Ο σεφ Θοδωρής Κυριακίδης σαλπάρει για Ίο

Μετά από σύντομο ελλιμενισμό στο πειραιώτικο «Βαρούλκο», ο σεφ επιστρέφει στο Αιγαίο για να αναλάβει την κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου «Grandma’s» του «Liostasi Hotel & Suites» στην Ίο, πλάι στον Σωτήρη Ευαγγέλου.

Θοδωρής Κυριακίδης

Αλλαγή πορείας σχεδιάζει το βραβευμένο εστιατόριο "Grandma’s" του "Liostasi Hotel & Suites" της Ίου (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και Top Notch 2022), που το ερχόμενο καλοκαίρι θα υποδεχτεί τον σεφ Θοδωρή Κυριακίδη στο τιμόνι της κουζίνας του, προκειμένου να στρέψει την πυξίδα του προς πιο μοντέρνα γαστρονομικά νερά. Έτσι, μετά τον σύντομο ελλιμενισμό του στο πειραιώτικο "Βαρούλκο", ο 37χρονος σεφ από την Αρίδαια θα επιστρέψει στις Κυκλάδες, όπου και τον είχαμε γνωρίσει ως επικεφαλής του ξενοδοχείου "Myconian Villa Collection" και του βραβευμένου με Top Notch "Cabbanes Restaurant".

Grandma's

Με την άφιξή του στην Ίο, ο Κυριακίδης φιλοδοξεί να ανεβάσει τον γαστρονομικό πήχη του εστιατορίου, κρατώντας το βάρος στα ελληνικά – και δη κυκλαδίτικα – προϊόντα ως πρωταγωνιστές του, χωρίς όμως να περιορίζεται στην "ελληνική συνταγή", όπως το θέτει, σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα τα αναδεικνύει. Αντιθέτως, θα κινηθεί δημιουργικά, συνθέτοντας δύο γαστρονομικά μενού που θα εκφράζουν την κυκλαδίτικη γεύση μέσα από προτάσεις όπως το καλαμάρι με beurre blanc ταραμά και χαβιάρι, ή η γκασπάτσο με νιώτικο σκοτύρι, ενώ αντίστοιχα πειράγματα επιφυλάσσει και για την κάρτα των επιδορπίων, με ιδέες όπως το παγωτό από φύλλα συκιάς και μια αλλιώτικη πορτοκαλόπιτα να μας ανοίγουν την όρεξη.

Στη νέα αυτή πορεία, συμβουλευτικό ρόλο θα κρατά ο Σωτήρης Ευαγγέλου, που θα στέκεται δίπλα στον νέο σεφ του εστιατορίου, παρακολουθώντας τις πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις στην κουζίνα τόσο του εστιατορίου, όσο και του ξενοδοχείου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Drakoulis Garden": Τα Drakoulis Dry & Raw πάνε Μύκονο

Η προσωπική επιχείρηση του Στράτου Δρακούλη επιλέγει το διασημότερο νησί των Κυκλάδων για να εξαπλώσει τη γαστρονομική φιλοσοφία της που παντρεύει μεσογειακές γεύσεις με την αγάπη για το κρέας.

Crash test: Τα καλύτερα σουσάδικα της Μυκόνου

Μύκονος χωρίς σούσι είναι σα γιορτή χωρίς γλυκό, πολλώ δε μάλλον όταν μερικές από τις εστιατορικές ναυαρχίδες του νησιού βασίζουν τη γαστρονομική τους πρόταση ακριβώς πάνω σ’ αυτό. Δοκιμάσαμε τέσσερα από τα καλύτερα, και σας τα βάζουμε στη σειρά.

"Nōema": Μια μυκονιάτικη αυλή με ελληνική γεύση κι αυθεντική διασκέδαση

Στην πιο ατμοσφαιρική αυλή της Χώρας, οι ανεπανάληπτες γεύσεις του Αθηναγόρα Κωστάκου δένουν ιδανικά μ’ ένα παρεΐστικο περιβάλλον αυθόρμητης μυκονιάτικης διασκέδασης.

Το 'Art Lounge' στην καλύτερη στιγμή του

Το εστιατόριο στην ταράτσα του 'NEW Hotel' και ο σεφ Μπάμπης Κουντούρης κάνουν νόστιμη στροφή στην ελληνικότητα, με ένα νέο περιεκτικό μενού και δημιουργικά πιάτα.