''Καλίνκα-Μαλίνκα'': Χειροποίητα πιροσκί στα καλοκαιρινά τους

Εθιστικοί παροδοσιακοί, αλλά και νέοι συνδυασμοί ετοιμάζονται για το αγαπημένο σνάκ.

Καλίνκα-Μαλίνκα

Με όνομα που μεταφράζεται ελεύθερα ως "φρούτα του δάσους", το "Καλίνκα - Μαλίνκα" κέρδισε τις καρδιές των foodies με το ιδιοσυγκρασιακό γευστικό του mix ‘n’ match μέσα από διαφορετικές παραλλαγές του κλασικού πιροσκί. Εκτός από τα best sellers τηγανητά με κιμά, όπως και εκείνα με πατάτα και φρέσκα μανιτάρια, έχουν δημιουργήσει μια πολύ πιο ελαφριά εκδοχή, αυτή των φουρνιστών πιροσκί, που παραμένουν φουσκωτά και χρυσαφένια. Στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκονται τα –πάντοτε χειροποίητα– πιροσκί φούρνου με την παραδοσιακή γέμιση μανιτάρια-τυρί. Αν όχι τα καλύτερα, σίγουρα τα πιο δημοφιλή τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι τα πιροσκί διαίτης, όπως τα αποκαλούν, με αλεύρι ολικής και αέρινο φούρνισμα, που αποτελούν το ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες.

Καλίνκα-Μαλίνκα

Αυτά με το ανθότυρο είναι εθιστικά, όπως και τα γλυκά πιροσκί με ολόφρεσκα μούρα, την πρώτη ύλη-φετιχ του μαγαζιού. Ωραία και δροσιστικά ταιριάσματα αποτελούν οι χειροποίητες ρώσικες σαλάτες που ετοιμάζουν αλλά και οι θεϊκές γρανίτες με φυσικούς χυμούς από μύρτιλλα, κράνα και φραγκοστάφυλα, που συνομιλούν με το όνομα και τη φιλοσοφία του "Καλίνκα - Μαλίνκα" όσο μας ενυδατώνουν μια ζεστή μέρα στο κέντρο της πόλης. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα να προμηθευτείτε τις αγαπημένες σας επιλογές σε μπουκιές, ιδανικές για κεράσματα και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Σταδίου 27, Αθήνα 210 3316070 / Σόλωνος & Μαυρομιχάλη, κέντρο, 2103388358, 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sumosan

Το αγαπημένο ασιατικό των διεθνών A-listers "πάτησε" στην αθηναϊκή ακτογραμμή με πόστο στο πολυτελές O&O Aesthesis, και μολονότι οι γεύσεις του είναι σε αιχμηρό επίπεδο, λίγο καλύτερο κούρδισμα στη συνολική εμπειρία θα το βοηθήσει να αφήσει αποτύπωμα αντάξιο της φήμης του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
21/08/2025

Εδώ απολαμβάνεις την καλύτερη μητροπολιτική θέα της Αθήνας αλλά αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο ατού του

Στο "Mappemonde", το rooftop εστιατόριο και μπαρ του ξενοδοχείου "Athens Capital Hotel-MGallery" γεύσεις, ποτά και περιβάλλον ακολουθούν fine χορογραφία.

Γεύση από Σύρο, μέσα από δυο βραβευμένες κουζίνες

Η "ήσυχη" Κυκλάδα με την κληρονομική αρχοντιά κρύβει κι ένα ανερχόμενο γαστρονομικό ενδιαφέρον. Το προσεγγίζουμε με τα λόγια ανθρώπων που το διαμορφώνουν μέσα από την αξιόλογη δουλειά τους.

Στη σοφιστικέ βεράντα της Σαντορίνης για πιάτα βαθιάς νοστιμιάς

Επιβλητική θέα και μοναδική ατμόσφαιρα ανοίγουν την όρεξη, πριν αναλάβει η κουζίνα του Γιάννη Φυντάνη.

Ο Πέτρος Δήμας και το Makris Athens κάνουν στάση στο Λονδίνο

Νόστιμες βραδιές με ξεχωριστά dinners ετοιμάζει στη βρετανική μητρόπολη και το Carousel London ο πολυβραβευμένος σεφ.

Ποια είναι η νέα πρόταση fine dining που συζητιέται στην παραλιακή της Αθήνας

Μια γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, υψηλή αισθητική και δημιουργικές γεύσεις.

Wet Stories που αξίζει να ζήσεις στη Σαντορίνη

Μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια αξέχαστη εμπειρία δίπλα στη θάλασσα, σε μια από τις δημοφιλέστερες Κυκλάδες.