Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

Ο Θάνος Στασινός φέρνει «Huracan»

Η σχέση του Θάνου Στασινού με τη Nikkei και λατινοαμερικάνικη κουζίνα είναι γνωστή σε όσους παρακολουθούν την πορεία του. Επιστρέφοντας όμως από το "Byblos" της Μυκόνου και μετά τη λήξη της συνεργασίας του με το "Hurakan" στη Γλυφάδα, μαθαίνω ότι έχει ήδη αναλάβει δύο γαστρονoμικά concepts, στα οποία ακολουθεί και μονοπάτια διαφορετικά. Στην μπυραρία "Tyson" στη Γλυφάδα, όπου έχει συμβουλευτικό ρόλο, με την κουζίνα να βρίσκεται στα χέρια του σεφ Δημητρη Πρασσά, το μενού κινείται σε λατινοαμερικάνικους ρυθμούς, με νότες Μεσογείου, σε πιάτα comfort στυλ και highlight το σιγομαγειρεμένο χοιρινό κότσι που σερβίρεται στο τραπέζι, κόβεται στο σέρβις επί τόπου και προσφέρεται ως γέμιση με μεξικάνικα παρελκόμενα σε πίτες για τάκος που ανοίγονται και ψήνονται τη στιγμή της παραγγελίας. Στο steak house "Wood Fire Kitchen" όμως, στην Κηφισιά, όπου ο Στασινός έχει ήδη φυσική παρουσία καθημερινά, παίζει σε γήπεδο που δίνει βήμα στην ελληνική πρώτη ύλη και παράδοση εμπλουτίζοντας τα πιάτα με προσωπικές πινελιές. Ολοκληρωμένη εικόνα του νέου μενού θα παρουσιάσει, όπως είπε μιλώντας στο "α", σε περίπου ένα μήνα, αλλά, κάνοντας ένα πρώτο spoiler, θα σας πούμε ότι η "surf ‘n turf" προσέγγιση εδώ θα έχει τον πρώτο λόγο. Ενδεχομένως λοιπόν εδώ θα δοκιμάσουμε καραβίδες στη σχάρα με απάκι και μπισκ γαρίδας με πιπεριές Φλωρίνης, τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο και "εσάνς" από miso, αρνίσιο κεμπάπ με μπεσαμέλ καπνιστής μελιτζάνας, ή το μοσχαρίσιο κότσι σε μια "ρετουσαρισμένη" εκδοχή με ραγού λαχανικών και σάλτσα ντεμιγκλάς.

Σε εμβρυικό στάδιο είναι και η τακερία που ετοιμάζει στο κέντρο της Αθήνας, που θα είναι απόσταγμα των εμπειριών του από το ταξίδι στο Μεξικό. "Θέλουμε αυτός που έχει πάει στο Μεξικό, να το δοκιμάσει σε εμάς και να πει "ναι ρε φίλε, αυτό είναι”. Διαφορετικά θα είναι σα να έχουμε ανοίξει ένα σουβλατζίδικο στη Γερμανία, ή την Ολλανδία, ή οπουδήποτε, και να σερβίρουμε πίτα – γύρο, ή πίτα – σουβλάκι, σε αυτές τις έτοιμες πίτες της συμφοράς, που κυκλοφορούν οι προμηθευτές σε μιλιούνια. Αν κάνεις κάτι τέτοιο, αντί να φτιάξεις μια πίτα εσύ, ή έστω να τη βρεις από έναν συνεταιρισμό, ή μια οικοτεχνία, έχεις καταστρέψει όλη την εμπειρία. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο", είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο "α", κάτι που επανέλαβε, επισημαίνοντας επιγραμματικά ότι σκοπός είναι να μεταφέρει σε ελληνικό έδαφος μια πραγματικά μεξικάνικη γευστική εμπειρία. Αναμένουμε λοιπόν. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.