Το "Calilo" ξεπροβάλλει και γαστρονομικά μέσα από την Ίο

Οι διακοπές βρίσκουν το πραγματικό νόημα τους στο πολυτελές καταφύγιο του Ομίλου Luxurios που αναβαθμίζει την εμπειρία της διαμονής στην Ίο και υψώνει από φέτος τη σημαία του fine dining στο νησί, με «καπετάνιο» τον πολυβραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη.

calilo1

Ένα μοναδικό στο είδος του πολυτελές παραθαλάσσιο θέρετρο, το "Calilo" μοιάζει να αναδύεται φυσικά από το εξίσου μοναδικό και παρθένο τοπίο της Ίου. Και μόνο το όνομα του, που προέρχεται από το σύνθημα "Create a life you can fall in love with" ή αλλιώς "Δημιούργησε μια ζωή την οποία μπορείς να ερωτευτείς" σε βάζει στο πνεύμα του premium αυτού μικρόκοσμου που ανήκει στο πλούσιο portfolio του Ομίλου Luxurios και απλώνεται σε μια έκταση χιλίων στρεμμάτων στην παραλία του Παπά, προσκαλώντας τον σύγχρονο ταξιδιώτη στην απόλυτη χαλάρωση και ιδιωτικότητα. 

Απολαμβάνοντας έξι χιλιόμετρα ολόδικής του ακτογραμμής, το ξενοδοχείο αναπτύσσεται σε απόλυτη επαφή με το τοπίο και την ίδια στιγμή αποτελεί ένα σκηνικό από μόνο του, όπου οι διακοπές όπως ακριβώς τις ονειρεύεστε μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Είτε αναζητάτε την πλήρη, ψηφιακή και όχι μόνο, αποτοξίνωση από την καθημερινότητα είτε ανήκετε στους honeymooners που αποζητούν ένα απολύτως ρομαντικό "κουκούλι" με το έτερον ήμισυ είτε, πάλι, αγαπάτε τις γαστρονομικές απολαύσεις σαν γνήσιοι gastro travelers, το "Calilo" είναι ένα ξενοδοχείο-προορισμός που σας καλεί να το βιώσετε με όλες τις αισθήσεις σας σε εγρήγορση. 

calilo2

Καθεμία από τις τριάντα πολυτελείς σουίτες του resort έχει τη δική της μοναδική αισθητική και ατμόσφαιρα που της χαρίζουν εξαιρετικά έργα σύγχρονης τέχνης, όλες όμως προσφέρουν εκείνη την πολύτιμη αίσθηση του καταφυγίου και μαζί πανοραμική γαλάζια θέα και απευθείας πρόσβαση στη θάλασσα. Η χαλάρωση και η ευεξία αποτελούν κομβικό στοιχείο της εμπειρίας στο "Calilo", εξ ου και το πλήρως εξοπλισμένο και εντυπωσιακό spa που απλώνεται σε τρεις ορόφους, προσφέρει μια πληθώρα θεραπειών που αναζωογονούν το σώμα και το πνεύμα. 

Το ίδιο ισχύει όμως και για το σύνολο των εμπειριών που χαρίζει το ξενοδοχείο στους επισκέπτες του και την ίδια στιγμή το καθιστούν μοναδικό. Θαλάσσιες αποδράσεις με ιδιωτικό σκάφος, πολιτιστικές εκδρομές, yoga sessions την ώρα του ηλιοβασιλέματος, γευσιγνωσίες κρασιού και τόσα άλλα χρωματίζουν υπέροχα τη διαμονή και γίνονται κομμάτι αυτής της ηλιόλουστης απομόνωσης στο χαρισματικό περιβάλλον του resort, μέσα σε αρχαία ελαιόδεντρα, φύση και τέχνη. 

calilo3

Όσον αφορά τη γαστρονομική διάσταση της εμπειρίας, το "Calilo" υψώνει φέτος τη σημαία του fine dining στο νησί, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία του με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη. Ο εξαιρετικά ταλαντούχος σεφ και ιδιοκτήτης του αθηναϊκού εστιατορίου "CTC Urban Gastronomy", που μετρά αρκετούς Χρυσούς Σκούφους αλλά και ένα αστέρι από τον οδηγό Michelin, επιμελείται τη γευστική πρόταση συνολικά, ξεκινώντας από το πρωινό, που διανθίζεται με πολλά ελληνικά προϊόντα, όπως και το all-day εστιατόριο του ξενοδοχείου, που σερβίρει fine comfort ελληνικές γεύσεις. Εκείνο βέβαια που αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις είναι το ολοκαίνουργιο fine dining εστιατόριο "Ches" που δημιουργείται φέτος και ανοίγει τις πόρτες του οσονούπω στην παραλία του συγκροτήματος. 

Ειδικά για την περίσταση, ο σεφ ανοίγει έναν δημιουργικό διάλογο με τις γευστικές παραδόσεις των Κυκλάδων και προτείνει ένα σπέσιαλ μενού με concept "33 πιάτα από τα 33 κυκλαδονήσια". Τα πιάτα θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προσφέροντας κάθε βράδυ την ευκαιρία για μια μοναδική γαστρονομική περιπλάνηση στις Κυκλάδες, με απολαυστικές "στάσεις" όπως το Νησί των Ανέμων για μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα με φρέσκα βότανα και χειροποίητο λαρδί, η Τήνος για κροκέτες κολοκυθιού με τηνιακό αλλαντικό σαλτσίτσι και κρέμα καπνιστού τυριού και, βεβαίως, η Ίος για νιώτικο κατσικάκι στα κάρβουνα με χειροποίητο κριθαράκι μερμιτζέλι και λαχανικά κονφί.

"Calilo", Παραλία Παπά, Ίος, 2286440740, https://www.calilo.com, Facebook calilobeachheaven, Instagram Calilo_Ios
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".