Πού και τι θα φας στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων

Η μάλλον πιο χοτ πιάτσα του αθηναϊκού κέντρου αυτή τη στιγμή και όλα όσα παίζουν σε αυτήν.

Πού και τι θα φας στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων

Προφανώς και δεν ανακαλύψαμε την Αμερική αλλά η πλατεία Αγίων Θεοδώρων δείχνει να περνά και πάλι μια περίοδο παρατεταμένου φορμαρίσματος, καθώς σχεδόν οποιαδήποτε ώρα και ημέρα περάσεις από αυτήν θα δυσκολευτείς να βρεις ακόμη και άδεια καρέκλα. Ανάμεσα από την πλατεία Κλαυθμώνος και την Πραξιτέλους γίνονται πραγματάκια και στη συνέχεια ακολουθούν εκείνα τα μέρη που αξίζουν την προσοχή σου.

Odori

Το ιταλικό εστιατόριο Odori στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων 113

Το ιταλικό εστιατόριο Odori στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων 111

Το ιταλικό εστιατόριο Odori στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων 112

Το μέρος: Η πάλαι ποτέ πρώτη βερμουτερία της Αθήνας (που ακόμη διατηρεί στοιχεία του πρότερου βίου της) έχει εξελιχθεί σε ένα ενδιαφέρον ιταλοστροφές εστιατόριο, με πιάτα που φέρουν την επιμέλεια του Παύλου Κυριάκη. Κομψό, μακρόστενο εσωτερικό και τραπεζάκια έξω. 

Το φαγητό: Εlevated και φροντισμένο μενού, με επίκεντρο τη γείτονα. Πολύ καλή πίτσα και φρέσκα ζυμαρικά, plus σαλάτες, antipasti και πιάτα με κρέας. 

Dopios

Dopios

Το νέο εστιατόριο Dopios στη Γλυφάδα

Dopios στη Γλυφάδα 3

Το μέρος: Το σύγχρονης αντίληψης μεζεδοπωλείο με τη μητροπολιτική αύρα, που απλώνει τα τραπέζια του δίπλα στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων. Ευχάριστος χώρος με αναφορές στην παράδοση, μαρμάρινα τραπέζια και απαλά χρώματα στους τόνους της ελιάς.

Το φαγητό: Η κουζίνα του Χριστόφορου Πέσκια εκσυγχρονίζει κλασικά ελληνικά εδέσματα μέσα από την ώσμωση με άλλες κουλτούρες. Η λογική είναι αυτή μιας λαϊκής γαστρονομίας ιδωμένης με σύγχρονο και διακριτικά σοφιστικέ τρόπο.

Ocho Tac

Το μεξικάνικο bar restaurant Ocho Tac στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μεξικάνικο bar restaurant Ocho Tac στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων 112
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μεξικάνικο bar restaurant Ocho Tac στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων 20
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μέρος: Μια καταπράσινη, σχεδιαστικά άρτια τακερία στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων, με ζωντανή ατμόσφαιρα και διάθεση που κινείται ανάμεσα στο street food και το σύγχρονο bar dining.

Το φαγητό: Ο Γιάννης Χάλαρης υπογράφει μια δημιουργική εκδοχή της μεξικάνικης κουζίνας, με tacos σε ευρηματικούς συνδυασμούς και προσεγμένες πρώτες ύλες. Στις επιλογές βρίσκεις tacos με pulled μοσχαρίσια μάγουλα, τηγανητή γαρίδα ή pulled χοιρινό λαιμό, ενώ για το τέλος υπάρχουν churros με αλμυρή καραμέλα και παγωτό κακτάκι με mango και passion fruit. Σημαντικό ρόλο παίζει και η cocktail list του Αντώνη Κωστόπουλου, με επίκεντρο την τεκίλα και προτάσεις που παίζουν δημιουργικά με υφές και τεχνικές.

Manari

Η ταβέρνα Μανάρι στο κέντρο της Αθήνας 111

Η ταβέρνα Μανάρι στο κέντρο της Αθήνας 112

Η ταβέρνα Μανάρι στο κέντρο της Αθήνας 113

Το μέρος: Η κρεατοταβέρνα του Άρη Βεζενέ στεγάζεται στους ισόγειους χώρους μιας παλιάς στοάς στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων, δημιουργώντας ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό που μοιάζει να υπήρχε εκεί από πάντα. Μεγάλο τραπέζι μπροστά στην ανοιχτή φωτιά και τις σχάρες, αλλά και τραπέζια έξω.

