίνητρο την επιθυμία να συστήσει άγνωστες γεύσεις της φύσης στην ελληνική γαστρονομική σκηνή, η φρέσκια ματιά του εστιατορίου αντλεί έμπνευση από τον ιδιωτικό κήπο του chef patron Τάσου Μάντη στο Αλεποχώρι, με σπάνια ελληνικά βότανα, βρώσιμα λουλούδια και βιολογικά λαχανικά να χορογραφούν ένα νέο μενού για κάθε εποχή του χρόνου. Τα τρία πιάτα του Τάσου Μαντή περιλαμβάνουν επιλογές έκπληξη που αποτυπώνουν την αφοσίωσή του στα βότανα και στη μαγειρική τέχνη.

> Διάβασε ακόμη: Στο "Mercato" θα βρεις το πιο πλούσιο brunch για την Καθαρά Δευτέρα

Με το όνομά του να θυμίζει θάλασσα, το "Pelagos" είναι γνωστό για τον δημιουργικό και καινοτόμο χαρακτήρα του, με έμφαση στις  συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς. Το πάθος του Luca Piscazzi για την ανάδειξη των εποχικών και βιώσιμων προϊόντων μέσα από απλές αλλά εξαιρετικά φίνες γεύσεις, παρουσιάζονται στα τρία πιάτα του για την ιδιαίτερη αυτή βραδιά. 


Info

Kράτηση online στο diningreservations.athens@fourseasons.com  ή στο τηλ. 210 8901192.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και απαιτείται κράτηση εκ των προτέρων (με προκαταβολή). 
Μενού 9 πιάτων στα €160/ άτομο. Wine pairing με επιμέλεια των σομελιέ του κάθε εστιατορίου και των Nicliani Cellars στα €75/ άτομο.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γεύση υπό σκιάν: 20 ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα

Ιστορικές και νεότερες, κλασικές και μοντέρνες, όλες εκείνες οι προτάσεις που υπηρετούν το δίπολο δροσιά-νοστιμιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
26/07/2024

Κάν’το όπως η Ρόδος! Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες που κατάφεραν να κάνουν το νησί προορισμό για τοπική κουζίνα

Το Νησί των Ιπποτών ούτε ντρέπεται ούτε ξεχνά την απολύτως ξεχωριστή τοπική του κουζίνα, φροντίζοντας να την προβάλλει συστηματικά και παντού από την πιο κλασική ως την πιο φίνα και εκλεπτυσμένη εκδοχή της. Είθε κάποτε αυτή η τάση να αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Στις ταβέρνες της Μυκόνου που τρώνε και ντόπιοι και επισκέπτες - κι όμως υπάρχουν!

Ναι, έχει κι από αυτές το νησί των Ανέμων. Και μάλιστα, κάποιες αρκετά αξιόλογες.

"Belle Amie": Για belle vie στο Πασαλιμάνι

Ατμοσφαιρικό και ιστορικό, με τη ρετρό γοητεία του να φέρνει στο προσκήνιο την πυκνή αστική του παράδοση, το σημείο αναφοράς του Πειραιά στρέφει πλώρη για νέες κατακτήσεις, με ζωηρή ενέργεια στη βεράντα και την πλατεία του, αλλά και κουζίνα που δίνει διαφορετική γεύση στην έννοια του all day.

Σε μία νόστιμη γειτονιά της Σύρου

Δύο σποτ που αξίζουν της προσοχής σου, στην αρχοντικότερη των Κυκλάδων.

Ο Νίκος Ρούσσος δίνει γεύση στο 'InterContinental Crete'

Ο πολυβραβευμένος σεφ επιμελείται τα μενού στα δύο εστιατόρια του νέου ξενοδοχείου, την ίδια στιγμή που ο κορυφαίος bartender Ηλίας Στεργιόπουλος μεριμνά για όσα μπαίνουν στα ποτήρια.

Αφιέρωμα: Η γαστρονομία της καλοκαιρινής Ελλάδας | Εστιατόρια και ταβέρνες που δεν χάνουμε στις διακοπές

Το φαγητό είναι από τα κλειδιά των πετυχημένων διακοπών. Πριν ξεκινήσετε για τα νησιά και τις παραλίες δείτε το μεγάλο μας αφιέρωμα στα εστιατόρια και τις ταβέρνες του καλοκαιριού που δεν πρέπει να χάσετε.