«Amorous»: Νέο αμόρε στην Κηφισιά με αύρα εποχής

Στη μεταπολεμική Νέα Υόρκη μας μεταφέρει το νέο project των «nice n easy» που ανοίγει επίσημα τις πόρτες του σε λίγες ημέρες στα βόρεια της πόλης.

«Amorous»: Νέο αμόρε στην Κηφισιά με αύρα εποχής

Ένας βαρύτιμος καθρέφτης κρεμιέται από τέσσερις ανθρώπους πάνω από το κεφάλι μου, ήχοι από τρυπάνια σκεπάζουν για λίγο την τζάζι μουσική που απλώνεται στο χώρο, συνεργεία και προμηθευτές μπαινοβγαίνουν διαρκώς, και σε μια γωνιά του μαγαζιού οι δημιουργοί της οικογένειας των «nice n easy» Δημήτρης Χριστοφορίδης και Χρήστος Αθανασιάδης επιβλέπουν μαζί με τον στενό τους συνέταιρο και γνωστό ηθοποιό Μάνο Γαβρά τις τελευταίες λεπτομέρειες της νέας τους πρότασης που τιτλοφορείται «Amorous» και άνοιξε επίσημα τις πόρτες της στις 15/11.

Το νέο αυτό πρότζεκτ γεννήθηκε στο μυαλό του Μάνου στις αρχές της προηγούμενης καραντίνας και μου μιλά για αυτό με το ίδιο πάθος και την αγάπη, που περικλείεται και στην ονομασία του: «Πηγή της έμπνευσης μου στάθηκε η αγαπημένη μου Νέα Υόρκη στην οποία ζούσα μόνιμα λόγω δουλειάς τα προηγούμενα χρόνια, και ειδικά η μεταπολεμική περίοδος όταν άρχισαν να καταφτάνουν εκεί άνθρωποι από όλο τον κόσμο σε αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης. Τότε ήταν που άρχισε να διαμορφώνεται το πολυπολιτισμικό πρόσωπο της πόλης και αυτήν την εποχή θέλησα να αναβιώσω με το “Amorous”. Στόχος μας είναι να λειτουργεί σαν μια χρονοκάψουλα, η οποία θα προσφέρει ένα ταξίδι στο χρόνο από την πρώτη στιγμή που θα μπαίνεις στο μαγαζί ως την ώρα που θα φεύγεις από αυτό».

«Amorous»: Νέο αμόρε στην Κηφισιά με αύρα εποχής - εικόνα 1

Ο σχεδόν παραλληλόγραμος χώρος, όπου κάποτε βρίσκαμε το «Ninnolo», μοιάζει πλέον πράγματι βγαλμένος από Wallpaper εποχής. Στα αριστερά του έχει το μπαρ που τυλίγεται από φυτά εσωτερικού χώρου, οι βελούδινοι καναπέδες σε κεραμιδί χρώμα χαρίζουν ζεστασιά στη σάλα και οριοθετούν με τα κομψά στρωμένα τραπέζια τον κύριο χώρο του φαγητού, ενώ την εικόνα προς τα δεξιά συμπληρώνει ένα μακρύ τραπέζι μοναστηριακού στιλ, μαζί με ημικυκλικούς καναπέδες σε Γκάτσμπι ύφος όπου επίσης μπορείς να φας ή να πιεις τον καφέ και το ποτό σου.

Είναι βεβαίως αδύνατο να μην προσέξω όλες εκείνες τις μικρές και μεγαλύτερες λεπτομέρειες, που παίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της ανάλογης ατμόσφαιρας: τα κολωνάτα ποτήρια, τις υφασμάτινες πετσέτες και τα τραπεζομάντηλα, τα βαριά μαχαιροπήρουνα, τα λουλουδιασμένα βάζα, τους μικρούς και μεγαλύτερους πολυελαίους που φέγγουν γλυκά σε διάφορα σημεία, τα μεγάλα κηροπήγια που ανάβουν καθώς περνά η ώρα και το μαγαζί αποκτά μυστηριακή αύρα. Το ντεκόρ υλοποιήθηκε από το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο του Γιώργου Παντελούκα, ακολουθώντας την έμπνευση του Μάνου. «Ό,τι βλέπεις τριγύρω είναι είτε custom made είτε το έχω βρει προσωπικά σε παλαιοπωλεία και αντικερί» μου λέει, συμπληρώνοντας πως «ακόμα και ο ξυλόφουρνος όπου ψήνουμε την πίτσα είναι φτιαγμένος επί παραγγελία».

