"Amorous": Κηφισιά όπως Αμερική

Από την Κηφισιά στη μεταπολεμική Νέα Υόρκη μας ταξιδεύει το καινούργιο all day ρεστοράν με τη σφραγίδα των nice n easy, στρώνοντας τραπέζι με pizza, pasta, burgers και αρκετές «εκπλήξεις».

amorous1

Γνώρισα το "Amorous" εν μέσω πυρετωδών εργασιών κάποιες ημέρες προτού ανοίξει τις πόρτες του στην Κηφισιά. Ο Μάνος Γαβράς και οι δημιουργοί της μεγάλης οικογένειας των nice n easy Χρήστος Αθανασιάδης και Δημήτρης Χριστοφορίδης μου είχαν μιλήσει με ιδιαίτερο ενθουσιασμό για το νέο τους πρότζεκτ που αντλεί την έμπνευση του από την ατμόσφαιρα της μεταπολεμικής Νέας Υόρκης. Επιστρέφοντας ξανά πρόσφατα για να το γνωρίσω καλύτερα, διαπίστωσα πως ό,τι σχεδόν είχε στο μυαλό της η δραστήρια ομάδα κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα και δεν είναι τυχαίο που το μαγαζί έχει κιόλας βρει το κοινό του μέσα στο μικρό αυτό διάστημα που λειτουργεί. 

Το ντεκόρ του είναι χάρμα οφθαλμών και σε μεταφέρει γλυκά κάπου στο παρελθόν. Βαριά μαχαιροπίρουνα, υφασμάτινες πετσέτες και ρετρό μεταλλικοί πιπερόμυλοι πάνω στα τραπέζια, μεγάλα κηροπήγια με αναμμένα κεριά που λιώνουν γοητευτικά πάνω τους, ωραίες new jazz style μουσικές, βελούδινοι καναπέδες σε σκουροκόκκινο χρώμα στην καρδιά του χώρου, όπου μπορείς επίσης να κάτσεις για φαγητό. 

amorous2

Ο κατάλογος, υπό την εποπτεία του Χρήστου Αθανασιάδη, εστιάζει στα κοσμαγάπητα εδέσματα της αμερικανικής κουλτούρας ήτοι την πίτσα, τα ζυμαρικά, και τα burgers, διανθισμένα με κάποιες ασιατικές πινελιές αλλά και στοιχεία από την signature healthy φιλοσοφία των nice n easy. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα τα πιάτα ολοκληρώνονται στο τραπέζι, προσφέροντας μια τρόπον τινά διάδραση ταιριαστή με τη θεατράλε ατμόσφαιρα του χώρου ή εμπεριέχουν το στοιχείο της έκπληξης. Να όπως για παράδειγμα αυτά τα ρολάκια άγριων μανιταριών με σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης που έρχονται στο τραπέζι ως "πούρα" μέσα σε πραγματικό συντηρητή, παρέα με τον ειδικό κόφτη για να τους κόψεις την άκρη. Το φύλλο τους είναι στεγνό και γευστικό, με συμπαθητική γέμιση μανιταριών, ενώ το ασυνήθιστο σερβίρισμα τους ευνοεί ασφαλώς τη δημοφιλία τους και τα απανωτά ποσταρίσματα στα social. 

To ταρτάρ σολομού ετοιμάζεται και αυτό σε ειδικό trolley δίπλα στο τραπέζι, με κάπαρη, chives, ξερό και φρέσκο κρεμμύδι, κι έχει καλή αίσθηση του ψαριού και ενδιαφέρουσες υφές. Την πίτσα τους την είχα δοκιμάσει και την προηγούμενη φορά και είναι ένα κεφάλαιο που αξίζει να ανοίξετε. Τόσο για το αέρινο ζυμάρι της που θυμίζει υγρό αφρό, όσο και για τους ωραίους συνδυασμούς των υλικών της, όπως ο γλυκοφάγωτος όσο και έντονος γάμος του ψητού αχλαδιού με μέλι, γκοργκοντζόλα και καπνιστή πανσέτα που τιμήσαμε εμείς σε εκδοχή flatbread. 

amorous3

Ανάμεσα στα κύρια υπάρχουν προτάσεις με κρέας ή ψάρι, από τα οποία διαλέξαμε το black cod με σάλτσα πορτοκαλιού, λευκή miso και κινόα σε στιλ ταμπουλέ, ένα πιάτο ελαφρύ και νόστιμο που πατά στην υγιεινή προσέγγιση του ομίλου. Αφήνοντας τα προκλητικά burgers για κάποια επόμενη φορά, κινηθήκαμε προς τα ζυμαρικά και συγκεκριμένα τα χειροποίητα σπαγγέτι cacio e pepe. Το μαγείρεμα τους ολοκληρώθηκε και αυτό δίπλα μας, στριφογυρνώντας δηλαδή απολαυστικά μέσα σε ολόκληρο κεφάλι από grana που τους χάρισε βαθιά νοστιμιά. Από τα επιδόρπια, έναντι του ιδιαιτέρως γλυκού τιραμισού θα σας κατευθύνω προς την πιο ενδιαφέρουσα "καμμένη" κρέμα με βύσσινο που φλαμπάρεται εντυπωσιακά. 

( + ) Τα πέντε signature cocktails του "Amorous" είναι καλοφτιαγμένα κι έρχονται κι αυτά στο τραπέζι με εκπλήξεις

( - ) Στο πιάτο ψητό κουνουπίδι με καπνιστή μελιτζάνα, ταχίνι και ρεβίθια με ντούκα οι συνδυασμοί δεν δουλεύουν και το αποτέλεσμα είναι βαρύ κι ασήκωτο. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Amorous

Αγίου Δημητρίου 8, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".