Το φαγητό: Ο κατάλογος κοιτάζει προς την ελληνική παράδοση και επικεντρώνεται στα κρεατοεδέσματα της σχάρας: νεφράκια, παϊδάκια από πρόβατο και αρνί, μπιφτεκάκια τυλιγμένα σε μπόλια και σιδηρόδρομος. Must και η περίφημη μακαρονάδα του. Η λίστα κρασιών δίνει έμφαση σε επιλεγμένες ετικέτες.

Κάψα

Κάψα

Κάψα

Κάψα

Το μέρος: Το street food παιδί του Χριστόφορου Πέσκια έχει βάλει κυριολεκτικά τα πάντα στα κάρβουνα. Μικρό, ανεπιτήδευτο και με cool ατμόσφαιρα, με σταντ πάνω στον πεζόδρομο της Σκουλενίου για γρήγορο φαγητό στο κέντρο.

Το φαγητό: Γύρος που ψήνεται στα κάρβουνα, κεμπάπ και καλαμάκια σε διαφορετικές εκδοχές. Ξεχωρίζουν το signature κεμπάπ με αλάδωτη πίτα, πικάντικη κόκκινη σάλτσα, κρεμμύδι και γιαούρτι, αλλά και το τυλιχτό με καλαμάκι κοτόπουλο και μαγιονέζα curry.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook, Tik Tok και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Dopios

Σκουλενίου 1, πλ. Αγίων Θεοδώρων, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Κάψα

Σκουλενίου 4, κέντρο
  • Εστιατόρια

Manari

Πλατεία Αγίων Θεοδώρων 3, Αθήνα
  • Εστιατόρια

Ocho Tac

Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, πλατεία Αγίων Θεοδώρων, Αθήνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Hard Rock Cafe Athens υποδέχεται τα ανερχόμενα ταλέντα της εγχώριας μουσικής σκηνής

Από σήμερα, το κοινό παίρνει τη σκυτάλη! Live εμφανίσεις, αποκλειστική online ψηφοφορία εντός του καταστήματος, ειδικό μενού και το επίσημο collectible T-shirt του διαγωνισμού!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/09/2026

Ένα από τα πιο αγαπημένα μπιστρό του Λονδίνου μαγειρεύει στο Μανάρι

Από το Λονδίνο στην Αθήνα για ένα βράδυ: Το Quality Wines μαγειρεύει στο Μανάρι.

Τρεις ωραίες στάσεις στη σκιά του Πύργου Αθηνών

Μια ψησταριά με ονομασία προέλευσης, ένα όμορφο off Broadway μπαρ και μια κρητική... izakaya συνθέτουν ένα νόστιμο μπουκέτο εξόδου στους Αμπελόκηπους.

Το πιο αναπάντεχο γαστρονομικό ραντεβού της Αθήνας φέρνει την Ιαπωνία στη Στοά Καΐρη

Το Kuchisabishii Sakaba κάνει takeover στο September 18 και φέρνει στη Στοά Καΐρη ιαπωνικά και ταϊλανδέζικα πιάτα, παγωμένο sake, cocktails και μουσική μέχρι αργά.

Σε ένα περίπου κρυφό σημείο του Κεραμεικού για αυθεντική ιταλική κουζίνα

Σε ένα μέρος που... κάτι θα σου θυμίσει, ο σεφ Daniele Chiantini καταθέτει τη γευστική του πρόταση.

Νέο οινογαστρονομικό ταξίδι με την GAIA Wines στο Rizes Gastro Taverna

Μετά το Food & Wine Pairing Experience και τη συνάντηση του ηφαιστειακού αμπελώνα της Σαντορίνης με το ορεινό terroir του Αμυνταίου, το Rizes υποδέχεται την GAIA Wines, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου.

Από την Κολωνία στο UPON: Ένα 6 Hands με 2 αστέρια Michelin και ελληνική υπογραφή

Ο 2άστερος Michelin chef Daniel Gottschlich έρχεται από την Κολωνία στο UPON Athens και μαγειρεύει μαζί με τον Γρηγόρη Κίκη και τον pastry chef Δημήτρη Χρονόπουλο.