«Amorous»: Νέο αμόρε στην Κηφισιά με αύρα εποχής - εικόνα 2

Το μενού που σχεδιάστηκε με τη συμβολή ασφαλώς του Χρήστου Αθανασιάδη, εστιάζει σε κοσμαγάπητα εδέσματα της αμερικανικής κουλτούρας όπως η πίτσα, τα ζυμαρικά, τα burger και το κρέας, χωρίς να λείπουν οι ασιατικές πινελιές αλλά και η γνωστή healthy προσέγγιση του ομίλου που δίνει έμφαση στις επιλεγμένες πρώτες ύλες, τα βιολογικά υλικά, τις προτάσεις για vegan και vegetarian. Αν και η κουζίνα, με επικεφαλής τον Χρήστο Λαλαούνη, κάνει ακόμα τις τελευταίες δοκιμές της, παίρνω μια πρώτη γεύση από την ενδιαφέρουσα χορτοφαγική σαλάτα με πολύχρωμα καρότα γλασέ που περιχύνονται με ντρέσινγκ από ταχίνι και miso, καθώς και την ωραία πίτσα με αχλάδι μαριναρισμένο σε κρασί marsala, γκοργκοντζόλα και καπνιστή πανσέτα. Το ναπολιτάνικου στιλ ζυμάρι της είναι πολύ ελαφρύ κι έχει έντονα κίτρινο χρώμα χάρη στον κουρκουμά που συμμετέχει.

«Amorous»: Νέο αμόρε στην Κηφισιά με αύρα εποχής - εικόνα 3

Οι γεύσεις όπως μου λέει ο Χρήστος Αθανασιάδης, κινούνται σε casual προσεγμένους τόνους και θα έχουν συχνά διαδραστικό και playful χαρακτήρα. «Θα σερβίρουμε για παράδειγμα spring rolls που θα μοιάζουν με πούρα σε τασάκι, χειροποίητα ζυμαρικά που το μαγείρεμα τους θα τελειώνει σε κεφάλι παρμεζάνας μπροστά στον πελάτη, ενώ τόσο το μοσχαρίσιο ταρτάρ όσο και το signature burger του μαγαζιού θα παρασκευάζονται και αυτά με ειδικές κατασκευές που περιμένουμε από μέρα σε μέρα, δίπλα στο τραπέζι».

«Amorous»: Νέο αμόρε στην Κηφισιά με αύρα εποχής - εικόνα 4

Το «Amorous» έχει επίσης τη δική του μπίρα, το δικό του κρασί και σύντομα τη δική του σειρά κοσμημάτων, ενώ καθώς η δράση του νέου χώρου θα είναι ολοήμερη, τα σχέδια της ομάδας περιλαμβάνουν ακόμα μια ξεχωριστή τελετουργία τσαγιού τα απογεύματα, brunch συνοδεία τρομπετίστα τα σαββατοκύριακα καθώς και άλλα events ταιριαστά με την ατμόσφαιρα του. «Αντιμετώπισα το νέο πρότζεκτ σαν το ανέβασμα μιας θεατρικής παράστασης, θέλοντας ο κόσμος που μας επισκέπτεται να μπαίνει για λίγες ώρες σε μια διαφορετική συνθήκη και να την απολαμβάνει», μου λέει ο Μάνος λίγο προτού να αποχαιρετιστούμε και του ευχηθώ καλή επιτυχία και πολλά sold out στο ολοκαίνουργιο κηφισιώτικο αμόρε του.

Περισσότερες πληροφορίες

Amorous

Αγίου Δημητρίου 8, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".