"Tekila": Viva Athens!

Πολύ όμορφο και αλέγκρο το καινούργιο εστιατόριο στην καρδιά της πόλης έχει ωραία ενέργεια και καλοφτιαγμένες γεύσεις που υπηρετούν την οικεία πλευρά της μεξικάνικης κουζίνας.

tekila1

Μια υπέροχη εξτραβαγκάντσα γεμάτη χρώμα και καλή διάθεση έχει στήσει εδώ και λίγο καιρό το "Tekila", αναλαμβάνοντας να συνεχίσει την κληρονομιά του ιστορικού χώρου του "Κεντρικόν" στη στοά Μπολάνη. Οι εντυπωσιακές φιγούρες που φιλοτέχνησε η γνωστή street artist Melina Koan σε συνδυασμό με τα ζωηρά χρώματα στους τοίχους και τις διακοσμητικές γραμμές δημιουργούν ένα σύνολο που αποδίδει το μεξικάνικο φολκλόρ με σύγχρονο και κομψό πνεύμα, το οποίο σε αγκαλιάζει αμέσως και σε κάνει κομμάτι του. 

Διόλου περιέργο λοιπόν που το μαγαζί έγινε γρήγορα στέκι και γεμίζει ακόμα και το βράδυ καθημερινής που το επισκέπτομαι, έχοντας τριγύρω μου ποικίλο κοινό, από νεαρόκοσμο και γυναικοπαρέες μέχρι καλοβαλμένες συντροφιές μεγαλύτερων ηλικιών που το τιμούν μετά το θέατρο. Οι μουσικές, mainstream κατά βάση, δίνουν παλμό και πιο αργά τα σαββατοκύριακα δυναμώνουν, βάζοντας στο παιχνίδι την εντυπωσιακή δωδεκάμετρη μπάρα που δεσπόζει στο μέσον του μαγαζιού. 

tekila2

Τις γεύσεις δημιουργεί ο σεφ Κωνσταντίνος Χαλουλάκος, ο οποίος υπηρετεί την κλασική πλευρά της μεξικάνικης κουζίνας με τις εντάσεις προσαρμοσμένες στα δυτικά πρότυπα και όπλα του το καλό χέρι αλλά και τα "μυστικά" που έμαθε ταξιδεύοντας στο μακρινό Μεξικό. Προσεχώς μάλιστα ο κατάλογος θα εμπλουτιστεί με κάποιες προτάσεις όπως τα δημοφιλή ωμά της νοτιομερικάνικης κουζίνας, που θα του δώσουν σύγχρονο αέρα. Σχεδόν τα πάντα, από τις τορτίγιες ως τις συνοδευτικές σος, παρασκευάζονται στην κουζίνα κι αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνεις αμέσως μόλις δαγκώσεις τα στεγνά και τραγανά nachos, και τα βουτήξεις κατόπιν στο guacamole με το ολοζώντανο αβοκάντο και την καυτερούτσικη σος ranchera από καψαλισμένη ψίχα ντομάτας.

Οι ζύμες έχουν ωραίο υγρό τσαγανό που το χαίρεσαι στα tacos με μαύρο κοτόπουλο και γερή αψάδα από λάιμ ή σε εκείνα με το μοσχάρι barbacoa, τις λιμπιστικές quesadillas al pastor που κρύβουν μέσα τους νόστιμο χοιρινό γύρο όπως και στα τραγανά ρολάκια από chimichanga με καλό chili con carne (θα το βρείτε και μόνο του στα ορεκτικά) και αλλιώτικο pico de gallo με ανανά.

tekila3

Αν αγαπάτε την ιεροτελεστία των fajitas αξίζει να τιμήσετε εκείνα με ζουμερά κομμάτια κοτόπουλου, που έρχονται πάνω σε αχνιστό μαντέμι με πικάντικο ρύζι κι έχουν στο πλάι τους όλα τα παρελκόμενα για να φτιάξετε την tortilla της αρεσκείας σας. Εναλλακτικά, θα βρείτε επιλεγμένες κρεατικά Black Angus από φάρμα της Αργεντινής όπως το βαθιά νόστιμο και ψημένο στην εντέλεια Rib Eye που απολαύσαμε εμείς, με το ανάλογο meat service δίπλα στο τραπέζι. Στα επιδόρπια, το κέικ Trilece με επικάλυψη λευκής σοκολάτας αρμόζει καλύτερα για brunch, οπότε σας προτείνω να στραφείτε προς την καλοφτιαγμένη crema catalana και τα τραγανοτηγανισμένα churros με την μπόλικη κανέλα. 

(+) Ενδιαφέρουσα δουλειά γίνεται πίσω από τη μπάρα κρίνοντας από την πολύ καλή Margarita τους που ακολουθεί πιστά την κλασική συνταγή. 
(-) Tο burrito με την τηγανιτή γαρίδα γεμίζεται φλύαρα με ρύζι που δεν του προσθέτει κάτι. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Tekila

Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.