Viva Mexico με tacos και burgers στο "Diferente Mexican & Burger Bar"

Το αλέγκρο μεξικάνικο στέκι στα Ιλίσια αγαπά τον λατινοαμερικάνικο εξωτισμό που σερβίρει παρέα με ένα… ζευγάρι Ισπανών χορευτών.

Diferente

To πολύχρωμο γαϊτανάκι που στήνουν τα ethnic στέκια της πρωτεύουσας χρόνο με το χρόνο εμπλουτίζεται δίνοντας την ευκαιρία στους foodies να κάνουν ολοένα και περισσότερες βουτιές στη μαρμίτα του κόσμου. Το "Diferente" στα Ιλίσια, με ωραίο storytelling, χαλαρή ατμόσφαιρα και γνωστές μεξικάνικες σπεσιαλιτέ που θα απολαύσετε υπό το άγρυπνο βλέμμα της "Γιάρα" και του "Μαουρίθιο", εμπνέεται από τη Λατινική Αμερική μεταφέροντας μια εξωτική εμπειρία στο πιάτο και στο ποτήρι δια χειρός του σεφ και ιδιοκτήτη Δημήτρη Πολίτη. "Η "Γιάρα" και ο "Μαουρίθιο είναι ένα ζευγάρι Ισπανών χορευτών που άφησε τη Γρανάδα οπου ζούσε τα τελευταία 3 χρόνια και μετακόμισε στην πόλη Tijuana του Μεξικό. Λατρεύουν τις μαργαρίτες με τη Γιάρα να προτιμάει την πικάντικη εκδοχή με chili ενώ ο Μαουρίθιο προτιμάει την κλασική αλλα με μπόλικο πάγο. Αγαπημένο τους φαγητό φυσικά τα tacos, τα οποία όπου βρεθούν τιμούν δεόντως, ενώ τώρα τελευταία ανακάλυψαν ότι τους αρέσουν πολύ τα burgers σε μεξικάνικες εκδοχές. Βλέπετε, η Tijuana βρίσκεται στα σύνορα με την Καλιφόρνια οπότε, είχαν να επηρεαστούν. Η Γιάρα βέβαια έχει και μια άλλη αδυναμία, την Frida Kahlo που θαύμαζε από μικρή και την φανταζόταν να τους επισκέπτεται πάνω στην πράσινη βέσπα της". Η παραπάνω ιστορία είναι ένα ομολογουμένως ευφάνταστο προϊόν μυθοπλασίας (οι ήρωες είναι κούκλες που κοσμούν το μαγαζί) αλλά διόλου απίθανο οποιαδήποτε ομοιότητα με αληθινά πρόσωπα να ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα κάπου εκεί έξω… 

Diferente

Στο μενού βρίσκουμε μεξικάνικα κλασικά όπως Chili con carne, quesadillas με κοτόπουλο, γουακαμόλε για να βυθίσετε τα nachos σας, γεμιστές πιπεριές jalapeños με τσένταρ και chipotle σος αλλά και μαύρη παέγια (για 2 άτομα με γαρίδες) με καραβιδοουρές, καλαμάρι, μύδια, μελάνι σουπιάς, καυτερή πιπεριά και ξύσμα λεμονιού. Ο σεφ όμως ετοιμάζει και μια ενδιαφέρουσα γκάμα από burgers με μεξικάνικες επιρροές όπως το πικάντικο "Frida Kahlo" με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και μοσχαράκι birria και jalapeno mayo ή το πιο καυτερό "Salma Hayek" με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και chili con carne, κροκέτα jalapeno και habanero mayo.

Κωνσταντίνου Βεντήρη 7, Ιλίσια, Τηλ.: 210 7212080

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".