"Monk's Beard": Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης κάτι ψήνει στον Νέο Κόσμο

Ένα ενδιαφέρον εστιατόριο προετοιμάζεται στη σκιά της Στέγης και αναμένεται τον επόμενο μήνα.

Ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης ανοίγει το Monk's Beard στο Νέο Κόσμο

Πίσω στο 2016, ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης μαζί με τη σύζυγό του, Φανή Παναγοπούλου, δημιουργούσαν το εστιατόριό τους "San Michali", στο ομώνυμο χωριό στην Απάνω Μεριά της Σύρου. Το εν λόγω spot κατάφερε να κάνει αμέσως αισθητή την παρουσία του στα γευστικά δρώμενα του νησιού (ειδικά μετά και τη μετακόμισή του, το 2020, στην περιοχή Δόξα της Ερμούπολης), ενώ συζητήθηκε για όλους τους σωστούς λόγους. 7 χρόνια μετά, ο κύκλος του "San Michali" κλείνει, η Αθήνα και ο Νέος Κόσμος αντικαθιστούν τη Σύρο και ο σεφ Καρακατσάνης εργάζεται πυρετωδώς αυτό το διάστημα ώστε να μας συστήσει σύντομα το 'Monk's Beard'.

Φέρνει μαζί του αλμύρα

Το όνομα του εστιατορίου που θα ανοίξει (καλώς εχόντων των πραγμάτων) εντός του Φεβρουαρίου, παραπέμπει ασφαλώς στην αλμύρα -'τα χόρτα της θάλασσας'- αλλά λειτουργεί και μεταφορικά, σαν μία 'προσθήκη' Κυκλάδων και θάλασσας στο αστικό εστιατορικό τοπίο. 

Ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης

Σε έναν μίνιμαλ χώρο, με κυρίαρχα στοιχεία το ξύλο και το μάρμαρο και μέσα από την open kitchen του, ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης θα επιχειρήσει να διευρύνει τους δημιουργικούς του ορίζοντες, μαγειρεύοντας ως επί το πλείστον με ξύλα και φωτιά. Οι γεύσεις του θα είναι ελληνικές, με επιρροές από την Κωνσταντινούπολη και τον Λίβανο (μέρη από όπου κατάγεται αυτός και η σύζυγός του). 

Οι ολόδικές τους παρασκευές -ακριβώς όπως και στο "San Michali"- δε θα απουσιάζουν καθώς εδώ μεταξύ άλλων θα φτιάχνουν ψωμί, τυριά και αλλαντικά. Την οινική λίστα του "Monk's Beard" θα επιμεληθεί ο Άρης Σκλαβενίτης, με ετικέτες τόσο του ελληνικού όσο και του διεθνή αμπελώνα.

Περισσότερα προσεχώς.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αφιέρωμα: Ταβέρνες και εστιατόρια για την Τσικνοπέμπτη

Από παραδοσιακές ταβέρνες και μοντέρνα steak restos μέχρι σταθερά upscale στέκια κρεατοφαγίας και σουβλατζίδικα με οινικές αναζητήσεις: από όλα εκείνα τα σημεία της πόλης, δηλαδή, που τιμούν στο κρέας σε όλες τις μορφές του και ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν για την Τσικνοπέμπτη, ανάβοντας τα κάρβουνα και προετοιμάζοντας τις σχάρες τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/03/2024

To Dine Athens επιστρέφει

To Restaurant Week της Αθήνας επανέρχεται για 8η χρονιά.

4 παλιές ψαροταβέρνες της Αττικής - αφορμή για εκδρομή που αξίζει να κρατήσεις μυστικό

Ταβερνάκια με προσωπικότητα σε γραφικούς προορισμούς, τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά από την πόλη.

Νέος executive chef, νέα μενού και νέες γαστρονομικές εμπειρίες στο "Rooftop" του "St. George Lycabettus"

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, μεταξύ άλλων, τη γευστική εμπειρία "Dome dining" μέσα σε ένα "Bubble" περιβάλλον με φόντο όλη την Αθήνα.

Ο Παύλος Κυριάκης είναι ο νέος executive chef στο 'Elaia' του 'Kapsaliana Village'

Αλλαγή σκυτάλης στο βραβευμένο εστιατόριο του κρητικού χωριού-ξενοδοχείου.

"Lesante Cape": Η ελληνική φιλοξενία συναντά την υψηλή γαστρονομία μέσα από τις δημιουργίες του Σταύρου Υφαντίδη

Το πιο πρόσφατο εγχείρημα της Lesante Collection στη Ζάκυνθο βάζει τη γεύση στο επίκεντρο αντλώντας έμπνευση από την ελληνική παράδοση.

Τι σημαίνει να είσαι σεφ-πατρόν στην εστιατορική Αθήνα του τώρα

Άνταμ Κοντοβάς, Δήμος Σαμουράκης και Χάρης Νικολούζος μιλούν για την απόφαση να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο.