6 φρέσκα γευστικά σενάρια στην πόλη

Παρά τις δυσκολίες της προηγούμενης περιόδου, νέες αφίξεις νοστιμίζουν την αθηναϊκή άνοιξη από το κέντρο ως τα προάστια.

jerar

Jerár

Ένα μοντέρνο ελληνικό μπιστρό δημιούργησε ο βραβευμένος σεφ Χάρης Νικολούζος μαζί με τους Γιώργο Καβακλή και Κώστα Καρατζόγλου στη γειτονιά τους, τη Δάφνη. Η κουζίνα, ανοικτή και πολύ μεγάλη, προτείνει πιάτα για τη μέση του τραπεζιού όπως τα δαντελένια σπανακοπιτάκια, το τηγανιτό κουνέλι σε στιλ nuggets και το σκουμπρί σαβόρο με πουρέ από χουρμά και ζωμό από πίκλες λαχανικών. 

grandedame

Grande Dame

Κομψή αστική πατίνα με σύγχρονες πινελιές αποπνέει το ολοκαίνουργιο εστιατόριο του έμπειρου και ταλαντούχου σεφ Γιάννη Σολάκη στην καρδιά της πόλης. Ο κατάλογος εστιάζει σε κλασικές γεύσεις, όπως η αθηναϊκή σαλάτα και οι γαρίδες Μικρολίμανο που παρουσιάζονται με μοντέρνα διάθεση, καθώς και στα κρεατικά που ψήνονται low tech, στα κάρβουνα, τη φλόγα και τον καπνό. 

nous

Nous

Ο βραβευμένος σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός οδηγεί τον χώρο του παλιού "Funky Gourmet" σε νέα εποχή. Εκτυφλωτικό ρουμπινί χρώμα παντού, έργα μοντέρνας τέχνης που αλλάζουν συχνά και στα τραπέζια ωραία στιγμιότυπα σύγχρονης θαλασσοφαγίας όπως η μπουγιαμπέσα με μελάνι σουπιάς και harissa και τα γαλλικά στρείδια με pico de gallo, ντομάτα και κόλιανδρο. 

blueoyster

Blue Oyster

Στην αλεγκρία των φυσαλίδων και των οστράκων ποντάρει η νέα πρόταση των Φώτη Φωτεινόγλου και Θοδωρή Κασσαβέτη από το "Φίτα" σε συνεργασία με τη Φανή Σπυριδάκη και τον Άρη Δούκα του "Noel". Στρείδια, αστακοί, καβούρια, χτένια, καραβίδες και γαρίδες έχουν την τιμητική τους, παρέα με καλοδιαλεγμένες σαμπάνιες, prosecco, κρασιά αλλά και κοκτέιλ.

thessbao

Thess Bao

Δύο μέλη μετρά η διάσημη οικογένεια των "Thess Bao" στη Θεσσαλονίκη, συν το ολοκαίνουργιο αθηναϊκό αδερφάκι που άνοιξε πριν λίγο καιρό της πόρτες του στην οδό Περικλέους. Τα bao buns που έχουν την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Δημήτρη Παμπόρη είναι δημιουργικά και αλλιώτικα: με γύρο κοτόπουλο Japanese style, με pulled pork με μαύρη μπίρα και μέλι, με πάπια Πεκίνου και άλλα πολλά.

forgetaboutit

Forget About It

Το φρέσκο και μοντέρνο pizza bar βρήκε πριν λίγο καιρό τη θέση του στην πλατεία Ελευθερίας στα Βριλήσσια. Οι γεύσεις με τη φροντίδα του Αλμπέρτο Σιμιλλίδη ανοίγονται από τα ενδιαφέροντα bar bites ως τις καλοφτιαγμένες πίτσες, όπως η Tartufo Bianca με κρέμα τρούφας, φρέσκα μανιτάρια, δεντρολίβανο και μοτσαρέλα, ενώ η μπάρα μπαίνει στη δράση με signature cocktails διά χειρός Μανώλη Λυκιαρδόπουλου. 

Περισσότερες πληροφορίες

Forget About It

Θέτιδος 1, Βριλήσσια
  • Εστιατόρια

Thess Bao

Περικλέους 30-32, κέντρο
  • Εστιατόρια

Grande Dame

Νίκης 46, Πλάκα
  • Εστιατόρια

Jerár

Aγίας Βαρβάρας 55, Δάφνη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.